Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

MSZP: A helybenjárás költségvetése

A mai gyQri közgyqlésen tárgyalandó költségvetésnek az a legnagyobb baja, hogy nincsenek benne kitörési pontok, semmit sem tartalmaz egy jövQbeni fejlQdés elQkészítésérQl – hangzott el tegnap az MSZP gyQri sajtótájékoztatóján.
A helybenjárás költségvetésének nevezte a közgyqlés elQ kerülQ tervezetet az MSZP tegnapi gyQri sajtótájékoztatóján Eredics Imre frakcióvezetQ és dr. Kun András. Mint mondták, az elQterjesztésben csupán az a jó, hogy folytatja az elmúlt években elQkészített és megkezdett városfejlesztéseket. Ez a folyamat az idén még kitart, ám a költségvetésben már a jövQre is kellene gondolni. Nincsenek úgynevezett kitörési pontok, egyetlen újdonság mindössze a Széchenyi tér felújítása – régiós pénzekbQl. Hiányoznak a költségvetésbQl a városvezetés céljai. Ezért olyan az összkép, hogy a városvezetés pénzszqkére hivatkozva tehetetlenül széttárja a karját, mondván, mindenért a kormány a felelQs.
Elmondták a sajtótájékoztatón: a városvezetés többször hangoztatta, hogy idén több mint 1 milliárd forinttal kevesebbQl gazdálkodhat a megyeszékhely. Ez így félrevezetQ lehet, hiszen a csökkenés oka nem „elvonás”, hanem hogy befejezQdtek azok a beruházások (pl. a szennyvíztisztító), amelyekre igen komoly állami pénzeket kapott a város. A közgyqlésen a szocialista frakció 820 millió forintos módosító indítványt terjeszt elQ. Az említett összegbQl 600 millió forint olyan javaslat, amely bevételnövelésbQl oldható meg, konkrétan megjelölve a forrásokat is. Átcsoportosításokból 220 millió forintot tartalmaznak a javaslatok. Szerepel bennük a diákok és nyugdíjasok bérletdíjának csökkentése is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres főpróba az EB előtt

sportlövészet

A Szlovákiában rendezett nagydíjon, mely a március közepén kezdődő… Tovább olvasom