Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

MSZP: a Fidesz-KDNP kormány ellopja a nyugdíjak felét

A Magyar Közlönyben megjelent adatok szerint a Fidesz-KDNP kormány 0,6 százalékkal emeli a nyugdíjakat; a számítás alapja törvényellenes, mert nem a nyugdíjas fogyasztási kosárral számol - közölte Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint az indokolt emelés a törvény szerint 1,1 százalék lenne, vagyis az Orbán-kormány ismét azt csinálja, mint 1998 és 2002 között, amikor megsarcolta a nyugdíjasokat. "Most is meglopja a nyugdíjasokat".

Korózs Lajos szerint a törvény előírja, hogy az augusztusi KSH-adatok alapján a nyugdíjas fogyasztói kosár figyelembe vételével kell számolni a nyugdíjemeléseket. Az augusztusban mért infláció 5,2 százalékkal emelkedett, a nyugdíjas fogyasztói kosár +0,3 százalék. Tehát 5,5 százalékkal kell számolni. Ezzel szemben a Fidesz-KDNP kormány 0,5 százalékkel kevesebbel számol, mint amit a törvény előír és az 1,1 százalékos emelés helyett csak 0,6 százalékot ad a nyugdíjasoknak.

Mivel 1 százalék alatti különbözetet állapít meg a rendelkezés, így az nem épül be a nyugdíjba. Amennyiben a különbözet nem épül be a nyugdíjba, a januári emelésbe már nem számít bele. Ezért tehát dupla kár éri a nyugdíjasokat, hiszen sem idén, sem jövőre, sőt, ezentúl az összes nyugdíjemelésbe nem számítják bele az "ellopott" emelési különbözetet - áll a közleményben.

Az MSZP ezért felszólítja a "Nemzeti Átverés Kormányát (NÁK), hogy tartsa be a törvényi előírásokat, és adja meg azt az összeget a nyugdíjasoknak, ami nekik jár".

Olvasóink írták

 • 6. Ákos62 2010. október 20. 10:05
  „BsBe!
  SZ....l nem lehet várat csinálni ilyen rövid idő alatt!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 5. janika 2010. október 20. 07:02
  „A kicsire nem adunk? Érdekes amikor haverok bérét 50% megemelték, akkor a többi haver egyből reklamált ,hogy az Ő nyugdíjuk így nagyon megalázó maradt a az, akkor nyugdíjba vonulókhoz képest!
  Meg is kapták a 50%-os nyugdíj emelést! Kik voltak Ők? A nyugdíjas bírók,katona és rendőrtisztek azaz a hatalom szekértoló, de nem úgy a javakat termelő dolgozó nép! Tőlük még a levegőt is elveszi a politikai elit! A bűnüldözés meg mint mindig tátja a markát és a mafla pofáját!”
 • 4. BsBe 2010. október 20. 04:29
  „Ákos62 - Csetneky Ne izguljanak, most majd visszakapják a 13.havit. sőt lesz 14.is. Jövőre pedig visszaállítják a 60 éves nyugdíjkorhatárt is. Május óta a rendben a gazdaság és tele a kosár. viktortól más a válság is megijedt és már nincs is itt.”
 • 3. Csetneky 2010. október 19. 22:44
  „A hazaáruló Mszp-s elvtársak figyelmébe a nyugdíjjal kapcsolatban. Ki volt az a szemét, tróger társaság, aki 65 évre emelte a nyugdíjkorhatárt? Ki volt az a mocskos bagázs, akik 2008. január 01-től 8%-kal csökkentette minden azután nyugdíjba vonuló nyugdíját? Ki volt az a böszme párt, aki ellopta a 13. havi nyugdíjat?
  Nos, ha mindhárom kérdésre jól válaszoltatok elvtársak, kaptok egy hangszórót!”
 • 2. Ákos62 2010. október 19. 19:37
  „Korozs Ur /Elvtárs/ de nagyon aggódik a nyugdijasokért!!!!!!!!!
  Akkor nem aggódott mikor ők elvették a 13-ik havit?
  Jó lenne ha már "bedugulnának"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 1. janika 2010. október 19. 19:24
  „Ahány kormány annyi törvény a népnyúzásra! Lényeg a politikusok saját zseb tömése!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szijjártó: a kormány megvédi a nyugdíjakat a spekuláns üzletemberektől

A kormány meg fogja védeni a nyugdíjakat a spekuláns üzletemberektől. Tovább olvasom