Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

MSZP: formálódik a Fidesz kisebbségpolitikája

Az MSZP szerint úgy látszik, hogy a Fidesz formálódó kisebbségpolitikájában simán belefér, ha valaki a zsidó nagytőke térnyeréséről vagy a terhes roma asszonyok ártó szándékáról beszél.
Nyakó István, az MSZP szóvivője kedden az MTI-vel közölte, hogy most már nincs semmi kétségük: az antiszemita és rasszista Molnár Oszkár országgyűlési képviselőt, edelényi polgármestert megvédi a Fidesz.

Az MSZP szóvivője ezt annak kapcsán mondta, hogy Edelény polgármestere egy lakossági fórumon készült, a youtube videomegosztó portálon is megtalálható videofelvételen egyebek között úgy fogalmazott: "Én egy eléggé renitens képviselő vagyok, nem szavaztam meg az Európai Unióhoz való csatlakozást". Molnár arról is beszél, hogy a Fidesz engedélye nélkül nyújtott be egy javaslatot, ezzel annyira megsértette a frakciófegyelmet, hogy kirúghatták volna, de nem tették, vagy nem merték megtenni.

Nyakó István emlékeztetett Orbán Viktor Fidesz-elnök egy múlt heti kijelentésére, miszerint Magyarország előtt két út áll: az egyik a szélsőségek útja, amelynek a vége káosz, a másik pedig a józan ész útja. Véleménye szerint Molnár Oszkár nem a józan észt képviseli, amiről vallomást is tett, amikor azzal kérkedett a videón, hogy nem szavazta meg az Európai Unióhoz való csatlakozást. Nyakó István közölte: Molnár Oszkár inkább a szélsőséges gondolkodást képviseli. Erre utal a videofelvételen hallható azon kijelentése, amikor Antall József idézetét fordítja ki: "Erre én egyetlen dolgot tudok mondani, tessenek forradalmat csinálni, mert nincs más lehetőség". Molnár forradalomra, erőszakos hatalomváltásra buzdít - vélekedett az MSZP szóvivője.

Az Országgyűlés hétfőn nem függesztette fel Molnár Oszkár fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogát. A képviselők 188 igen, 8 nem és 141 tartózkodás mellett döntöttek így. Az MSZP-frakció tagjai - három képviselő kivételével - igennel szavaztak, csakúgy, mint az SZDSZ-esek és öt független képviselő. Igen gombot nyomott maga Molnár Oszkár is és Rogán Antal (Fidesz). A Fidesz és a KDNP képviselői - hét fideszes politikus kivételével, akik nemmel szavaztak - tartózkodtak, hat függetlennel együtt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei cigány kisebbségi önkormányzat elnöke és 360 társa tett feljelentést Edelény polgármestere ellen nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás és becsületsértés vétsége miatt.

Olvasóink írták

 • 7. 13.István 2009. október 21. 13:16
  „De jól elvannak!”
 • 6. kolombela 2009. október 21. 07:13
  „moderálva off”
 • 5. kolombela 2009. október 21. 07:11
  „Tisztelt mszp-sek. Úgy látszik visszatértünk a kommunista diktaturához, ahol az volt a módi, hogy amiről nem beszélünk az nincs is.
  Sajnos a zsidó nagytőke térnyerése vagy a terhes roma asszonyok ártó szándékanem fikció.”
 • 4. load 2009. október 20. 22:58
  „3. fióka
  Nem az, de ezt te még nem tudod.
  Ahhoz legalább minimum három lépéssel előre kellene gondolkodni.
  Mint a sakkban.
  De igazán még az első lépés következményei sem látod.”
 • 3. fióka 2009. október 20. 22:50
  „még szerencse”
 • 2. load 2009. október 20. 22:35
  „Igen, de ebből leginkább majd a Jobbik profitál.
  :(”
 • 1. Intel 2009. október 20. 22:24
  „Az igéret bomba fenyeget:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel négyszáz település pályázott a településőr-programra

Az október elsején indult településőr-programra eddig 396 település pályázott 791 településőr… Tovább olvasom