Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -2°C | 2°C Még több cikk.

MSZP: elhanyagolta a nőket a kormány

Az MSZP szerint a Fidesz-KDNP politikáját ugyanis a ˝háziasszonynak a konyhában a helye˝ felfogású ˝macsó cinizmus˝ uralja.
Az MSZP szerint a kormány az elmúlt években elhanyagolta a magyar nőket, a Fidesz-KDNP politikáját ugyanis a "háziasszonynak a konyhában a helye" felfogású "macsó cinizmus" uralja.

Gurmai Zita, a szocialista párt nőtagozatának elnöke az MSZP nőnapi szombati budapesti díjátadó ünnepségén arról is beszélt, talán a magyar nőknek a legfontosabb a Fidesz-KDNP-kormány leváltása, mert a kabinet "otthoni díszként" tartja számon őket, amit szerinte az is mutat, hogy Orbán Viktor miniszterelnök beszédeiben rendszeresen háziasszonynak szólítja a nőket.

Az ellenzéki politikus szerint a Fidesz elhanyagolta a nőket, és ezt most egy kommunikációs kampánnyal próbálják ellensúlyozni. Azt mondta, nem hisznek a kormánypárt ígéreteinek, helyette tetteket várnak, például nőbarát gazdaság-, társadalom- és szociálpolitikát.

Fidesz: a nőket a Gyurcsány-Bajnai-kormányok hagyták cserben

A nők és édesanyák cserbenhagyása miatt a Gyurcsány-Bajnai-kormányoknak van elszámolnivalójuk - reagált a Fidesz Gurmai Zitának, az MSZP nőtagozata elnökének szombati szavaira, miszerint a kormány az elmúlt években elhanyagolta a magyar nőket.

A Fidesz-frakció szerint a Gyurcsány-Bajnai-kormányok "a bankárkormányzásuk alatt elszabadult devizahitelekkel több százezer magyar feleséget és édesanyát tettek tönkre lelkileg, egészségileg és anyagilag". Az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták: a baloldal nemhogy segítette, de büntette a gyermeknevelést és a gyermeknevelés melletti munkavállalást. Nem létezett családi adókedvezmény, a nők munkavállalását semmivel sem segítették, Bajnai Gordon megszorító csomagja elvette a kisgyermekes édesanyáktól a hároméves gyest - tették hozzá.

A baloldal, ha rajta múlna, ugyanazt a családellenes politikát folytatná, mint korábban, eltörölné a családi adókedvezményt és bruttósítaná a gyest - olvasható a közleményben. Hangsúlyozták: ma egymillió édesanya számíthat a családi adókedvezményre, visszaállították a hároméves gyest, és eddig százezer nő élt a negyven év munka után igényelhető nyugdíjjal. Hozzáfűzték, a munkahelyvédelmi akcióterv kiemelt védelmet ad a nőknek: három éven át adókedvezményt nyújtanak részmunkaidős foglalkoztatásukhoz és munkába való visszatérésükhöz. Ennek is köszönhető, hogy 2012-ben 20 éves rekordot döntött a nők foglalkoztatása - írták.

Gurmai Zita, a szocialista párt nőtagozatának elnöke az MSZP nőnapi budapesti díjátadó ünnepségén szombaton azt mondta, a kormány az elmúlt években elhanyagolta a magyar nőket, a Fidesz-KDNP politikáját ugyanis a "háziasszonynak a konyhában a helye" felfogású "macsó cinizmus" uralja.

Arról is beszélt, talán a magyar nőknek a legfontosabb a Fidesz-KDNP-kormány leváltása, mert a kabinet "otthoni díszként" tartja számon őket, amit szerinte az is mutat, hogy Orbán Viktor miniszterelnök beszédeiben rendszeresen háziasszonynak szólítja a nőket.

Azt mondta, nem hisznek a kormánypárt ígéreteinek, helyette tetteket várnak, például nőbarát gazdaság-, társadalom- és szociálpolitikát. Véleménye szerint ehhez szükség lenne arra, hogy ismét alkotmányba foglalják: egyenlő munkáért egyenlő bérezést kell biztosítani. Emellett szorgalmazta, hogy az alaptörvényből vegyék ki az abortusz tilalmát lehetővé tevő rendelkezéseket.


Olvasóink írták

 • 7. Valaki 2013. március 03. 13:43
  „Nézd már hogy néz ki az eus cociópat csapat! :)))”
 • 6. Eva- 2013. március 03. 10:31
  „5-höz
  SG-ra gondoltak
  a többi lózung!
  Egyébként ami igaz a nőkre, az mindenkire igaz!

  Most van gyes
  de a 3 év feletti gyerekek pedig betegen is óvodába járnak, mert az agyon támogatott anyuka nem mer otthon maradni vele, mert a harmadik esetben a munkahelye is veszik.
  Most valóban minden családbarát!”
 • 5. Valaki 2013. március 03. 10:19
  „Biztos kócikára gondoltak. :)))”
 • 4. oxana 2013. március 03. 09:10
  „Egyes férfiak nem bírják elviselni, hogy egy nö ugyanazon a poszton többet teljesít, okosabb.”
 • 3. knifemaster 2013. március 02. 21:00
  „Miért hanyagolná?
  Ők is ugyanúgy <moderálva> ,meg <moderálva> vannak mint mindenki más.”
 • 2. embertelen 2013. március 02. 17:05
  „A fidesz nem hanyagolja el a nőket, sőt magas pozícióba emeli őket. Lásd: Selmeczi Gabriella.”
 • 1. sx486 2013. március 02. 13:18
  „Tisztázni kellene ki a gyengébb nem? (A férfi, vagy a nő?)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két gyanúsítottat került előzetesbe luxusbordély-ügyben

Két gyanúsítottat előzetes letartóztatásba, a harmadikat házi őrizetbe helyezték a felszámolt… Tovább olvasom