Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

MSZP: hiányolják a demokráciát

A „bolsevik” szóval illette a soproni fideszes városvezetést Kalmár István, a képviselő-testület szocialista frakcióvezetője tegnapi sajtótájékoztatóján.
– A legutóbbi közgyqlés történései bebizonyították, hogy a fideszes városvezetésnek nem erőssége a demokrácia. Szinte diktatórikus eszközökkel, a demokrácia teljes mellőzésével, kapkodva és hozzáértés nélkül próbálják meg irányítani a várost – jelentette ki Kalmár István szocialista frakcióvezető, aki kifejtette: jó példa erre a sopronkőhidai részönkormányzat létrejötte, amelynek során a legtöbb ajánlással rendelkező jelölteket elutasította a városvezetés, és azokat választotta meg, akik a Fidesz támogatói. „Ezzel nyolc éve mqködő demokratikus szokásjogot tiportak sárba, miképpen a Sopron Holding igazgatóságának visszahívásával is megszüntették az ellenzék betekintési lehetőségét a város legnagyobb vagyongazdálkodó cégének ügyeibe” – fogalmazott a frakcióvezető.
A GyIK-üggyel kapcsolatban a szocialista politikus rámutatott: a Fidesz elárulta magát, és kiderült, igenis van olyan elképzelés, amely szerint a GyIK épületét eladnák. A vízmq felügyelőbizottsági tagságánál is csorbult a több mint másfél évtizedes soproni önkormányzati szokásjog: a korábban az ellenzéknek kijelölt tagsági helyet is fideszes személynek adták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beszélni tanul egy macska Kínában

Egy Kínában élő macska megtanulta kimondani saját nevét - állítja a gazdája. A kétéves, Agui névre… Tovább olvasom