Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

MSZP: társadalmi csoportokat okol saját hibáiért a kormány

Az MSZP szerint a kormány úgy akarja elvonni a figyelmet hibáiról, hogy társadalmi csoportokat bélyegez meg, kiált ki bűnbakká.
Török Zsolt szóvivő pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: a Fidesz-kormány a betegeket, az öregeket, a rászorulókat, a munkanélkülieket és a segélyezetteket akarja felelőssé tenni az ország nehéz gazdasági helyzetéért, noha az a kabinet felelőssége. Szerinte a Fidesz célja, hogy a többség ne rá, hanem az elesettekre haragudjon.

Táppénzcsalónak bélyegzik azokat a beteg embereket, akik betegszabadságra mernek menni; a korhatár alatti nyugdíjasokat okolják a gazdasági problémákért, és lehetővé teszik, hogy elvegyék, csökkentsék vagy szociális segéllyé alakítsák ellátásukat - sorolta az MSZP-s politikus. Hozzátette: a kormány nagyvonalúnak nevezi a megélhetésre is épphogy elég munkanélküli ellátást, a segélyezetteket pedig munkakerülőnek kiáltja ki, noha többségük dolgozni akar.

Szólt a rokkantsági nyugdíjak felülvizsgálatának kormányzati szándékáról is.

Elmondta: egy év alatt 120 ezerrel nőtt az állástalanok száma, így azoknak, akiket visszarendelnek, nincs hová visszatérni a munkaerőpiacon. Megjegyezte azt is, hogy a rokkantnyugdíjasok átlagosan 28 év szolgálati idő után kérik leszázalékolásukat, vagyis nincs szó arról, hogy ne dolgoztak volna meg az ellátásért.

Olvasóink írták

  • 1. Csetneky 2011. május 20. 18:13
    „Annyiban igaza van a szociknak, hogy nem a tárasadalmi csoportok tehetnek az ország problémáiról. Viszont az igazi felelős nem a mostani, hanem a két előző kormány, ugyanis ha ők nem döntik hatalmas adósságba az országot, akkor most nem kellene zargatni a társadalmi csoportokat. Ettől függetlenül a visszamenőleges jogmegvonás akkora hihetetlen nagy szemétség, hogy még gyurcsányi is büszke lenne rá.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset miatt hatalmas a torlódás az M0-s autóúton

Hatalmas a torlódás, 7 kilométeres kocsisor alakult ki az M0-s autóút 27. kilométerénél a Szeged… Tovább olvasom