Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

MSZP: fideszes informatikusok az egri megyeházán

Budapesti, a Fidesz által megbízott informatikusok töltötték le valamennyi adatot a Heves Megyei Önkormányzat dolgozóinak számítógépéről Egerben a megyeházán.

Elmondása szerint a hétfőn történtekről csak parlamenti elfoglaltságát követően, szerdán tudott tájékozódni.

Mint elmondta: hétfőn a kora reggeli órákban váratlanul négy informatikus érkezett Budapestről az egri megyeházára, és az összes hivatali dolgozó számítógépéről letöltötték az adatokat.

Ezzel a Fidesz megsértette az átadás-átvétel írott és íratlan szabályait és "az átmeneti helyzetben visszaélt a hivatali dolgozók kiszolgáltatott helyzetével" - mondta a politikus aki az október 3-i önkormányzati választásokig 12 éven át irányította a hevesi megyegyűlést.

Közlése szerint a megyei közgyűlés eddigi vezetése utólag értesült a történtekről, ami azért is furcsa, mert az új közgyűlés új elnökének megválasztására várhatóan csak a jövő héten kerül sor.

Ez azt jelenti, hogy egyelőre nincs kinek átadni azt az összegzést, amit az átadás-átvételi jegyzőkönyv tartalmazni fog; az adatok egyébként eddig is hozzáférhetőek voltak valamennyi közgyűlési tag számára - fűzte hozzá.

Továbbá augusztusban részletes, a megye költségvetését s a megyei kórház működését átvilágító anyagot nyújtottak át a Fidesznek, ráadásul az adatok megtekinthetőek a megyegyűlés honlapján is - mondta Sós Tamás.

Ugyanakkor csütörtökön Horváth László, a Fidesz közgyűlési elnökjelöltje az egri megyeháza udvarán megtartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a közgyűlés megalakulása után a Fidesz azonnal megkezdi a megye által működtetett intézmények átvilágítását, pénzügyi és vagyonleltárt készít.

Vagyis megkezdi az esetleges jogsértések feltárását és amennyiben ilyet találnak nem marad el a felelősök felelőségre vonása.

Mint mondta: adatai szerint a megye adóssága, csak a tőketartozás tekintetében eléri a 6,2 milliárd forintot, miközben a közgyűlés volt vezetése ettől 3 milliárd forinttal alacsonyabb összegű adósságról számolt be.

Ugyanakkor, tudomása szerint a megyei kórház vezetése olyan helyzetet készít elő, amely több éves kötelezettségvállalást jelentene az önkormányzat számára - mondta Horváth László.

A politikus, aki országgyűlési képviselő is egyben, a sajtótájékoztatót követően egy levelet nyújtott át Benkár Józsefnek, a megye főjegyzőjének, amelyben arra kéri a köztisztviselőt, hogy készítse elő számára a "a közgyűlési elnöki munkakör részletesés tételes átadás-átvételét.

Az októberi önkormányzati választáson nyolc fideszes képviselő mellett négy MSZP-s, három jobbikos jutott mandátumhoz a Heves Megyei Önkormányzatban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harcművésznek képzelte magát a debreceni gyilkos

A tanúvallomások szerint harcművésznek képzelte magát az a férfi, akit gyanúsítottként vettek őrizetbe kedden Debrecenben, az előző éjszakai kettős gyilkosság miatt. Tovább olvasom