Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

MSZP: a Moszkva tér felújítása, és nem az átnevezése a legfontosabb feladat

Az MSZP szerint nem a Moszkva tér átnevezése, hanem annak felújítása a fontosabb feladat.
Horváth Csaba, az MSZP budapesti frakciójának vezetője szombaton a Moszkva téren egy demonstráción azt kérte a "hatalom fura uraitól", hogy őrizzék meg a névtáblákat, mert ha a szocialisták hatalomra kerülnek, vissza fogják változtatni a Moszkva tér nevét a mostani Széll Kálmán tér elnevezésről. Horváth Csaba a Societas Baloldali Ifjúsági Mozgalom Moszkva téri rendezvényén arról is beszélt, hogy a városvezetők hagyománytiszteletre hivatkozva változtatták meg a tér nevét Széll Kálmán térre. Széll Kálmánról 1929 és 1951 között nevezték el a három kerület találkozásánál lévő csomópontot, és pontosan 60 éve hívják Moszkva térnek - tette hozzá.

Sass Szabolcs, a Societas elnöke a tiltakozó demonstráción azt mondta, a Fidesz megválasztása óta szimbolikusan politizál, ha pedig konkrét döntést hoznak, azzal kárt okoznak. "Mi, fiatalok osztjuk azt a közkeletű véleményt, hogy aki folyamatosan a múltba néz, az a hátsófelét mutatja a jövőnek" - hangsúlyozta. Hozzátette, követelik, hogy Tarlós István főpolgármester hagyjon fel a költséges és indokolatlan átnevezésekkel, és az emberekkel, a valódi problémákkal törődjön. A demonstráción ezt követően "Tarlós István utca" feliratú matricákat osztottak, a szervezők azt mondták a jelenlevőknek, hogy bárhova kiragaszthatják. Horváth Csaba és Sass Szabolcs a Moszkva téri órára ragasztotta ezeket a matricákat. A téren egy koporsót is felállítottak, amely körül több rózsát is elhelyeztek. A koporsón az állt: Moszkva tér, élt 60 évet. A rendezvényen mintegy százan vettek részt.

A Moszkva teret hivatalosan május 12-e óta Széll Kálmán térnek hívják, miután a Fővárosi Közgyűlés az elmúlt hetekben több ülésén is döntött a közterületek átnevezéséről. Megváltozott a többi között a Köztársaság tér és a Roosevelt tér elnevezése is, előbbi a II. János Pál pápa tér, utóbbi a Széchenyi István tér nevet kapta. Ezzel együtt több utca neve is megváltozott, valamint a Margit híd budai hídfőjénél egy eddig névtelen területet neveztek el Elvis Presley-ről.

Olvasóink írták

  • 1. rommel 2011. május 21. 22:38
    „HORVÁTH CSABA , KI EZ ?
    MÉG NINCS BÖRTÖN SZÁMA ?
    MAJD SZIBÉRIÁBAN KAPTOK MOSZKVA TERET !
    ÉS OTT ÉPITHETTEK IS EGYET , PERSZE HÓBÓL !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Repülőnapot rendeztek a dunakeszi repülőtéren

Legendák a levegőben címmel egész napos repülőnapot rendeztek a Dunakeszi repülőtéren szombaton. Tovább olvasom