Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

MSZP: A köztársasági elnök az Orbán kormány bűnsegédje

Schmitt Pál aláírta a magánnyugdíjpénztárakról szóló törvényt, ezzel hárommillió ember megtakarításának, magántulajdonának az "elsikkasztásában" lett bűntárs - közölte az MSZP.


A közlemény szerint a köztársasági elnököt egyáltalán nem zavarta, hogy ezzel maga is "tolvajokat" segít. "Mostantól Magyarországnak olyan köztársasági elnöke van, akit nyugodtan hívhatunk a +Nemzet Tollának+, mert kontroll nélkül mindent aláír, amit a +pártközpontból+ elé tesznek, miközben állandóan a nemzetre hivatkozik, akit meg sem kérdez" - fogalmazott a szocialista párt.

"Ahhoz lassan már hozzászoktunk – de nem tűrjük! –, hogy képmutató, hazug, csaló és most már sikkasztó, tolvaj kormánya van az országnak, de hogy a köztársasági elnök, Orbán Viktor +kesztyűbábja+ is azzá lett, az egy újabb elemmel bővíti a demokrácia leépülését az országban" - áll a közleményben.

Az MSZP szerint Schmitt Pál - az országot egészként képviselő, feladatában a nemzetet egységként, minden rétegében és érdekében képviselő személy - a hozzá írt ellenzéki leveleket "semmitmondó, képmutató" nyilatkozattal ütötte el, és most ismét igazolta az ellenzék félelmeit, melyek szerint a köztársasági elnök mindenre rábólint és mindent aláír, amit az Orbán-kormány elé tesz. "Érdekes, hogy elsőként a saját járandóságának az inflációnál sokkal jelentősebb emelését írta alá" - hívták fel a figyelmet.

Az MSZP figyelmezteti Schmitt Pált, hogy feladata a nemzet védelme, és ez akkor is kötelezi őt, "amikor a nemzet 3 millió polgárának magántulajdonát ellopja, elsikkasztja a kormány. Ilyenkor illik megszólalni. +Vétkesek közt cinkos, aki néma+" - írták.

Schmitt Pál köztársasági elnök kedden írta alá a nyugdíjpénztár-választás szabadságáról, valamint a magán-nyugdíjpénztári befizetésekhez kapcsolódó törvénymódosításokról szóló törvényt. Az elnöki hivatal honlapján olvasható közlemény szerint a köztársasági elnök "a jelenlegi helyzetben olyan döntéseket hoz, melyek a magyar emberek, az egész magyar társadalom érdekeit kívánják szolgálni".

Olvasóink írták

 • 7. janika 2010. november 04. 12:08
  „Mindegy, hogy a tyúk fehér, a csirke sárga, vagy kendermagos, ha a kakas vörös volt. Egy tyúk alja az egész brancs.”
 • 6. looser2 2010. november 04. 04:45
  „Cinkos, bűntárs, politikai karrierista.
  Ezzel a három szóval lehet leginkább jellemeni a Palit.
  Egyébként Göncz Árpád óta nem volt elismert köztársasági elnöke Magyarországnak!”
 • 5. Csetneky 2010. november 03. 21:02
  „Kedves elvtársak! Szerintetek bűncselekményt követett el? Hát jelentsétek fel név szerint, hátha igazatok lesz. Ha nem lesz, akkor meg viseljétek a következményeket. Tehát elvtársak nem pofázni, cselekedni!”
 • 4. janika 2010. november 03. 16:42
  „Még mindig csak a "seprű nyelt" szorongatják , még nem tudják, hogy kell vele dolgozni. Vagy még mindig a koncon acsarkodnak?”
 • 3. Stickers 2010. november 03. 14:49
  „el lehet felejteni az elmúlt 8 évnek az emlegetését. Ugyanannyira hibás a narancskommunista, mint a másik.”
 • 2. fióka 2010. november 03. 14:01
  „mszp,fidesz egyik kopó másik eb talán egyszer világosság gyúl az emberek agyában kire szavaztak az elmúlt 8 évben.talán”
 • 1. Batistuta 2010. november 03. 12:20
  „Schmitt Pál erre szerződött:-(((”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkészült az új felsőoktatási törvény vitaanyaga

A tanárképzésben visszaállhat az osztatlan képzés, új finanszírozási és gazdálkodási rendszer … Tovább olvasom