Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

MSZP: a Fidesz megnyilvánulásai rongálják a közbizalmat

A Fidesz megnyilvánulásai a H1N1 védőoltás ügyében hozzájárulnak a közbizalom "súlyos megrongálásához" - mondta Kökény Mihály.
Arra reagálva közölte ezt, hogy Pesti Imre szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: "úgy tűnik", hogy a bizalomhiány miatt a lakosság beoltása nem halad megfelelő tempóban. Kökény Mihály elmondta: bár javult az emberek átoltottsága, tény, hogy a folyamat lassú. A Fidesz szinte minden nap igyekszik a védőoltás ügyét átpolitizálni - tette hozzá.

A politikus hangsúlyozta: a magyar vakcina térítési díja fele, harmada a nemzetközi piacon kapható egyéb készítményekénél, az árban mintegy 500 forint a "többletköltség", ami csak részben fedezi az egészségügyi rendszer csúcsra járatásának költségeit. Készenléti szolgálatot tart az ÁNTSZ, plusz raktár- és hűtőkapacitásra van szükség - fejtette ki.

Kökény Mihály szerint megfelel az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásának, hogy 8 százalékot készleteznek a vírusellenes szerekből. Hozzátette: a készlet elengedő. Pesti Imre (Fidesz) sajtótájékoztatóján a többi között elmondta: az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet "extraprofitja", amelyet az oltóanyag tárolásáért és szállításáért kap, illetve az emiatt drága vakcina távol tartja az emberek egy részét az oltás beadatásától.

A politikus kifejtette, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásától eltérően Magyarország mindössze nyolc százaléknyi vírusellenes készítményt tartalékol: 2,5 millió helyett csak 800 ezer adagot. A kormányzat nem készült fel antivirális szerekből úgy, ahogyan azt a WHO elvárná Magyarországtól - közölte. Csohán Ágnes, az Országos Epidemiológiai Központ járványügyi főosztályának vezetője egy szerdai budapesti konferencián elmondta: a legfrissebb adatok szerint a 46. héten 22 ezren fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz. (A járványküszöb a heti 20 ezer megbetegedés.)

Olvasóink írták

 • 7. kolombela 2009. november 19. 15:50
  „"Tisztelt" maszop!
  Ezt a közbizalmat, ami jelenleg fennáll ennél jobban már nem lehet rongálni, mint ahogyan önök teszik: Innen már csak javítani lehet, persze önök nélkül, ami jövő tavasszal be is következik.”
 • 6. Csetneky 2009. november 19. 13:53
  „Mit hazudozik itt megint egy jóképességű szoci? Szerencsétlen Kökény nem olvasta, hogy Orbán és Mikola is beoltatta magát? Arról nem is beszélve, hogy az elmúlt 7 és fél évet követően közbizalomról beszélni - főleg egy szocinak - eléggé nevetséges dolog.
  Az meg egy másik dolog, hatalmas vadmarha az, aki politikai megfontolásból adatja vagy nem adatja be magának az oltást.”
 • 5. tosa2 2009. november 19. 12:06
  „Semmi pánik !4
  OV. beoltatja mnagát, ez majd megmenti mmagyarországot minden bajtól !
  Jó reggelt AHA !”
 • 4. Reális 2009. november 19. 10:44
  „Szerintem egy zuslag ügy,vagy egy hunvald ügy jobban rongálja a közbizalmat!”
 • 3. AHA 2009. november 19. 07:08
  „janika
  Ne aggódj!Már a fél lába neki is a hűvösön van.”
 • 2. janika 2009. november 19. 07:05
  „Ez a kökény még mindig szabadlábon van?”
 • 1. suellen 2009. november 18. 22:08
  „<moderálva> rongálják. Hol van itt már közbizalom? El....... Nem kicsit, nagyon.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Budapest Art Fair csütörtöktől a Műcsarnokban

Ausztria a díszvendége az idei Budapest Art Fair-nek; a tizenhatodik alkalommal megrendezett, antik… Tovább olvasom