Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

MSZP: családok ezrei jártak rosszul a műszakpótlékok megszüntetésével

Az MSZP arra hívta fel a figyelmet, hogy a műszakpótlékok megszüntetése, illetve csökkentése miatt családok ezrei jártak rosszul.
Az MSZP pénteken sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy a műszakpótlékok megszüntetése, illetve csökkentése miatt családok ezrei jártak rosszul.

Bangóné Borbély Ildikó, a szocialisták elnökségi tagja elmondta: ezekben a napokban, a július 1-je óta hatályos új munkatörvénykönyv miatt sok kiskeresetű ember szembesül - a januári adóváltozások után idén már másodszor - azzal, hogy csökkent a nettó keresete.

Nagy többségük kényszerből vagy azért dolgozik több műszakban, mert eddig így tudott nagyobb fizetéshez jutni, most ezt a lehetőséget elvették tőlük - hangsúlyozta. Az MSZP-s politikus azt mondta, sokan augusztusban öt-tízezer forinttal kevesebbet vittek haza, mint júliusban, de olyanról is tud, aki negyvenezer forintot vesztett a pótlékok megszüntetése, illetve csökkentése miatt.

Kormos Kata, az MSZP szóvivője azt ismertette, hogy kérdésessé vált a hátrányos helyzetű gyermekek fejlődését előmozdító Biztos Kezdet Gyerekházak működése, mivel finanszírozásukat az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem oldotta meg, noha a költségvetési törvény az ehhez szükséges rendelet megalkotására márciusi határidőt írt elő.

Ezért a szocialisták azt várják Balog Zoltán emberierőforrás-minisztertől, hogy mielőbb garantálja a gyerekházak működéséhez szükséges háromszázmillió forintot, annál is inkább - folytatta Kormos Kata -, mert a kormány ennek többszörösét költi el felesleges presztízsberuházásokra, például stadionrekonstrukcióra.

Olvasóink írták

  • 2. SiLa 2012. augusztus 05. 10:02
    „Ne a levegőbe kiabáljon megint az a párt, akinek nyolc éve volt, hogy megmutassa a tudását.
    Mondják meg konkrétan melyik cégnél csökkent a fizetés! Tíz éve dolgozom két műszakban, és az idei változások hatására sem csökkent a bérem. Még egyszer le írom, ha valaki óbégat, akkor pontosan írja le, hogy hol történt a változás.
    Javaslom a szakszervezet megalapítását. A mi cégünknél nagyon jól működik, pedig nagyon nagy ellenállást kellett leküzdeni az alapító tagoknak.”
  • 1. BJ.MÓVÁR 2012. augusztus 03. 21:47
    „Szerencsétlen dolgozókon ver el mindent a FIDESZ!! Nem értem miért kell ezt tűrni?! Tüntetni,sztrájkolni kell emberek!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csatornába borult egy kenyérszállító kisteherautó Mezőkovácsházánál

A vízelvezető csatornába borult egy kenyérszállító kisteherautó pénteken Mezőkovácsháza és Kaszaper… Tovább olvasom