Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

MSZP: a felelőtlen gazdálkodás miatt adósodott el a Belváros

Az MSZP szerint a felelőtlen gazdálkodás miatt van 14 milliárd forintos adóssága az V. kerületi önkormányzatnak.
Erről Szanyi Tibor, az MSZP kampányfőnöke és Pásztor Tibor, a kerület szocialista polgármesterjelöltje beszélt sajtótájékoztatón, hétfőn.

A Belváros-Lipótváros önkormányzatának épülete előtt tartott tájékoztatón Szanyi Tibor közölte: minden egyes V. kerületi lakónak 520.000 forintos adósságot jelent ez a tartozás, míg a szocialista vezetésű önkormányzatoknál átlagosan néhány ezer forint ez az összeg. Példaként Angyalföldet és Kispestet említette, előbbinél 1.600, utóbbinál 2.700 forintnyi adósság jut egy emberre.

Hangsúlyozta: ha valaki az őszi önkormányzati választásokon fideszes politikusokra voksol, akkor szembesülnie kell azzal, hogy az elmúlt négy évben jelentősen növelték az általuk vezetett önkormányzatok adósságait.

Pásztor Tibor kifejtette, hogy a 14 milliárd forintos adósság fele devizahitel és január óta csak az árfolyamveszteség 400 millió forint volt.

Emlékeztetett arra, éppen Rogán Antal V. kerületi fideszes polgármester volt az, aki felelőtlennek nevezte azokat, akik devizahitelt vettek fel, holott az önkormányzat még 2008-ban is vett fel ilyen hitelt.

Hozzátette: idén már az is megtörtént, hogy az V. kerületi önkormányzat egymilliárd forintot vett fel egy hiteltartozás kifizetésére. A szocialista politikus úgy látja, a főutca program - amely szerinte nem valósulhatott volna meg az Európai Unió és a Bajnai-kormány támogatása nélkül - nem indokolja az eladósodottságot, hiszen itt a kerület önrésze 3 milliárd forint volt.

Megjegyezte: ha erre költötték volna az összes pénzt, akkor a Belváros új főutcája most Újpest központig érne, és az itt élők 21. havi fűtéstámogatást is kapnának.

Pásztor Tibor leszögezte: az V. kerület a felelőtlen gazdálkodás miatt lett országos rekorder az eladósodottságban.

Olvasóink írták

 • 3. load 2010. augusztus 27. 21:24
  „1. Csetneky
  Ne tessék terelni!
  Ha van más oka annak, hogy miért adósodott el az egyik Fidesz okos ember vezette önkormányzat, akkor azt le kell írni ide cáfolatként.
  Ha nincs, akkor tessék csendben maradni, mert a Gyurcsány Vs. IMF ügynek ehhez semmi köze.”
 • 2. öszödiböszme 2010. augusztus 24. 14:12
  „Semmi közöm hozzá!! Igaz a regnálásom elég érdekes volt, csak ne hogy beszopjuk Orsós Vitya uralkodását is!”
 • 1. Csetneky 2010. augusztus 24. 10:17
  „Erre oda kell figyelni, mert hazánkban az Mszp a legnagyobb szaktekintély a felelőtlen gazdálkodás által előídézett eladósodás terén. Lásd El..... Böszme Ferenc kalandjai az IMF-el.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem változott a jegybanki alapkamat

Nem változtatott a jegybanki alapkamat 5,25 százalékos mértékén a Magyar Nemzeti Bank Monetáris… Tovább olvasom