Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

MSZP: a kiigazított kölségvetés is meg fog bukni

Veres János volt pénzügyminiszter szerint a Matolcsy György által bejelentett kiigazítás mellett is az elfogadása pillanatában meg fog bukni a költségvetés.
Veres János volt pénzügyminiszter szerint a Matolcsy György által csütörtökön bejelentette költségvetési kiigazítás mellett is a 2012-es költségvetés az elfogadása pillanatában meg fog bukni - mondta az MSZP-s képviselő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva.

A szocialista politikus leszögezte: olyan 320 milliárdos korrekciót jelentett be Matolcsy György, amelyből 200 milliárdot abból a tartalékból zárolnak, amely a költségvetés elfogadását követő első munkanapon már meg sem lesz.

Veres János szerint a 2012-re végleges költségvetési előirányzatok hazugok, ezért vissza kellene hozni a költségvetés az Országgyűlés elé, és a kiigazításnak megfelelő főszámokat kellene elfogadni, mert ha az eredeti számokkal fogadják el a büdzsét, akkor az életbe lépése pillanatában már bukott is lesz.

Veres János szerint felháborító, hogy a kormány úgy tekint a parlamenti döntéshozásra, mint "pitykére a dolmányon". A szocialista politikus ugyanakkor üdvözölte a kormány és a Bankszövetség közötti megállapodást, amelyben az MSZP által korábban is követelt módon mindhárom érintett szereplő is részt vállal a teherviselésből. Emellett az ellenzéki képviselő örömtelinek nevezte azt is, hogy az új intézkedés az eddigieknél szélesebb réteghez juthat majd el.

A szocialista politikus ugyanakkor kérdésre válaszolva a lopás minősített esetének nevezte azt a kormányzati szándékot, hogy 2013-ban is az állami kasszába kell befizetni a magán-nyugdíjpénztári befizetéseket. Szerinte ez nem más, mint egy büntetés azoknak, akik mertek a kormányfő elgondolásával ellentétesen dönteni és a kormány nyomása ellenére is a magán-nyugdíjpénztári rendszer tagjai maradtak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százból öt magyar remél fizetésemelést jövőre

A magyar munkavállalók többsége szerint 2012 még nehezebb lesz pénzügyileg, mint az idei év volt. Több fizetésért minden második magyar elköltözne otthonról. Tovább olvasom