Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

MSZP: a kormány idén padlóra küldte a gazdaságot

Az MSZP szerint a kormány alkalmatlansága miatt 2011-ben padlóra került a gazdaság.
Az MSZP szerint a kormány alkalmatlansága miatt 2011-ben padlóra került a gazdaság.

Tukacs István, a párt országgyűlési képviselője csütörtöki, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján az elmúlt évet értékelve úgy vélte: a kabinet idei költségvetése már februárban megbukott, amikor Orbán Viktor bejelentette az első, 250 milliárd forintos zárolást. Azt mondta, a 2011-es büdzsét ezután még négyszer módosította a kormány, ami a gazdaság élénkítésének elmaradását, illetve az állami intézmények működésének bizonytalanságát hozta magával.

Az ellenzéki politikus szerint a kabinet "eltékozolta" a magánnyugdíjrendszerből befolyó 3.000 milliárd forintot is, mivel annak döntő részéből úgy csökkentették az államadósságot, hogy az továbbra is 80 százalék felett van.

Kiemelte: az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetése katasztrofális következményekkel járt, mivel igazságtalansága mellett a gazdaság élénkítésének, illetve a fogyasztás növelésének sem lett az eszköze.

Tukacs István szerint a lakosság mellett a tőke- és forráshiányos vállalkozások is rendkívül nehéz helyzetbe kerültek mivel a kabinet befagyasztotta az európai uniós források felhasználását. A kormány nemzetközi pénzintézetekkel folytatott, vesztett szabadságharca miatt pedig az általános bizalom is elfogyott az országgal szemben, így az euró árfolyama is tartósan 300 forint fölé emelkedett - fűzte hozzá.

A szocialista képviselő mindezekre hivatkozva "józan gazdaságpolitikát" sürgetett a kormánytól. Mint mondta, mindenekelőtt igazságos és többkulcsos személyi jövedelemadóra, a pénzügyi rendszer kiszámíthatóságára, a beruházások támogatására és jogbiztonságra lenne szükség.Olvasóink írták

 • 4. gjozsi88 2011. december 30. 09:31
  „"Meddig emlegetik még a magánnyugdíjakat? Szerintem nincs még egy ország, ahol a költségvetés kárára a befizetésekből 8%-ot a bankoknak adtak."

  Azok a tagországok ahol a bérek szintje NEM TESZI lehetővé, hogy a társadalom többsége önkéntes pénztárba tudjon félretenni, ott ily módon volt szükség öngondoskodásra!!!!
  Nem volt fedezet nélküli!
  A jómóduaknak adott 500 milliárd fedezte addig, mig 2013-ban nem kezdett volna kifizetni a magánpénztár, amitől folyamatosan csökkent volna a kiegészitési igény....teljes kifutás után már csak a járadék 75%-t kellett volna kivenni a gazdaságból!
  A felvetésed akkor lehetne elgondolkodtató, ha az egy kulcsos adó 500 milliárdjának kivdobása nem 0%-os belső fogyasztás növekedést jelentett volna, azaz gazdaságot élénkitett volna!!!!!”
 • 3. öszödiböszme 2011. december 29. 16:55
  „1. SiLa 2011.12.29. 15:25
  Van fogalmad milyen baromságot hordasz itt össze???? Ki járatja le az országot? Nem a töpszli és társai? Nem miattuk ennyi az euró? Nem ezek nyúlták le a magánnyugdíj pénzünket? Nem ezek miatt ennyi az alapkamat?? Nem ezek akarják a jegybank lóvéját?? Nem ezek döngölik sárba a demokráciát? Lásd: Alkotmánybíróság, Állami Számvevőszék, Királyi tv!!”
 • 2. dorombolok 2011. december 29. 16:38
  „Kisalföld 2011.dec.29.
  Minden ingatlan után adózni kell !
  Sopronban bevezették , csak ezt is mint annyi mindent átkeresztelték.Kommunális adónak hívják .Eszüknél és szociális árzékenységüknél csak a keresztvíz a több.
  Pl. Lakások ( panel is ) 37-60 négyzetméter 10 000 Ft./ év.
  Nem hazudnak : Ingatlanadó pedig nem lesz!”
 • 1. SiLa 2011. december 29. 15:25
  „Meddig emlegetik még a magánnyugdíjakat? Szerintem nincs még egy ország, ahol a költségvetés kárára a befizetésekből 8%-ot a bankoknak adtak. Ott van az Önkéntes pénztár, szintén örökölhető befektetés! Sajnos a baloldal a külföldi bankok kezére játszotta az országunkat, most meg Ők követelőznek, ugyanakkor meg igyekeznek lejáratni az országot. Ráadásul ami sérti a nyugat érdekeit, az demokrácia ellenes. Ha a média nagy része, és a gazdaság jelentős része nem a nyugat kezében lenne, fele ennyit nem foglalkoznának a hazai eseményekkel.
  Sajnos a jelenlegi vezetés sincs a helyzet magaslatán.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négymilliárdos kormányzati támogatást kap a Pécsi Tudományegyetem

A szerdai kormányülésen hozott döntés után a vissza nem térítendő, a fennálló tartozások… Tovább olvasom