Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

MSZP: 800 milliárddal növelte a Fidesz az államadósságot

Az MSZP szerint 800 milliárd forinttal növelte a Fidesz az államadósságot hat hónap alatt, és "ha így folytatja az Orbán-kormány", 2014-re 6.400 milliárddal növeli az ország adósságát.

Ilyen tempót egyetlen kabinet sem produkált, még a válság alatt "kínlódó" korábbi kormányok sem - írja az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében Katona Tamás, a szocialista párt elnökségi tagja.

A politikus véleménye szerint különösen nehezíti a helyzetet, hogy a leromló forint magával hozta az ország hitelminősítési szintjének leértékelését.

"Ezt tetézi Orbán Viktor kijelentése, miszerint olcsó hitelekre van szükség" - fűzte hozzá Katona Tamás, aki szerint kérdés, hogy "felelőtlen kormányzása eredményeként" hol tud majd a miniszterelnök olcsó hitelt szerezni Magyarországnak, és ha mégis tud, akkor milyen áron.

Olvasóink írták

 • 11. gjozsi88 2010. december 16. 16:43
  „Jobboldaliak!
  Az ország adósság szolgálata ugyanannyi, mint az Orbán kormány idején....azaz 4%!
  Miközben számos gazdaság számára megtérülő beruházás (autópálya, gáztározók, infrastruktura ...) épült, miközben a jobboldali kormány szinte csak jóléti kiadásokra fordított (Strandok, fürdők, múzeumok....)azaz a gazdaság számára nem megtérülő beruházásokat!
  A világ legdrágább autópályáját az Orbánék csinálják(nem csinálnak autópályát)....ugyanis az a régió, mely enélkül lemarad óriási hátrányba kerül...nincs munka, nem lesz megélhetés!”
 • 10. Eva- 2010. december 16. 12:52
  „A Széchenyi tér felújítása haveri kör?

  Az iskolák megújulása haveri kör?

  A városok , utak, stb. haveri kör?

  Jó lenne ha végre a komment a realitáson alapulna.

  Most minden díjtétel emelkedik.
  de
  itt többen fatalisták, majd csökken az államadósság, akkor ha a kormány túlkölt.
  És ráadásul még az emberek terheit is növeli.”
 • 9. Csetneky 2010. december 15. 23:17
  „8. load

  Ez így jól hangzik, viszont valósághűbb összehasonlítást majd csak 8 - iletve a választástól számított 8 - év után lehetne készíteni. Ugyanis könnyen lehet, hogy addigra sokkal jobb lesz a helyzet. Talán nem is kell addíg várni. Viszont akik eladták az Imf-nek az országot, ha lenne legalább minimális erkölcsi érzékük, mélyen hallgatnának. Egyébként meg az Mszp által felvett kölcsönökkel a fő baj, hogy nem beruházásokra, valódi fejlesztésekre költötték, hanem a saját és a haveri kör zsebének a tömésére. Utána meg velünk fizettetik meg. Ez az, ami undorító.”
 • 8. load 2010. december 15. 22:43
  „1.SchmeidlPéter
  4. Csetneky
  5. vlajos43@gmail.com
  7. pancser
  Uraim!
  Az MSZP - ScmmeidelPéter úr adatai alapján - évente átlagban 1.375 milliárd forint hitelt felvételével adósította el az országot a 8 év alatt.
  A májusban hivatalba lépett második Orbán-kormány gazdasági szabadságharcot hirdetett, annak érdekében, hogy csökkentse az ország eladósodottságát.
  Az elmúlt fél év során - a gazdasági szabadságharc ellenére - 800 milliárdos költségvetési hiány növekményt sikerült produkálniuk.
  Ezt a növekményt, ha ezzel a tempóval egy teljes évre vetítjük 1.600 milliárdnyi adósság növekedéssel számolhatunk.
  Ha kérhetném, fejezzék be az mszp nyolc évére való visszamutogatást és próbáljanak az elmúlt félév - a korábbinál - 25%-al magasabb adósságnövekedésének megmagyarázására koncentrálni!
  Nos?”
 • 7. pancser 2010. december 15. 21:00
  „gjozsi88! Fene jól tudja az MSZP. Érdekes mód titkolták a drágák amikor ők kormányoztak. Gyurcsány: hazudtunk reggel délben és este, gondolod, hogy egyáltalán van aki még rajtad kívül ad a szavukra?”
 • 6. gjozsi88 2010. december 15. 17:20
  „Annak azért van pikantériája, mikor a jobboldal megakadályozza a pazarló ellátó rendszerek kiadás csökkentő szerkezeti reformját (a parlamentben kétharmados törvények elutasitásával, népszavazással, sztrájkokkal...stb) most meg számonkérik a szocikon, hogy miért adósodtunk el....!
  Most sem kiadásokat csökkentünk, hanem eladjuk a családi ezüstöt.....,majd újra termeljük a hiányt, de már nem lesz ezüst sem....!”
 • 5. vlajos43@gmail.com 2010. december 15. 16:31
  „Elvtársak, nem kéne. Önöknek nincs erkölcsi alapjuk. Ha nem volnék olyan, azt mondanám pofa be.Akkor sem mondanak igazat amikor kérdeznek.Kedves volt államtitkár et. olcsó hitelt csak olcsón lehet kapni.”
 • 4. Csetneky 2010. december 15. 14:56
  „Becsületes ember, ha 8 év alatt akkora kárt okozna a hazájának, mint az Mszp, mélyen befogná a pofáját és elbújdosna szégyenében. Persze, becsületes ember nem okozna akkora kárt, mint az Mszp.”
 • 3. janika 2010. december 15. 14:07
  „Miért nem munkahelyeket és eladható árut termelő üzemeket gyárakat teremt? Vagy erre kell neki a hitel?”
 • 2. annobon 2010. december 15. 13:25
  „Jaj, mikor kerülök én kormányra... Pedig beérném 1 milliárddal is a zsebembe!”
 • 1. SchmeidlPéter 2010. december 15. 13:00
  „Az mszp pedig 8 év alatt 11 ezer milliárddal (forrás: www.akk.hu).”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megjelentek a felsőoktatási tájékoztatók

Megjelentek a jövő évi felsőoktatási felvételi tájékoztatók, a diákok 8280 képzés közül… Tovább olvasom