Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

MSZP: sajátos demokrácia

Az MSZP szerint a testület fideszes többsége nem vette figyelembe a helyiek véleményét, amikor megválasztotta a Sopronkőhida–Tómalom–Jánostelep részönkormányzat tagjait.
– Varga Norbert messze a legtöbb ajánlást kapta a helyi lakosoktól, végül be sem került a részönkormányzati testületbe. Csak nem azért, mert szocialista képviselő az édesapja? – tette fel a költőinek szánt kérdést Boros László szocialista képviselő a közgyqlés szünetében. – A második legtöbb ajánlást kapott Tóth Lászlót szintén nem választották meg, ahogy az MDF helyi prominensének számító Oszfald Ferenc Nándor sem került be a részönkormányzat tagjainak sorába.
A képviselő elmondta azt is, a szervezeti és mqködési szabályzat intézkedik a településrészi önkormányzatok létrehozásáról. E szerint választási évben, az ott élők írásbeli kezdeményezésére, jelöltállító lakossági fórum megtartásával lehet ezt megvalósítani. Sopronkőhida–Tómalom–Jánostelep esetében nem, vagy csak részben valósultak meg ezek a kritériumok. Boros László szerint a helyiek ajánlását figyelembe véve kellett volna a részönkormányzat tagjait megválasztani. – Hogy ez nem így történt, az a demokrácia gyakorlásának sajátos formája – fogalmazott a képviselő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utolsó állami méncsikó-vizsga

Az utolsó állami tulajdonú méncsikók vizsgáját tartják meg ezekben a napokban Nagycenken. A… Tovább olvasom