Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

MSZP: nem eléggé ismert a gazdaságos olimpia koncepciója

A MSZP budapesti elnöke "ahogyan az olimpia elvakult hívőivel, úgy az olimpiát zsigerből elutasítókkal sem ért egyet". Szerinte problémát jelent, hogy nem eléggé ismert "a gazdaságos olimpia" koncepciója.
Az olimpia ügyét támogató Kunhalmi Ágnes szerdán az MTI-nek elmondta, hogy valóban kért felmentést a frakciótól az olimpia megrendezésével kapcsolatos országgyűlési határozati javaslat hétfői szavazása miatt, arról azonban nem kívánt nyilatkozni, hogy - a frakció többségi álláspontjával ellentétben - igennel fog voksolni, tartózkodik vagy nem vesz részt a szavazáson.

Gőgös Zoltán MSZP-elnökhelyettes kedden közölte: a frakció többsége nem támogatja a 2024-es budapesti olimpia megrendezését. Korábban a budapesti MSZP-sek mellett Botka László, Szeged polgármestere, az MSZP választmányi elnöke is kiállt az olimpia rendezése mellett, a Fővárosi Közgyűlés pedig szocialista szavazatokkal döntött a budapesti olimpiarendezés támogatásáról.

A hétfői szavazással kapcsolatos felmentés az MTI információi szerint arról szól, hogy a voksoláskor tartózkodhasson a képviselő, vagy ne vegyen részt a szavazáson.

Az MTI úgy tudja, hogy Kunhalmi Ágneshez hasonlóan felmentést kapott a miskolci Varga László és a szegedi Szabó Sándor is. Az MSZP elnök-frakcióvezetője, Tóbiás József erről szerdán azt közölte, hogy tudomása szerint három képviselő is felmentést kért a szavazás alól és meg is kapta, vagyis nem kell a nem gombot megnyomniuk.

Kunhalmi Ágnes szerdán arról beszélt: szerinte természetes, hogy "megosztott az ország az olimpia rendezésével kapcsolatban", mert nagy horderejű ügyről van szó. Úgy vélte, a kormány is hibás, hogy nem ismertette meg "még a döntéshozókkal sem" a gazdaságos olimpia koncepciójáról szóló Agenda 2020 programot.

A kormány, a sportszakma, a Magyar Olimpiai Bizottság sem végezte el addig jól a dolgát, amíg van olyan döntéshozó, bal- és jobboldali országgyűlési képviselő is, akinek fogalma sincs arról, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság miért hozta létre a világgazdasági válság után az okos és gazdaságos olimpia koncepcióját, az Agenda 2020-at - mondta.
Kunhalmi Ágnes szerint az olimpia rendezésével kapcsolatos dokumentumokat online felületen kellene nyilvánosságra hozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Béremelésért tüntettek az ápolók Budapesten - fotók

Több ezren vettek részt az egészségügyi szakdolgozói kamara demonstrációján szerda délután. Tovább olvasom