Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 7°C Még több cikk.

MSZP: beismerés, hogy Schmitt Pál neve lekerült az érdeméremről

Az MSZP szerint beismerésként értelmezhető, hogy Schmitt Pál nevét eltávolították az általa alapított érdeméremről.
Az MSZP szerint beismerésként értelmezhető, hogy Schmitt Pál nevét eltávolították az általa alapított érdeméremről, és szégyenteljes, hogy a köztársasági elnöknek ilyen határozatot kellett aláírnia. Szanyi Tibor, a szocialisták elnökségi tagja az MTI-nek csütörtökön küldött közleményében ehelyett azt szorgalmazta, hogy az államfő a lemondását írja alá végre.

Az MSZP-s képviselő szerint itt az ideje, hogy Schmitt Pál belássa, ma azzal teheti a legtöbbet Magyarországért, ha azonnal lemond, megszüntetve azt a szégyenteljes, áldatlan állapotot, amelyet plágiumgyanús doktori disszertációja okozott.

"Mennyi megalázást kell még eltűrnie a nemzetünknek azért, mert a köztársasági elnök ragaszkodik a székéhez és a pompákhoz? Mennyi hazugságot kell lenyelnie azért, mert Schmitt Pál - életében talán először - nem hajlandó aláírni egy hivatalos papírt, tudniillik a lemondó nyilatkozatát?" - tette fel a kérdést Szanyi Tibor.

A szocialista politikus arra az esetre, ha a köztársasági elnök nem hajlandó lemondani, a Fideszt szólítja fel, hogy "a küszöbön álló parlamenti ülésen" mozdítsa el hivatalából az államfőt. Ezt az MSZP is támogatná - jelezte.

Schmitt Pál köztársasági elnök január közepén hozott határozatot arról, hogy Magyarország Köztársasági Elnökének Érdemérme néven kitüntetést alapít. Egyúttal hatályon kívül helyezte azt a 2010. szeptemberi határozatot, amely úgy rendelkezett, hogy a kitüntetés (amely akkor még a Köztársaság Elnökének Érdemérme nevet viselte) hátoldalán a "DR. SCHMITT PÁL KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK ÉRDEMÉRME" felirat látható. Az új kitüntetés hátoldalán már a "MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKÉNEK ÉRDEMÉRME" szöveg szerepel.

Olvasóink írták

 • 3. gjozsi88 2012. február 02. 17:40
  „fortuna54!
  Hogy van ez??????

  A jobboldalról bírálják elsősorban Orbánt!
  Merkel, Sárközy, Barroso nem baloldaliak, ahogy a pénzügyi biztos sem .......amerikai kormány kritikáról ne is beszéljünk!!!

  Hogy van az, hogy a birók korhatárát letolják 62 évre, elküldenek pár száz embert....majd a nyugdíj korhatár felemelését is kérik 65 évre!!!!
  Hol itt a koherencia????

  Hogy van az, hogy egy beszélgetős ellenzéki rádió frekvenciát zenés rádió frekvenciára irnak ki????

  Hogy van az, hogy az AB jogköreoit korlátozzák???

  Hogy van az, hogy a független intézmények átalakítását végrehajtó törvények továbbra is kétharmadosak, miközben ez a kormány rendelkezésére áll!
  Hol a függetlenség, ha a hatalom egy maga befolyásolhatja?

  Hol van a 2,7 millió voksra hivatkozó kormányzati döntésekben a nem fideszre szavazó 5,3 millió ÁLLAMPOLGÁR érdekének figyelembe vétele???

  Ha a kormány intézkedéseit kritizálják, azt miért Magyarország elleni támadásnak vizionálja a fidesz????”
 • 2. gjozsi88 2012. február 02. 17:28
  „fortuna54!
  Ami Pali bácsira tartozik azt nála kell elvárni!

  ".Valószinü ezen kívül minden rendben van m.országon,Orbán csinálja a dólgát"

  semmi nincs rendben!
  Most Orbán elkezdi visszacsinálni amit eddig tett, mert szüksége van az IMF hitelre!!!
  Ha rendbe lett volna nem kényszerülne erre!!!!”
 • 1. fortuna54 2012. február 02. 16:04
  „Hogy az mszp.mennyire fontosnak tartja palibácsi mozdanatait.Valószinü ezen kívül minden rendben van m.országon,Orbán csinálja a dólgát.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: Miből utazott Rogán Antal Abu-Dzabiba?

A Jobbik felszólítja Rogán Antalt, hogy hivatalosan válaszoljon arra a kérdésre: magánúton, vagy… Tovább olvasom