Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

MSZP: nem jó irányba haladnak a dolgok Magyarországon

Nőtt a munkanélküliek száma, félkatonai szervezetek alakultak, és sok munkavállaló kevesebbet keres az új adórendszer miatt - állítja az MSZP.

Az MSZP szerint nem jó irányba haladnak a dolgok Magyarországon; a Fidesz-KDNP által megnyert egy évvel ezelőtti országgyűlési választások óta nőtt a munkanélküliek száma, félkatonai szervezetek alakultak, és sok munkavállaló kevesebbet keres az új adórendszer miatt, mint egy évvel ezelőtt - erről Kormos Kata, az MSZP szóvivője vasárnap egy telefonos sajtótájékoztató keretében beszélt az MTI-nek.

A köztársasági elnök hétfőn aláírja Magyarország "pártalkotmányát", és hétfőn lesz egy éve, hogy a Fidesz-KDNP megnyerte a 2010-es országgyűlési választásokat - mondta Kormos Kata. Emlékeztetett arra, hogy a Fidesz választási ígéretei között szerepelt egymillió új munkahely, a nyugdíjak megvédése, a devizahitelesek megsegítése és az igazságos adórendszer.

Ehhez képest ma százezerrel több a munkanélküli mint egy évvel ezelőtt, "soha ekkora bizonytalanságban" nem voltak az emberek a nyugdíjjal kapcsolatban mint most, a devizahitelesek megsegítésére azóta sem született megoldás, és a bérmonitoring bizottság jelentéstervezete szerint öt hónapja "még mindig milliók" keresnek kevesebbet a Fidesz által igazságosnak mondott egykulcsos adórendszer miatt - mondta Kormos Kata. Hozzátette, hogy a Fidesz-KDNP rendet, és több rendőrt ígért, ezzel szemben "önbíráskodásra szerveződő félkatonai szervezetek" alakulnak az országban.

Kormos Kata szerint nem kell ahhoz pesszimistának lenni, hogy azt lássuk: nem jó irányba haladnak a dolgok. Mint hangsúlyozta, húsvét az újjászületés ünnepe, amelynek mai üzenete az is - és az események is azt bizonyítják -, hogy összefogásra van szükség, mert "Magyarországot ez teheti sikeressé hosszú távon".

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. Sagittarius 2011. április 27. 00:23
  „No, annak ellenére, hogy bigott Fideszesnek tekintem magam, vannak külföldre szakadt közeli rokonaim is, a külhoniak szavazati jogát nagyon nem támogatom!! Azt gondolom, ne egy Ausztráliában, vagy Brazíliában élő volt hazánkfia döntse el hogy Magyarországon ki kormányozzon! Az én életemet ne az akár sokezer kilóméterre innen élők szabályozzák! Kikérem magamnak!”
 • 25. dorombolok 2011. április 26. 12:21
  „Ahogy hallom, Lázár lázálmában bejelentette, a külhoni magyarok választási jogát MAGYARORSZÁGON.Oké , ezennel az ország másik végéből majd szeretnék arra szavazni ki legyen Hódmezővásárhely polgármestere és apostola.Tartsunk rendet uraim!”
 • 24. dorombolok 2011. április 25. 21:22
  „22. Idegen , miért éppen hét év ?Ez a választási programotokba sem fért volna bele.Vagy kamu volt az egész? Az ilyen igéretek a menyországgal azonosak. Ahhoz is egy egész élet kell!Komolytalan az egész.A hét különben is meseszerű , ami most történik országépítés címszó alatt az nem mese , hanem rémálom.Arról mesélj ,hogy belátható időn belül (azokon kívül akik az új adórendszernek köszönhetően remekül jártak) a többinek mikor lesz jobb.A pórnéppel az újkorban így még nem toltak ki.”
 • 23. annobon 2011. április 25. 19:19
  „Az ő idejükben sem haladtak jó irányba adolgok, most meg aztán szabad rablás áldozata lett a pórnép...”
 • 22. idegen 2011. április 25. 18:15
  „21-es "!Egyébként mikorra prognosztizálod ,hogy jobb lesz ? Egy évvel a fülkeforradalom után a zemberek 2/3-a még nem érzi ! " Nagyon türelmetlen vagy. csak nyugi Mág van rá hét évük. Senki sem várt csodát 1 év alatt.Aki meg csodát várt annak meg halvány fingja sem volt arról ,hogy a gyurcsány féle rablóbanda mit hagyott ránk.Majd hét év múlva reklamáljatok ha nem lessz jobb.”
 • 21. dorombolok 2011. április 25. 11:20
  „Rommelnek üzenem a fityesz tényleg nem engedi a szocikat lopni , logikus, akkor nem jutna neki!Egyébként mikorra prognosztizálod ,hogy jobb lesz ? Egy évvel a fülkeforradalom után a zemberek 2/3-a még nem érzi ! De tudja , hogy a győzelmeteknek köszönhetően már most jobban él mint jövőre.A becsületes munkáról a zembereknek csak a több milkós ( de nem pofátlan ) jövedelmek a bizonyítékok mint ahogy parlamenti vezéretek azt mindenki tudomására is hozta.
  Amennyiben te tőle még inkább jobbra vagy akkor az előbbi mondatom rád nem igaz!A szociknál még volt a melósnak valamennyi becsülete , ahogy hallom a MTK. módosításával már semmi sem marad. Tehát a kérdés tovább lóg a levegőben,kinek lesz jobb?”
 • 20. 41 2011. április 25. 09:45
  „Az érdekessége a dolognak,hogy egymásnak esnek a hozzászólók,pedig mind össze kéne fognunk ahhoz,hogy jobb lehessen.Tök mindegy melyik Párthoz húz a szívünk-lelkünk,most mindenkinek nehéz az élete.Szerintem három "PÁRT" létezik jelen pillanatban.Van aki feladja a havi rezsit és mellette éhezik.A másik aki jól lakik,de el van maradva a kifizetésekkel.Na és van aki lop,csal hazudik,mert mi hagyjuk.Úgy tűnik nem érdemlünk jobbat,mert nem tudunk közös nevezőre jutni,nem tudunk összefogni.Minden hozzászóló ugyan azokkal a problémákkal küzdd,de szidja a másik félt,pedig így sem lesz könnyebb.”
 • 19. gte325 2011. április 25. 09:37
  „az egykori MSZMP maradványa mára mára a fityesz, ugyanis ezek hagyták el patkány módjára elsőként a süllyedő hajót”
 • 18. verembele 2011. április 25. 08:18
  „Tisztelettel: Ahogy olvasom a hozzászólásokat némi keserűség fog el. Hol JOBB, hol BAL. Az arany középút már nem létezik. Itt sem. Inkább a másikat szidjuk. Hogy ide jutott az Ország? Hát igen. Mivel az éppen kondérhoz férők szétlopták, mindegy melyik felekezethez tartoztak (pártügyileg). Hogy félkatonai szervezetek próbálják megvédeni a Magyart? Hát igen. A hatalom nem igazán erőlteti magát ez ügyben. Ne hogy a "Nyugat" ránk szálljon.
  Kína még ma is Kommunista Ország, na de, ha ott a Párttitkár valamit lop, fél óra múlva lóg............Népítélet?
  Nálunk aki lop, (akármennyit) az NEMZETI HŐS lesz. Váltani kéne!!!!!!
  Üdv.”
 • 17. blackberry 2011. április 25. 00:30
  „Fura irányba haladunk.

  Szemét minden baloldali, mert ugye minden ilyen az MSZMP csökevénye, a kommunista egypártrendszer maradványa.
  Ezért mindenkinek ugye a Fiszre kell(ene) esküdni, létrehozva ezzel az egypártrendszert.

  Ha a szocik kormányoztak sz.rul, az azért volt, mert hazaáruló, tolvaj banda, ha a Fidesz kormányoz sz.rul, az meg azért van, mert a szocik elrontottak mindent.

  Ekkora egy birka jobboldali társaságot még nem láttam.

  Az nem egészen úgy működik, hogy aki az előző kormányt szidja, az józan, aki a mostani, az meg hörgő zs.dóbérenc.

  Ritka szemellenzős egy társaság vagytok, remélem akkor is mosolyogtok, amikor a saját torkotokon nyomnak le minden megszorítást azzal, hogy te akartad szavazópogár, mi csak a kívánságodat teljesítjük!”
 • 16. machers 2011. április 24. 22:51
  „15. Csetneky 2011.04.24. 22:17
  Az irány jobb lenne, de attól még mindig maradna a dilettentizmus. Már amennyiben a jelenlegi intézkedéseket annak lehet nevezni. Húsvétra való tekintettel, most csak így minősítem.”
 • 15. Csetneky 2011. április 24. 22:17
  „Igazuk van!
  Látjátok elvtársak, ez az egyik alapvető különbség közöttünk. Ti alapból - olvasás és értelmezés nélkül (bár az sokatok képességeit meghaladja) - utasítotok el mindent, ami a "másik" oldalról jön. Én viszont igenis elfogadom azt - ami igaz - ha "onnan" jön is.
  Tehát: Valóban vannak komoly hiányosságok. Elsősorban ott, hogy a hazánkat eláruló és eladó mocskok nagy része még mindíg szabadlábon van! Másodsorban ott, hogy a bűnözők mellett állnak ki a becsületes emberek helyett! Na, ezen a két dolgon kellene nagyon gyorsan változtatni és mindjárt jobb irányba mennének a dolgok. Igaz elvtársak?”
 • 14. Sagittarius 2011. április 24. 22:16
  „Látom még azért van pár ultraszoclibes haza, nép, és nemzetáruló közöttünk. Még mindig vért izzadva kapartok, hogy a jóvilágotok visszajöjjön! Ne féljetek, fájni fog, de remélem nem tart már soká számotokra!! Éppen ezért zene füleimnek a fogcsikorgatásotok, és a vonyításotok!! :-))))

  5. load 2011.04.24. 18:33
  Úgy tudom megegyeztünk, hogy nem szólunk egymáshoz! ...akó, ha kérhetlek, hagggyááá lógva Vászka! Társalogj a fajtáddal!”
 • 13. drKotász 2011. április 24. 21:47
  „9. gte325:DD Gratulálok emese.”
 • 12. drKotász 2011. április 24. 21:45
  „5. betölt
  Ha nem mondott volna semmit Orbán akkor sem szavazott volna több ember a kedvenc pártodra.”
 • 11. rommel 2011. április 24. 21:27
  „BAL-OKOSAK <moderálva>
  AZÉRT NEM JÓ A FIDESZ , MERT NEM HAGY LOPNI BENNETEKET !
  EZ TÉNYLEG NAGYON KELLEMETLEN !
  ITT AZ IDEJE A BECSÜLETES MUNKÁNAK !
  A LUMPEN PROLETÁROK IDEJE LEJÁRT !
  ÉS EGY JÓ TANÁCS : AZ ELMÚLT 8 ÉV UTÁN AZ ILLEGALITÁS 40 ÉVE JÖN , KINEK SZABADON , KINEK PEDIG A SITTEN , DE FEL FEJJEL AZ ÉLET NÉLKÜLETEK IS MEGY TOVÁBB , CSAK SOKKAL JOBBAN !!!!!!!!!!”
 • 10. Filtec 2011. április 24. 21:04
  „ 
   
  Kedves baloldaliak!
   
   
  Ti tényleg úgy gondoljátok, hogy úgy kéne tenni a Fidesznek, ahogy az MSZP-SZDSZ tette ~8 évig?

  MSZP szerint:
  Ha eladósodott a család, mert kajára kölcsönt vettünk fel, akkor vegyünk fel újabb kölcsönöket, hogy legyen mit ennünk?
  És az a borzasztó, hogy itt a baloldali érzelműek ezt komolyan is gondolják!
   
  Remélem az életben nem fog visszajönni sem az MSZP, sem valamilyen új néven létrejött daganata!
   
   
   ”
 • 9. gte325 2011. április 24. 20:49
  „volt rá 8 évük, amit ellehetetlenített az ellenzék. ők mára hatalomra jutottak, mert az ország népe változást akart. de arra senki nem hatalmazta fel őket hogy a pusztító tevékenységüket folytassák, fokozzák hatalmi pozícióban is.
  itta zidő, orbán takarodj, vidd az összes mocskos haverod! orbánt a dunába, a többit meg utána!
  Ébresztő Magyarország, ezt a mocskos tolvaj bandát most kell szétzavarni, és vigyenek magukkal még egy embert!!!”
 • 8. mérpontén 2011. április 24. 19:40
  „menjen a búsba az mszp! Ne ilyenkor pofázzon, volt rá 8 évük!
  tönkre tették az országot, most mi szívunk, ők meg élnek boldogan!
  <moderálva>”
 • 7. BZOLI68 2011. április 24. 18:45
  „Fleto keletfele venne az iranyt!Mostvan ideje a csillaghulasnak!”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gáncs Péter: Isten húsvét hajnalán igent mondott az emberiségre

Isten húsvét hajnalán igent mondott az emberiségre és az életre; húsvét, Jézus feltámadása óta… Tovább olvasom