Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

MSZP: nevetséges elképzelés a gyermekek számához kötni a nyugdíj összegét

Nevetséges, szakmaiatlan és megvalósíthatatlan elképzelésnek tartja az MSZP, hogy a gyermekek számához kössék a nyugdíjak leendő összegét.
Nevetséges, szakmaiatlan és megvalósíthatatlan elképzelésnek tartja az MSZP, hogy a gyermekek számához kössék a nyugdíjak leendő összegét.

Korózs Lajos, a szocialista párt elnökségi tagja szerdán sajtótájékoztatón azt mondta: a gyermekvállalást nem lehet a nyugdíjrendszerrel ösztönözni, senki sem azért vállal gyermeket, mert ígéretet kap rá, hogy időskorában, negyven év elteltével nagyobb nyugdíjra számíthat.

Az MSZP-s politikus erről azzal kapcsolatban beszélt, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium népesedési vitairata azt javasolja, a nyugdíjak megállapításakor vegyék figyelembe a felnevelt gyermekek számát.

Korózs Lajos felhívta a figyelmet arra, hogy korábban ezt javasolta a Népesedési Kerekasztal két szakértője is: tervezetük alapján az átlagjövedelmet kereső párok csak akkor kaphatnának a bevezetendő pontrendszer alapján teljes összegű nyugdíjat, ha két gyermekük van. A gyermektelenek viszont 38 százalékkal kevesebb ellátáshoz jutnának.

A szocialista politikus azt mondta: ez az elképzelés lejáratja az egyéni számlás, pontrendszeren alapuló német nyugdíjmodellt, amely pedig az egyik legjobb szisztéma, kiszámítható és fenntartható - a járulékbefizetések csökkenése ugyanis kisebb nyugdíjakat vagy magasabb korhatárt eredményez -, ám a tartósan alacsonyan keresők esetében lehetőséget ad a korrekcióra.

A nyugdíjak gyermekszámhoz kötése ezzel szemben különbséget tesz az azonos biztosítási jogviszonnyal rendelkezők között - hangsúlyozta az MSZP-s politikus, arra szólítva fel a kormányt, hogy hagyjon fel az ötleteléssel, és a nyilvánosság bevonásával kezdjen vitát egy finanszírozható és rugalmas nyugdíjrendszer kialakításáról.

Korózs Lajos ugyanakkor arról is beszélt, hogy az Orbán-kormány egy működő nyugdíjrendszert vert szét a magánnyugdíjpénztárak ellehetetlenítésével és a tőlük átvett vagyon nagy részének elköltésével. Ráadásul Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter a szociális és családügyi bizottságban tartott meghallgatásán elismerte, hogy bár folyik az adatok feldolgozása, ebben a ciklusban biztosan nem végeznek az egyéni nyugdíjszámlák létrehozásával - jegyezte meg.

Olvasóink írták

 • 7. LAZA 2012. május 23. 19:39
  „Válások,a megélhetési gyermekcsinálók,az adminisztráció,stb,stb
  Mi lesz ez?
  Pontrendszer.
  Szerintem ezt a szőke démon agyalhatta ki.
  Ugyanis ő a fidesz nyúgdíjügyi főtudora”
 • 6. Földönjáró 2012. május 23. 19:01
  „Tudtommal az új tákolmányban az van, hogy a gyermekek kötelesek eltartani a szülőket. Tehát minél több gyerek van, annál jobb a szülőknek. Akkor nem fordítva kellene? Akit nincs aki eltartson, az több nyugdíjat kapjon? Ez csak költői kérdés, mert ez az egész téma egy nagy őrültség. Normális embernek ilyen eszébe sem jutna. Szerintem ez az egész kormány genetikailag nagyon elvan hibázva.”
 • 5. gjozsi88 2012. május 23. 16:56
  „Teljesen mindegy!
  A szétvert nyugdíj rendszert követő kizárolag felosztó-kirovó rendszerben .....tekintettel a családi adózás gyerek csökkentő hatására.......,gyakorlatilag értékelhetetlen járulék fog rendelkezésre állni nagy számú nyugdijas járulékára!
  Egy fedezetlen igérvényt kapunk megint!!!!”
 • 4. kotorék 2012. május 23. 14:32
  „Pontosan azok a szerencsétlen nyuggerek érdemelnek nagyobb törődést életük alkonyán valakik részéről ,akiknek nem lehetett gyerekük!Az a valaki ne adja az Isten még akár a magyar állam is lehetne!
  Kik azok ma hülyék akiknek ilyen eszement rossz álmaik vannak és ráadásul azokat még meg is akarják valósítani?”
 • 3. pubigyereide 2012. május 23. 13:23
  „...és akinek nem lehetett gyermeke BÁRMILYEN okból kifolyólag? Legyen az azért, mert nem szeretett volna soha? Vagy nem akart a leendő gyermekének hasonlóan moslék életet, mint neki van és tudta hogy nem tud jobbat teremteni neki? Vagy egészségügyi indokból?
  Mindezek ellenére végigdolgozta az egész életét, adott esetben borzalmas körülmények között?

  Milyen embertelen, irtózatos "ötletek" ezek??!”
 • 2. embertelen 2012. május 23. 12:39
  „Miért lenne nevetséges a gyermekek számához kötni a nyugdíj összegét, amikor a fidesz 2/3-ával mindent meg lehet csinálni, akár még a nyugdíjas korra megmaradt fogak számához is kötheti Orbán a nyugdíjat, mert az "Alkotmány" Bíróság engedni fogja.”
 • 1. Madarász 2012. május 23. 12:11
  „Én tudok jobbat annál, hogy hagyjon fel a kormány az ötleteléssel, mindenki számára az lenne a legmegnyugtatóbb, ha a kormányzással hagynának fel. Megpróbálták, 2 év alatt sikerült az ország lakosságának nagyobbik részét nyomorba dönteni, amit eddig csináltak egy kalap sz.rt sem ért, be kell látni, hátra kell lépni és kiírni az előrehozott választásokat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasrudakkal vertek meg szerbek magyar fiatalokat Szabadkán

Viperákkal és vasrudakkal vertek meg Szabadkán magyar fiatalokat, akik közül az egyik bordatörést… Tovább olvasom