Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

MSZP: a baloldal kormánya megmentette az országot a vészhelyzettől

A baloldal kormánya megmentette Magyarországot a gazdasági, szociális vészhelyzettől, megerősítette a forintot és megteremtette a következő kormányok mozgásterét, bármelyik párt is alakít kormányt.

A szóvivő Szijjártó Péternek, a Fidesz szóvivőjének vasárnapi nyilatkozatára reagált. Az ellenzéki párt szóvivője Bajnai Gordon kormányfő MTI-nek adott nyilatkozatára - hogy gazdasági értelemben stabil, biztonságos állapotban adják át az országot a következő kormánynak - azt közölte: a Bajnai-kormány csak mélyítette Magyarország válságát, emiatt 2010-ben a magyar emberek többsége életének még nehezebbé válására számít, és a gazdasági elemzők előrejelzései is nagyon borúlátóak Nyakó István viszont leszögezte: a baloldal kormánya megmentette Magyarországot a gazdasági szociális vészhelyzettől, megerősítette a forintot és megteremtette a következő kormányok mozgásterét, bármelyik párt is alakít kormányt.

"Szijjártó Péter pártja vagy tényleg nem érti ezt, akkor alkalmatlan a kormányzásra, vagy pontosan érti csak pofátlanul az ország szemébe hazudik, akkor pedig méltatlan a kormányzásra" - tette hozzá.

Olvasóink írták

68 hozzászólás
 • 68. gjozsi88 2010. január 13. 08:53
  „gyagyástóni!
  Ne keverd az államadósságot az adósságállománnyal!!!
  Ha 100 milliárd az államadósság,amit nem tudom honnan vettél, mert ez egy alábecsült érték, akkor az 100 milliárd!!!
  Ha ebből indulunk ki, akkor ez a 100 milliárd az adósság állomány 24%-a!!!
  A lakossági adosság 158 milliárd!
  Ugyanennyi a vállalati hitel is!!!!
  Az államadósság szerkezetét tovább bontva, illik figyelembe venni, hogy ebben benn vannak a fideszes önkormányzatok hitelei, működésre kibocsátott kötvényei, a népszavazáson megakadályozott pazarló rendszerek költségei is, melyek nem megtérülő beruházások zömében, ugyanis a fejlesztésekből általában komfort fokozat növelést csinálnak belőle, nem utolsó sorban ebbe van az uniós támogatások lehívhatóságához a fejlesztésre biztosított 15-20 %-os önrészek!”
 • 67. gyagyástóni 2010. január 10. 14:19
  „66. hozzászólás gjozsi88 2010.01.10. 09:17

  Szokásos propaganda szöveg, amit állandóan fújsz!
  Ha igaz a szöveged akkor 100 milliárd körüli állam adósság 24%-a durván 25 milliárd az állam adóssága a többi a lakosságé és a vállalatoké. Akkor szerinted nem is vették fel, az IMF hitelt, vagy előtte 0% volt az állami hitel? Ezt magyarázd el nekünk, hogy ez miképp van, tudatlan jobbosoknak!”
 • 66. gjozsi88 2010. január 10. 09:17
  „még annyit:
  A lakossági és vállalati hitel is a magyar adósságállományhoz tartozik!!!!!”
 • 65. gjozsi88 2010. január 10. 09:15
  „gyagyástóni!
  Hol van összemosva?
  A magyar adósságállomány 76 %-a lakossági és vállalati csak 24%-a állami!
  Az államiban benn van a pazarló ellátó rendszerek működési hitele, amit nem engedtetek ésszerüsíteni, a zömében fideszes önkormányzatok fenntartásra és működésre felvett hitelei és kibocsátott kötvényei, és ahhoz, hogy az uniós pénzek megérkezzenek a fejlesztésekhez, az önrészek hitelei!
  Ebben az adósság állományban a legkevesebb a kormány által felvett hitel!!!!
  Azt képzeld el, ha az állami adósságot soknak tartod, amiben kormánydöntéstől független tételek is vannak, akkor milyen rengeteg az ennek másfélszeresét majdnem elérő lakossági hitelállomány, amely a fizetőképes keresletcsökkenés miatt (törlesztőrészletek) a gazdaság csökkenésével jár! (Nem tudod megvenni, gyártani sem kell,ezért munkás sem kell...)
  De látom ez neked kicsit bonyolult!!!”
 • 64. gyagyástóni 2010. január 08. 22:49
  „63. hozzászólás gjozsi88 2010.01.08. 21:34
  Már megint kevered, a szezont a fazonnal!
  Ne mosd össze a lakossági és a vállalati hitelt, az államival. A lakosságit a lakosság, a vállalatit a vállalatok vették fel és fizetik. Az államit a kormányod vette fel (ezt nevezik állam adósságnak) és sajnos, mi meg fizetjük, még te is!”
 • 63. gjozsi88 2010. január 08. 21:34
  „szószatyor!
  Az országnak csak az a fele járt rosszabbul a megszorítások következtében , amelyik az államtól várja a megélhetését!
  A hitelekről annyit, hogy a magyaradósság állomány 76%-a magánhitel (fele-fele arányban lakossági és vállalati) "csak 24%-a állami szféra hitele, melyben benn van az eukonform módra átalakítani nem engedett ellátórendszerek és a zömében fidesze önkormányzatok, melyek közül számtalanba jobbik a koaliciós partner, működésre kibocsátott hitelei, kötvényei is!
  Ebből következik, hogy a kormány által felhalmozott adósság állomány az egyik legkisebb!
  A lakosság eladósodásának a gazdaságra vetitett káros folyamatai miatt is szükség volt az IMF hiteleire!
  Szidhatod a kormányt, de ebbe a balhéba mindenki benn van, alaposan!
  A Bajnai kormány csak elkezdte menteni a menthetőt, de keresztbe feküdtünk neki!!!”
 • 62. szószatyor 2010. január 07. 17:18
  „A Bajnai kormánynak egyetlen szempontja van, az hogy az IMF seggét tisztán tartsa. Ha éhen is hal az ország emiatt, őket az sem érdekli. Ezermilliárdokat fizet a költségvetésünk a hitelek kamatainak törlesztésére, ezt a pénzfedezetet a szociális juttatások megszüntetésével, minimumra állításával érik el. Mivel Medgyessy-Gyurcsány csődbe vitték az országot, az IMf mentett ki (tett zsebre) minket. Ezer milliárdok mennek ki kamat- törlesztésre, amit a magyar dolgozók befizett adójából fizetnek. Ebből a pénzből újabb 1000km-nyi autópályát lehetne építeni, vagy felújítani 15.000km mellékutat, vagy felújítani egész Budapestet a Nagykörúton belül pincétől padlásig,( beleértve a teljes Hauszmann féle budavári palota újjáépítését), hogy úgy csillogjon mint Bécs vagy Prága. Vagy nyugat-európai színvonalúra fejleszteni a magyar egészségügyet. De nem, Bajnaiéknak az IMF az isten, őt szolgálják, neki számolnak be nem pedig a magyar népnek. Az ilyeneket úgy hívjuk hogy haza-árulók. Szó szerint.”
 • 61. gjozsi88 2010. január 06. 13:09
  „még annyit!
  Ennek ékes bizonyítéka a Bajnai kormány felelősség vállalása, melyet a ciklus végéig folytat, nem érdekli a közvéleménykutatási adat, és jól érezhető, hogy a szocialisták óriási népszerüség vesztése miatt sem kell közvéleménykutatást nézni, ezért sokkal inkább képesek az objektív döntések meghozatalára! Az egyéni érdeke, csak egy szükebb csoportnak van, aki a listájuk biztos befutó helyét követő pár tiz helyért harcol!!!”
 • 60. gjozsi88 2010. január 06. 13:03
  „load!
  Ebben egyetértünk,azzal a pontosítással, hogy az MSZP igérte a legkevesebbet, de alapvetően 2006-tól folyik kisérlet a helyzet súlyosságának megállítására, és átalakításra!!!A nagy ellátó rendszerek tekintetében!!!
  Fel lehet tenni, úgy is a kérdést, hogy helyes prioritás-e, hogy az állam ,belsö szabad források hiján, hitelek felvételével próbál önrészt előteremteni, melyel elérhet egy nagyságrendekkel nagyobb (itt, ha jól tudom, a Gyurcsány érdeme volt, hogy az uniós ajánlással szemben lealkudta az önrészeket az elérhető 15-20%-ra) beruhásásra, fejlesztésekre alkalmas uniós támogatást!??
  Ez a gazdaság ,az ország szempontjából fontos, de ennek ára az ellátó rendszerek, közszolgáltatások ésszerüsítése, azaz megszoríttás!Ez a lakosság jelentős részét érinti!!
  Ha tetszik, ha nem ezeket a kérdéseket a parlamentbe politikusok teszik meg, nem csak nálunk, hanem a világon mindenütt és ők egyéni érdekeik tekintetében a népszerüségi mutatók fontosak, amelyeket kockázati szempontból értékelni kell!
  Addig, amig egy vállalat vezetője képes egy személyi döntéseket hozni, viselni a következményeit, addig a közös döntések felelősség megoszlása miatt sokkal inkább egyéni érdek kérdése!!!”
 • 59. load 2010. január 06. 12:41
  „58. gjozsi88
  A baj a prioritással van.
  Ha a politikai és hatalomtechnikai szempontok az elsődlegesek, akkor oda jutunk ahova 2008-ban.
  A kampányokban lehet egy párt populista, csak ne tartsa be az ígéreteit!
  Az MSZP sajnos - jórészt - betartotta.”
 • 58. gjozsi88 2010. január 06. 12:24
  „load!
  még annyit!
  Azt hiszem, hogy erröl már volt egy nézet eltérésünk!
  Te azt tartod, hogy a politikai hatásoknak nem szabadna érvényesülni egy gazdaság irányításában!
  Én azt mondom, hogy jó lenne, de enélkül nem megy, és a politikai kockázatokkal az üzleti életben is számolni kell, mint ahogy láthatjuk a külföldi elemzők kockázat besorolás szempontjából kockázati elemként számolnak a fidesz populizmusával, illetve annak kisérletével!!!”
 • 57. gjozsi88 2010. január 06. 11:48
  „szószatyor!
  2006-ig ezt az összes kormány elmondhatta volna, ugyanis a rendszerváltás után a nagy szoci ellátó rendszerek átalakítása nem történt meg! Csak 2006 ban történt erre kisérlet, de a nagy ellenállás miatt zömében és alapvetően meghiusult!
  Azt bántod, aki ezt beismerte és megpróbálta megtenni????
  Aki ugyan úgy hazudott és nem tett semmit, legfeljebb egy hitelekre épített parasztvakítással az eladósodáshoz segítette az országot, ráadásul még be sem ismerte, hogy a lényegi átalakítás elmulasztásával, gyakorlatilag nem kormányzott, csak költekezett és költekezni segített, most messiásként várjátok...! No comment!!!”
 • 56. gjozsi88 2010. január 06. 11:42
  „ValóSág!
  A forint stabilizálása nem csak a baloldal érdeke volt, hanem mindenkié!!!!
  Ez az alapja mindennek!!!!”
 • 55. gjozsi88 2010. január 06. 11:40
  „gyagyástóni!
  Igazad van pontisítok: magyarország adósság állományának 76%-a magánhitel és 24%-a állami hitel, amiben benn van az átalakítani nem engedett pazarló ellátó rendszerek és zömében Fideszes önkormányzatok, azok működésre kibocsátott kötvényeinek hitele is!
  Szóvak ki tehet arról, hogy az ország uszik az adósságban!
  Itt a legkisebb %-ban a kormány!!!”
 • 54. gjozsi88 2010. január 06. 11:37
  „load!
  Gyakorlatilag azt erősítetted meg amit mondtam!
  A kormányzó erők 2006-ban "felismerték", vagy kénytelenek voltak szembesülni azzal, hogy ez igy nem mehet tovább!
  Számos átalakítást megpróbáltak véghez vinni, ami reform kisérletek voltak, de azokat lenépszavaztatták, illetve a zömében 2/3-os törvényeket igénylő átalakításokat nem engedték átmenni!
  Számtalan esetben próbáltak olyan törvényekkel megvalósítani reformot, melyet hatékonyan a magasabb szintű törvények keretei miatt nem lehetett!!!
  Ezért állítottam, hogy nem csak a baloldaliak ludasak az ország jelenlegi helyzetéért!
  Azt meg már számtalanszor megvitattuk ,hogy a gazdaság szempontjából magyarország adósságállományának 76%-t magán hitelek teszik ki, melynek a gazdasági folyamatokat érintő negatív hatása nehezen értékelhető!!!
  Valóban lehet, hogy most pontatlanul fogalmaztam, de az adósság állományról beszéltem mindig , azthiszem következetesen!!!!
  Csak azt nem értem, hogy lehet hatékonyabb kormányzást számonkérni azoknak, akik mindent megtesznek, hogy megakadályozzák a kormányzást, az ember hülyítő populizmusuk finanszírozhatatlan!!!”
 • 53. ValóSág 2010. január 06. 06:45
  „gjozsi88 megmentette a baloldalt! Bocs, a szocialistákat, akik nem baloldaliak, hanem GAZEMBEREK!”
 • 52. load 2010. január 05. 19:55
  „Az államadósság nem keverendő az adósságállománnyal!”
 • 51. load 2010. január 05. 19:53
  „47. gjozsi88
  A Fidesz bevezette a lakástámogatási rendszert, a szocik kritizálták, majd a 2002-es választási győzelmük után megtartották.
  A Fidesz megigérte e 13. havi nyugdíjat, a szocik bevezették és tartották az összeomlás határáig.
  Medgyessy megigérte az 50%-os közalkalmazotti béremelést, a közgazdászok figyelmeztettek, hogy a költségvetés nem bírja ki, ennek ellenére bevezették.
  Fenntartották és a Fidesz diktátumának megfelelően fizették az Európában egyedülálló és teljesen abszurd gázártámogatást, ahelyett, hogy az erre fordított milliárdokat alternativ energiaforrások megteremtésére fordították volna.
  Ha valaki kormányon van, az kormányozzon, mégpedoig az áltlal leghelyesebbnek itélt gazdaságpolitika alapján.
  Úgy nem lehet koherens gazdaságpolitikát véghezvinni, hogy fél szemmel a közvéleménykutatások adatait nézik.”
 • 50. szószatyor 2010. január 05. 17:13
  „"Nem csináltunk semmit 4 évig!...SEMMIT!..Nem tudtok mondani olyan kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetnénk, azon túl.., hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére!"
  "Hazudtunk reggel, délben, meg este " -Gyurcsány Ferenc”
 • 49. gyagyástóni 2010. január 05. 16:25
  „44. hozzászólás gjozsi88 2010.01.05. 15:13
  "Az államadósság 76%-a magánhitel!!!!"
  Már megint, mint mindig, kevered a szezont a fazonnal! A magán személyek és a vállalatok hitele, nem tartozik az állam adósságba, mert azt a bankoktól vették fel, nem a kormánytól. Az államadósság nagy részét szeretett kormányod, vette fel és költötte el. Úgyhogy javaslom, ha valamit már vagy százszor leírsz, előtte legalább nézz utána. Te szoktad írni, hogy cáfoljuk meg az állításod, de nem lenne egyszerűbb, ha előtte utána néznél és azt írnád ami az igaz!”
68 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolc közlekedési baleset fél óra alatt Szegeden

Fél óra alatt nyolc közlekedési baleset történt Szegeden és környékén vasárnap kora este a csúszós… Tovább olvasom