Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

MSZP: ˝Senkinek sincs biztonságban a vagyona amíg Orbán vezeti a kormányt˝

Az MSZP elnökségi tagja Korózs Lajos szerint, nem igaz, hogy a szocialisták eltőzsdézték a magánnyugdíj-pénztári vagyont.
Az MSZP szerint senkinek sincs biztonságban a vagyona mindaddig amíg Orbán Viktor vezeti a kormányt.

Korózs Lajos, a szocialista párt elnökségi tagja pénteken, az Országgyűlés épületében tartott sajtótájékoztatón mindezt elsősorban azzal támasztotta alá, hogy a kormányoldal ismételten a magánnyugdíj-pénztári megtakarításokhoz nyúl.

Mint mondta, a Fidesz legújabb szándékai szerint vége van a magánnyugdíj-pénztári rendszernek Magyarországon, elfogyott az a 3.000 milliárd forint, amelyet 3 millióan raktak félre idős korukra. "Nincs tovább, elverték az összes megtakarított pénzt, (...) ez a legnagyobb gazemberség, amit egy kormány elkövethet" - fogalmazott az ellenzéki politikus, megjegyezve, hogy a kormány lépése ahhoz hasonlít, mintha valaki nagykorúsága betöltése után "két nap, két éjjel eltapsolná" azt a pénzt, amelyet szülei 18 éven keresztül gyűjtöttek számára.

Korózs Lajos hasonló gazemberségnek nevezte a közszféra végkielégítéseire utólagosan kivetett, 98 százalékos adót, valamint azt, hogy a kormány "szemet vetett a nemzeti bank valutatartalékára".

Az MSZP elnökségi tagja szerint, nem igaz, hogy a szocialisták eltőzsdézték a magánnyugdíj-pénztári vagyont, szerinte ha valaki ezt tette az éppen az Orbán-kormány volt, hiszen - folytatatta - abból a "héten az utolsó 13 milliárd forintot költötték el Rába-részvényekre". Korózs Lajos hozzáfűzte, nem csodálkozna azon, ha néhány hónap múlva magánkézben kötne ki a teljes Rába-gyár.
A sajtótájékoztatón szintén résztvevő Józsa Imre szocialista országgyűlési képviselő mindenekelőtt azt hangsúlyozta, hogy a lakosság és a gazdaság számára is érezhető drámai megszorítások követhetik Orbán Viktor és Matolcsy György csütörtöki bejelentéseit. A politikus szerint ugyanis az eddig bejelentett 1.400 milliárd forintos megszorítást további 320 milliárd forintos elvonás követhet, ami negyedével növeli a jövő évi terheket.
Józsa István úgy gondolja ezek után a nemzetgazdasági miniszter által várt fél százalékos gazdasági növekedésre sem lehet számítani, ráadásul szerinte a kormánnyal szembeni bizalom további csökkenésével az ország finanszírozása is kétségessé válik.
Az IMF-fel történő tárgyalások megszakadására vonatkozó kérdésre válaszolva Józsa Imre azt mondta, a tárgyalások eleve kudarcra voltak ítélve, hiszen az Orbán-kormány folyamatosan átírja a parlament alapvető működési szabályait, amit a demokratikus világ nem tud elfogadni.

Olvasóink írták

 • 7. rommel 2011. december 18. 20:58
  „MACHERS
  ÉBER VAGY ???
  VIRGIN-SZIGETEK , TALÁLT ???”
 • 6. gjozsi88 2011. december 17. 10:44
  „rommel!
  A magánpénztári vagyon is magántőke volt.....elször megegyeztek az álammal, hogy maradhat aki akar......mára már ezt a megállapodást is felrugta kormányod!!!!!
  A napraforgó lassabban fordul, mint Viktor álláspontja!!!!”
 • 5. machers 2011. december 17. 01:47
  „4. rommel 2011.12.16. 20:03
  ROMMEL ELVTÁRS!
  LÉGY ÉBER!”
 • 4. rommel 2011. december 16. 20:03
  „A HELYES ÉRTELMEZÉS :
  A LOPOTT VAGYONOK NINCSENEK BIZTONSÁGBAN !!!
  LEGYÜNK ÉBEREK ELVTÁRSAK !!!”
 • 3. dorombolok 2011. december 16. 19:27
  „Eddig úgy néz ki igaza van !”
 • 2. Contar 2011. december 16. 15:38
  „Én azért megnyugtatnám az MSZP-t: nem kell mindenkiért aggódni, vannak , akiknek biztonságban van a vagyona most is, sőt még növekszik is!”
 • 1. Contar 2011. december 16. 15:03
  „"a kormány lépése ahhoz hasonlít, mintha valaki nagykorúsága betöltése után "két nap, két éjjel eltapsolná" azt a pénzt, amelyet szülei 18 éven keresztül gyűjtöttek számára. "

  Ez a hasonlat pont ugyanolyan, csak egész más!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drágulnak a postai díjak januártól

Január elsejétől 5-16,6 százalék között emelkednek egyes postai díjak egy nemzeti fejlesztési… Tovább olvasom