Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 14°C Még több cikk.

MSZP: kiderül, mennyit ér Schmitt Pál szava

Az MSZP továbbra is arra kéri a köztársasági elnököt, járjon el annak érdekében, hogy a kormánytöbbség ne fogadja el a korkedvezményes, korengedményes nyugdíjak és a korhatár előtti rokkantnyugdíjak csökkentését, megvonását, illetve felülvizsgálatát lehetővé tévő, mintegy 600 ezer embert érintő alkotmánymódosítást.
Ha pedig ez mégis megtörténne, Schmitt Pál ne írja alá a jogszabályt.

Kormos Kata, az MSZP szóvivője csütörtökön sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy Schmitt Pál a tavalyi év elején, még fideszes európai parlamenti képviselőként garancialevelet küldött a nyugdíjasoknak, amelyben az állt: "biztosítanunk kell, hogy mindenki, aki ma nyugdíjat kap, a jövőben is hiánytalanul megkapja a nyugdíját", és erre a Fidesz garanciát is vállalt.

A szocialista politikus azt mondta: most kiderül, mit ér az adott szó, mekkora súlya van annak, ha Schmitt Pál vállal garanciát valamiért.
Szólt arról is, hogy a visszamenőleges hatályú szabályalkotás megrengeti a jogállamiságba vetett bizalmat, ezért felszólítják a Fideszt, hogy fejezze be "ámokfutását".

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. BsBe 2011. május 23. 05:27
  „Mit vállalt a Fidesz? Nem keveset. Például személyi és pártszintű garanciát arra, hogy olyan gazdaságpolitikát folytat, amely megőrzi a nyugdíjak értékét. Ezt a párt elnöki kabinetjének akkori vezetője, jelenlegi miniszterelnöki szóvivő jelentette be 2010. január 11-én. Szijjártó Péter nyilatkozata még ma is olvasható a párt honlapján. De mit is jelent a személyi garancia? Vélhetően azt, hogy Schmitt Pál néhány nap múlva (2010. január 20-án) még EP-képviselőként kiadta saját ,,Garancialevelét". Abban a jelenlegi köztársasági elnök vállalta, hogy a Fidesz-kormányzás alatt megvédik a nyugdíjakat. "Biztosítanunk kell, hogy mindenki, aki ma nyugdíjat kap, az a jövőben is hiánytalanul megkapja nyugdíját."
  De: Jelenleg 25-30 ezer volt rendőr, katona dolgozik - nyugdíj mellett - biztonsági őrként, magánnyomozóként, akár feketén is.
  Mivel véleményem szerint a már megszerzett nyugdíjat (mert azt nem feketén szerezték meg) nem lenne törvényszerű visszavonni. (persze tudom megtalálják a módját...)
  De lehet módosítani a kedvezményes nyugdíj feltételeit, meg lehet szabni, meg lehet szüntetni, és mellette meghatározni, hogy nyugdíj mellett max. hány órát, milyen összeget kereshet valaki. (pl. ha valakinek magas a nyugdíja, mint pl. Pintér Sándornak, az ne vállalhasson munkát a nyugdíja mellet. Ha igen, akkor nem jogosult nyugdíjra)
  Egyszerűen a visszamenőleges hatállyal hozott törvényeket nem vagyok képes elfogadni, még akkor sem, ha azok esetleg jó irányba mutatnak. A visszamenőleges törvény jogbizonytalanságot eredményez.
  Mert lehet, hogy most egyesek elfogadják, mert nem érintettek, de ilyen törvény a jövőben bármikor és bármiről születhet. Mi lesz, ha holnap megemelik pl. az egészségbiztosítási járulék mondjuk visszamenőleg 2010.január 1-éig, és a különbözetet mindenkinek meg kell fizetnie. Akik most tapsolnak, azok akkor is örömmel fogadnák a visszamenőleges hatályt. (hát, nem hiszem)”
 • 22. Boli 2011. május 22. 17:49
  „"A kormány el akar venni a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjaitól. Azoktól az emberektől akar elvenni, akiktől az állam, a közösség tántoríthatatlan hűséget, bátor helytállást követel, ezt törvény rögzíti. Ezek az emberek különleges szolgálatot teljesítenek, éppen ezért az Országgyűlés, amikor törvényt alkotott, figyelembe véve ezzel a különleges szolgálattal járó nagyobb áldozatvállalást, ezzel arányos erkölcsi és anyagi megbecsülést biztosított ezeknek az embereknek" - mondja a sajtótájékoztató hetedik percében Demeter. Külön is kiemelte a tűzoltókat, "akik akár az életük árán is teljesítik szolgálatukat", ezért megilleti őket a szolgálati nyugdíj.
  static.fidesz.hu/download/_19/Demeter_Soltesz_2006_10_19.wmv

  http://kepviselofunky.blog.hu/2011/05/19/fidesz_kdnp_szolgalati_nyugdij_soltesz_miklos_demeter_ervin”
 • 21. machers 2011. május 22. 00:41
  „20. rommel 2011.05.21. 23:00
  Ki az a Smidt?
  A cikkben Schmitt Pál köztársasági elnök úr garancia-nyilatkozatárók van szó.
  "A Fidesz szerint a nyugdíjasoknak garanciára van szükségük. Biztosítanunk kell, hogy mindenki, aki ma nyugdíjat kap, a jövőben is hiánytalanul megkapja a nyugdíját. Minden körülmények között meg kell őriznünk a nyugdíjak értékét. Szeretném Önt is tájékoztatni, hogy a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség, kormányra kerülése esetén, mindezeket garantálja a nyugdíjasok számára. Az erről szóló Fidesz nyilatkozatot alul olvashatja. Kérem, vágja le, és őrizze meg garancia-nyilatkozatunkat!"
  Az elmúlt időszak eseményeit figyelemmel kísérve, úgy érzem ez az ígéretük sem teljesült száz százalékosan.”
 • 20. rommel 2011. május 21. 23:00
  „A SMIDT-NEK EGYETLEN SZAVA TÖBBET ÉR AZ MSZP-NÉL !
  AZ MSZP-TŐL EGY IGAZ MONDATOT MÉG NEM HALLOTTAM !
  AZ EGÉSZ PÁRTOT A HAZUGSÁG TARTJA EGYBEN !
  ÉS HAZUDIK AZ IS AKI TAGADJA EZT A TÉNYT !”
 • 19. dorombolok 2011. május 21. 10:29
  „Fityesz kommunikációja szerint a rendvédelmisek ha visszakerülnek a munka világába akkor pénz az ablakba mert a fizujuk annyi lesz mint a nyugdíjuk. Ez igaz. De a nyugdíjakból ha munkabér lesz azt bruttósítani kell , és egyéb fizetési kötelezettségek is rakodnak rá! Hol lesz az olcsóbb állam?”
 • 18. Hamutipró 2011. május 20. 22:38
  „14.gjozsi88
  Örülök, hogy kiáll a rendvédelmi dolgozók mellett! Már régen szóltam bármelyik cikkhez is, de most nem tudom megállni.
  Ebben a témában(más cikkeknél is) igen kevés kollégám szólt hozzá érthető okok miatt, ezért bátorkodom megjegyezni, hogy senki nem említette a 1996 évi XLIII.törvényt, ahol feketén-fehéren le van írva a most csépelt emberek "jogai" és kötelezettségei, amit az utóbbi időben egy-két dologgal még meg is fejeltek.Ezt a törvényt a Parlament fogadta el, ahogy azt az utóbbi időben szokás emlegetni! Ajánlom mindenki figyelmébe!!!”
 • 17. machers 2011. május 20. 21:25
  „Már a kérdés felvetése is hülyeség. S. Pali szava semmit sem ér!”
 • 16. dorombolok 2011. május 20. 20:02
  „Már bánja azt a papírját mint a kutya aki húszat kölykedzett. De ő legalább igért valamit . A többiek ?”
 • 15. öszödiböszme 2011. május 20. 18:27
  „smit szavánál csak az írása ér kevesebbet!”
 • 14. gjozsi88 2011. május 20. 18:02
  „moderálva saját kérésre”
 • 13. fegyveres 2011. május 20. 17:09
  „Kedves Darázs!
  Még egyszer leírom, bár már többször megtettem:
  1. Ahogy a 12. hozzászóló kérdezte Te miért nem jelentkezel (jelentkeztél) ezekbe a (majdnem szakmát írtam) hivatásokba?
  2. Miért tőlük sajnálod a lehetőséget mikor 800, azaz nyolcszáz szakmában van lehetőség az előnyugdíjra? Forrás az APEH vagy most már a NAV honlapja. Az általad említett vegyipari dolgozóknak például jár.
  3. A jelenlegi törvények szerint a fegyveres és rendvédelmi dolgozók nyugdíjkorhatára a mindenkori öregségi nyugdíjkorhatár - 5 év. Két speciális esetben lehet ettől eltérni. Egyszer, ha egészségileg, pszichikailag, fizikailag alkalmatlanná válik és rendelkezik 25 év szolgálati idővel. Másodszor, ha okos elöljárói vagy politikai döntés következtében megszűnik a beosztása és nem tudnak neki a rendfokozatának és és iskolai végzettségének megfelelő munkakört felajánlani. Ezekben az esetekben az öregségi nyugdíjuk 65%-t kapják.
  4. Azt írod: "A rendőrök viszont fegyverrel az oldalukon nem kénne futniuk. Ha tolvaj elrohanna előlök, akkor lábaira célzott lövés, és megfog állni." Ugye Te sem szeretnéd, hogy egy rendőr, aki nem tud futni, egy olyan játszótér vagy iskola környékén lövöldözzön ahová a Te gyereked, unokád jár? Vagy azt a bűnözőt aki mondjuk egy játszótér felé menekül hagyják futni? Vagy az egyszerű zsebtolvajt, akinél nincs fegyver és fizikailag nem is bántalmazott soha senkit, de nem akar sittre menni és elfut, azt is lőjék le?
  5. Tedd a szívedre a kezed! Ha Neked lehetőséged lenne nem mennél el nyugdíjba? Főleg ha már az egészséged sem a régi.
  6. Ezek az emberek TÖRVÉNY ADTA JOGOK alapján mentek el nyugdíjba, ezeket a törvényeket nem Ők hozták, tehát nem kellene őket most élősködőnek, meg minden szarházinak beállítani.
  7. A legfontosabb: egyetértek Veled a jelenlegi nyugdíjrendszer nem jó, szigorítani kellene. Csak éppen nem visszamenőleg. Szerzett jogokat sehol, semmilyen kulturált országban nem csorbítottak, még az általunk sokszor lenézett Szlovákiában vagy Romániában sem. Ez a JOGÁLLAM.

  És még valami amit már írtam: magam elmúltam 40 éves (jócskán) és nem vagyok nyugdíjas. Szeretem amit csinálok, hisz HIVATÁST választotta. Meg van a 25 év szolgálati időm, ami eddig biztonságot adott. Ha bármi történik velem legalább nyugdíjam lesz, nem kell a híd alá mennem. Ezt a biztonságot akarják most tőlem elvenni, köszönetképen hogy több mint negyedszázada a HAZÁMAT SZOLGÁLOM. Hát NEM FOGOM HAGYNI!

  Tisztelettel”
 • 12. Jerry 2011. május 20. 14:59
  „Erős fizikumu és testalaktú vagyok. De mostanában olyan hivatásosokat látok, akiket egy 50 kilós lány is ledönt. Ilyen jövőképpel csücsülni a laktanyában és 25 év múlva nyugdíjba menni. Szerinted ez fair? Darazs,neked még sincs bátorságod felvállalni a szolgálatot, éjjel nappal,szombat vasárnap dolgozni,mikor más pihen.Könnyű itt irogatni,játszani a nagyfiut, a kemény gyereket.Jelentkez a testületbe, van felvétel, aztán majd 15-20 év munka után írj ide újra.”
 • 11. Csetneky 2011. május 20. 13:50
  „Ha a rendvédelmiseknek smitt az utolsó reménye, akkor nem lennék a helyükben.”
 • 10. Darazs 2011. május 20. 11:03
  „kEDVES FEGYVERES!

  Hány volt rendőr kergeti az áruházakban a tolvajokat. Figyel arra, hogy ne lopjon senki. 50 évesen elé áll a roma családnak, hogy visszatartsa őket a rendőr érkezéséig. Mennyi munka hely lenne, ha a korkedvezményesek visszamennének. Szerintem lenne elég. Nem kell fegyverrel rablókat kergetni. De a rokkant kártyás bliccelőket igazoltathatnák, illetve esténként járörözhetnének. Mert szerintem ez nyugdíjas állás. A nagyszüleim már nyugdíjasok,
  mindegyik megérte a rendes korhatárt. Miután lejárt a háromműszak haza siettek, majd ki a TSZ-be, a szántóföldre.
  Ha mott végeztek mentek a saját kis kertbe, mezőre, árokpartot kaszálni. Őket elküdték 60 ezerforinttal. Aki meg a nagy melegben is légkondicionált irodában vagy autóban csücsül. azt 150 ezerrel küldik nyugdíjba. Szerintem ez nem egyenlő elbánás. A rendőrök viszont fegyverrel az oldalukon nem kénne futniuk. Ha tolvaj elrohanna előlök, akkor lábaira célzott lövés, és megfog állni.
  A nyugdíjas tűzoltórol csak annyit. Ha a 58 éves rokonom az Audi tűzoltóságánál bevállik akkor a hétköznapi helyeken az adminisztrációt és a tömlőszárogatás mellett a laktanya karbantartástól az autófelszerelések, vagy oltás irányítással is foglakozhatna.
  Annál a cégnél ,akinél dolgozom jópár volt katona, rendőr és tűzoltó illetve rokkant nyugdíjas dolgozik, mert a havi nyugdíj mellé még megtud keresni közel ugyan annyit. Csak arra kell figyelniük, hogy a havi óra számot ne teljesítsék túl. Ha kapja a nyugdíjat, akkor nyugodjon otthon a fenekén. Ha meg nem elégszik meg vele, akkor mondjon le a nyugdíjról és menjen el jó polgárként dolgozni, polgári füzetésért.
  Miért kell elvenni mások jövőjét, mert van egy réteg aki arra rendezkedett be, hogy 40-45 éves korában nyugdíjba megy. Ugyan ez érvényes arra, hogy miért lebzsel annyi dologtalan ember a plázákban, amikor a dolgozók a munkahelyükön a háromműszakban görnyednek. Ha a véres hús cafatokról beszélhetnénk. Szerinted az orvosokat miértnem nyugdíjazzuk. Vagy a vegyiparban dolgozókat, vagy a konzeriparban, de akár az öntödékben a nagy hőségben egésznap fel-le rohangálókat. Szeintem az nincs rendjén, hogy miért nem elégednek meg annyival, amit kapnak. Én a rokkant nyudíjast és a korkedvezményes nem engedném, hogy folyosítsák a nyugdíjat, ha mellette dolgozik valahol. Mert azt jelenti, hogy munkaképes.
  A háborúban szerinted az utolsó mozgóni tudó katonának is fegyvert adtak. Manapság videózással elmegy a nap.
  Tisztelet a kivételnek. Erős fizikumu és testalaktú vagyok. De mostanában olyan hivatásosokat látok, akiket egy 50 kilós lány is ledönt. Ilyen jövőképpel csücsülni a laktanyában és 25 év múlva nyugdíjba menni. Szerinted ez fair? Inkább olyan mint egy tuti találatos lottó szelvény. Legyen lehetősége vissza térni a munka világába ezeknek az embereknek. Ha már nem birnak a létrán felrohanni, vagy nem birják tovább a vért...stb.

  Mindenkinek legyen egy szép napja! De ne én rohadjak meg 65 évesen a gyárban, hogy egy 45 éves vígan flangáljon a bevásárló központban.”
 • 9. Ddorf 2011. május 20. 10:10
  „Annyit ér a szava,mint bármelyik más politikusé /Gyurcsánytól kezdve végig OV-ig/ Tisztelet a kevés kivételnek.”
 • 8. Jerry 2011. május 20. 09:33
  „Na kérem,akkor most hogy is van ez?Hoz a 2/3 egy törvényt, ami alapján indoklás nélkül ki lehet rugni az állami alkalmazottakat.Ez után hoz egy másikat, ami alapján megvonják a már megszerzett jogon járó nyugdíjat az álami alkalmazottaktól, hogy vissza kényszerítsék dlgozni őket,ahonnan aztán indoklás nélkül ki lehet majd rugni őket.persze már a nyugdij nélkül,mert ugye ennyi embernek nem tudnak munkát, vahy inkább bért adni.Sokuknak ugyanis éppen azért kellett nyugdijb menni,mert a BM költségvetése nem udta fizetni a bérüket, inkább áttette őket nyugdijba.Akkor most mit is akar a kormány?A közrendet erősieten,emelnia rendőri létszámt, tényleg munkát adni a fiatal nyugdijasoknak,vagy csak egyszerűen lnyulni a nyugdíjakat?Hát ha asor nézem, magán nyugdijpénztárak, korkedvezményes nyugdijak, rokkantsági nyugdíjak, aztán jönnek az öregségi nyugdijak,Elvégre ha a nyugdijkorhatár 70 év lesz, meg lehet vonni a ma 68évesektől is, mert még tudnak dolgozni járókerettel is.a lényeg, hogy legyen a 2/3-ban ülö 20-on éveseknek új autója, milliós fzetése, meg új utca nevek pesten,számolatlan költségtérítés, ja és a hatalom még 20 évig stb stb”
 • 7. gold12 2011. május 19. 23:03
  „Hódmezővásárhelyen a Zsoldos utcában most szerelik a kamerákat. Úgy néz ki a javaslat benyújtója erősen be van gyulladva. Csak a parlamentben olyan bátor a kormányőrök között.”
 • 6. háté 2011. május 19. 22:19
  „A smitpál nyalva írja alá amit elé tesznek!
  Ilyen primitív hátsórész tisztító, még nem volt a politikában.”
 • 5. gold12 2011. május 19. 22:05
  „Schmitt Pál aláírja, hiszen csak báb. Aláír, meg lecsót főz orbánnak. Ennyi a tudománya, még az államot is álamnak írja.”
 • 4. SPS 2011. május 19. 21:59
  „3. fegyveres 2011.05.19. 18:30
  én Emlékszem néhányukra...!”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hende Csaba: a honvédség minden helyzetben megállta a helyét

A Magyar Honvédség minden éles helyzetben megállta a helyét az utóbbi egy évben - közölte Hende… Tovább olvasom