Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 14°C Még több cikk.

MSZP: kormányra kerülve nem tűrjük majd a gyermekek éhezését!

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy a legfrissebb statisztikai adatok alapján a gyermekek több mint fele létminimum alatt kénytelen élni, ezért a párt azt ígéri, kormányra kerülve nem tűrik majd a gyermekek éhezését.
A szocialisták vállalását Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja fogalmazta meg kedden, Budapesten újságíróknak. Hangsúlyozta, pártja azt kívánja megvalósítani, hogy minden gyermek többre vihesse, mint a szülei, függetlenül attól, hogy milyen társadalmi közegbe született. Ehhez az is szükséges, hogy a jobb minőségű oktatásra egy, a jövőben megtérülő befektetésként tekintsünk - fűzte hozzá.

Korózs Lajos, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legutóbbi adatait idézve közölte, jelenleg a lakosság 41 százaléka, 4,3 millió magyar él a létminimum alatt, ami 300 ezerrel több az előző évinél, a gyermekek körében pedig még magasabb, több mint 50 százalék ez az adat.

Elmondása alapján egy tipikusnak mondható kétszülős, kétgyermekes családban havi 250 ezer forint a létminimum összege. Korózs Lajos szerint a kétgyerekes családokban a gyermekek 62 százaléka él a létminimum alatt.

Még rosszabb a helyzet a háromgyermekes családokban, ahol ez az arány 81 százalék, a négygyermekeseknél pedig már 87 százalék.

Az MSZP ezért döntött úgy, hogy új szociálpolitikájában a gyermekekre és a nőkre is kiemelt figyelmet fordít - fogalmazott az ellenzéki politikus.

Korózs Lajos kérdésre válaszolva kitért arra is, hogy igazságtalannak tartják a családi adókedvezmény jelenlegi rendszerét, mivel azáltal a társadalom legjobb módban élő felső tíz százaléka hatszor akkora segítségben részesül, mint a legszegényebb tíz százalék.

Olvasóink írták

 • 2. load 2013. július 25. 09:34
  „1.Demalgon
  Arról sem ártana néhány szót ejteni, hogy miként akarják megszüntetni az éhezést!
  Kenyeret osztanak, vagy munkát?
  A kenyeret ki fizeti, a munkát ki adja?
  Szóval, egy kicsit bővebben, ha lehetne!”
 • 1. Demalgon 2013. július 24. 02:36
  „Ha nyerni akarnak tessék mán mellőzni a "kormányra kerülve", "ha", "majd" szavakat. Ha valóban akarnak valamit azt egy módon lehet elérni : tettekkel. Tessék megkeresni ezt a szót az értelmező kéziszótárban. Szavakkal még nem lakott jól senki.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: mindenki tudja, hogy csökkenő pályára állt az államadósság

Az államadósság-adatokkal kapcsolatos ellenzéki nyilatkozatokra reagált így Selmeczi Gabriella. Tovább olvasom