Kisalföld logö

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 5°C | 12°C

MSZP: egy tapodtat sem jutott előre az ország a 2010-es kormányváltás óta

Burány Sándor szerint idén a gazdaság teljesítménye a legjobb esetben is a 2010-es szintet éri el, azaz az ország a kormányváltás óta egy tapodtat sem jutott előre.
A szocialista Burány Sándor szerint idén a gazdaság teljesítménye a legjobb esetben is a 2010-es szintet éri el, azaz az ország a kormányváltás óta egy tapodtat sem jutott előre.

Erről az ellenzéki politikus pénteki budapesti sajtótájékoztatón beszélt.

Mint kifejtette: Orbán Viktor és kormánya gazdaságpolitikájának hatására nem következett ugyan be pénzügyi összeomlás, de ehhez szerencse is kellett a külső piacokon. Ezzel együtt - hiába kerülte el az ország a katasztrófát - a helyzet szerinte keserves.

Burány Sándor emlékeztetve a gazdaságkutató intézet napokban nyilvánosságra hozott jelentésére, azt mondta: gazdaságpolitikai tartalékait - így többek között a magánnyugdíj-megtakarításokat - a kormány lényegében felélte.

Ugyanakkor nem csökken az államadósság, és ez a tendencia várható az idei évre vonatkozóan is - mondta, majd kitért a beruházások 2 százalékos mértékű várható csökkenésére is.

Az emberek zsebében egyre kevesebb pénz marad, és a fogyasztást is stagnálás jellemzi - vélekedett.

2013-ban a gazdaság teljesítménye legjobb esetben is a 2010-es szintet éri el, azaz a kormányváltás óta egy tapodtat sem jutottak előre - hangoztatta, hozzátéve: a lakosság is arra számíthat, ez az év is keserves lesz, az elmúlt év veszteségeit a kormányzati politika miatt nem tudják pótolni.

Burány Sándor idézte az UNICEF néhány hete publikált jelentését, ami a középosztálybeli családokkal foglalkozott, és megállapította: ma Magyarországon 10 gyerekből 4 nem tudja rendszeresen meghívni magához a barátait, 10-ből csak 3 család engedheti meg, hogy évente elmenjen nyaralni, minden 5. gyerek kimarad a fizetős iskolai programokból, és családok közel fele nem engedheti meg, hogy kétnaponta hús kerüljön az asztalra.

Egyetlen reményük van, 2014, és az, hogy "ez az ámokfutás abbamarad" - fogalmazott végül az ellenzéki politikus.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyárig állami kézbe kerülhet az időjárás-előrejelzés

Még ebben a félévben elfogadhatja az Országgyűlés a meteorológiai törvényt, amely alapján állami… Tovább olvasom