Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

MSZP: Alkotmányozó diktatúra zajlik Magyarországon

Az MSZP szerint "alkotmányozó diktatúra" zajlik napjainkban, a kormányzó párt egyeztetések és hatáselemzések nélkül, ha kell alkotmánymódosítással akar ráerőltetni törvényeket az emberekre.
Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján tűrhetetlennek, tarthatatlannak és megengedhetetlennek nevezte a Fidesz jogalkotási gyakorlatát, amely szerinte szabályt sértve kíván szigorítani a közbiztonság javítását célzó szabálysértési törvényen. Hiányzik a gazdasági, a társadalmi hatáselemzés, és a szakszervezetekkel történő szakmai egyeztetés tette hozzá.

Megjegyezte: a szabálysértési törvényben az elzárás lehetőségét mint büntetési szankció visszahozását nem tartják jó megoldásnak, véleménye szerint ezzel csak a szegények kerülnének börtönbe.

Elfogadhatatlannak tartja azt is, hogy a rendőrségi törvény módosítása lehetővé tenné, hogy szabálysértési ügyekben is, házkutatási parancs nélkül mehetnének be rendőrök magánlakásokba. Harangozó Tamás úgy fogalmazott: alkotmányozó diktatúra zajlik Magyarországon, ugyanis az Alkotmánybíróság által már megsemmisített jogszabályokat Alkotmánymódosítással akarják megvalósítani, egyeztetés nélkül akarják megváltoztatni.

Ezért azt követelte Navracsics Tibor igazságügyi minisztertől, vonja vissza az általa beterjesztett törvényjavaslatot, és a törvényjavaslatról haladéktalanul kezdje meg az érintett szervezetekkel az egyeztetéseket.

A célunk közös: nagyobb közbiztonság mutatott rá a szocialista politikus, hozzátéve, ennek eléréséhez lehetnek mások az eszközök és a lehetőségek. Egyeztetés azonban kell, mert különben „a kormányba vetett bizalom el fog párologni, nekünk pedig itt maradnak a rossz törvények”húzta alá az MSZP országgyűlési képviselője.

Olvasóink írták

 • 3. meir 2010. július 07. 23:33
  „marpedig erosen ugy tunik hogy ez egyszer igaz lesz az MSZP allitasa!!
  azt is meg merem kockaztatni hogy 4-ev mulva semmifele valasztasok sem lesznek!!
  addigra a FIDESZ elrendezi hogy ne lehessen!!
  ugye ezt Orban mar a valasztasok elott kozolte!!? oda kellett volna figyelni jobban ugye!??”
 • 2. LAZA 2010. július 05. 21:48
  „A célunk közös: nagyobb közbiztonság mutatott rá a szocialista politikus, hozzátéve, ennek eléréséhez lehetnek mások az eszközök és a lehetőségek. Egyeztetés azonban kell, mert különben ? kormányba vetett bizalom el fog párologni, nekünk pedig itt maradnak a rossz törvények?úzta alá az MSZP országgyűlési képviselője.
  No ez egy aranyos mondat a nyilatkozat végéről.
  Mikor is volt a balatonöszödi" igazság" beszéd? Aztán még hány évig tetszettek a hatalmat bitorolni?
  Különben pedig reklamálni lehet:
  gyurcsány, szdsz”
 • 1. értelem 2010. július 04. 19:32
  „Ha a szigorításokat politikai célra nem használják fel,(ennek sajnos, ismerve az erkölcsi gátlástalanságukat kicsi az esélye!) akkor hatásos lehet. Azzal viszont, hogy bárki, rendőr, ügyész stb. házkutatást elrendelő bírói határozat nélkül lépjen be valakinek a magántulajdonába aljas és elfogadhatatlan politikai mocskosságok elkövetésére tett felkészülésnek tartom. Aki ilyet kigondol az a legsötétebb kommunista eszközöket akarja viszahozni és a félelemre épített társadalmat kívánja ránkerőltetni.Mindegy melyik oldaltól jön az ilyen ötletelés, csak aljas és antidemokratikus diktátorok akarhatnak ilyet!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nonprofit gazdasági társasággá alakul a MNÜA

Korlátozná a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) kurátorainak jogát a kormány, így kérdésessé… Tovább olvasom