Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

MSZP: a stadionokra szánt pénz töredékéből megszüntetjük a gyermekéhezést

"Orbán Viktor rendszerének legnagyobb szégyene" hogy esténként csaknem félmillió gyermek fekszik le üres gyomorral."
A baloldali összefogás kormányra jutva évente további 50 milliárd forintot fordítana a gyermekéhezés felszámolására - közölte Korózs Lajos, a szocialista párt elnökségi tagja szerdán.

Az ellenzéki politikus sajtótájékoztatóján azt mondta: "Orbán Viktor rendszerének legnagyobb szégyene", hogy esténként csaknem félmillió gyermek fekszik le üres gyomorral.

Hozzátette: a stadionépítésre "elszórt" 180 milliárd forint töredékéből, kevesebb mint harmadából meg lehetne szüntetni a gyermekéhezést. Ennek érdekében 470 ezer rászoruló gyermeknek adnának az év minden napján egyszer meleg ételt.

A "Mesterházy-kormány" emellett 25 százalékkal megemelné a családi pótlékot, amelynek összege négy éve nem nőtt. Ez körülbelül évi 70 milliárd forintot tenne ki - mondta Korózs Lajos. Az egygyermekesek támogatása így majdnem 15 ezer forintra nőne, a háromgyermekesek pedig gyerekenként 20 ezer forint ellátást kapnának.

A szocialista politikus emellett ígéretet tett a gyermekvédelem korábbi rendszerének helyreállítására, valamint a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat megerősítésére. Erre összesen 10 milliárd forintot fordítanának.

"Orbán Viktor még több stadiont akar, mi pedig jóllakott gyerekeket szeretnénk" - jelentette ki, hozzátéve, az embereknek e két "világkép" között kell választaniuk.

Arra az újságírói felvetésre, hogy a gyermekéhezés felszámolását korábbi szocialista kormányok is célul tűzték, de több év alatt sem jártak sikerrel, most mégis néhány hónap alatt megoldást ígérnek, Korózs Lajos úgy válaszolt: 2002-től tettek lépéseket a gyermekéhezés megszüntetéséért, de ma jóval több a nélkülöző gyermek, mint 2010-ben. Hozzátette: ha 180 milliárd forint jut stadionépítésre, akkor megvan a szükséges pénz a költségvetésben, csak helyesen kell elkölteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pártokat is megilleti a névviseléshez való jog

Ha valaki jogtalanul más párt nevéhez hasonlót, akkor az adott párt bírósághoz fordulhat,… Tovább olvasom