Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

MSZP-programbemutató

A magyar baloldal birtokában van annak a programnak, amely Magyarország felemelkedését jelenti – mondta Gyurcsány Ferenc tegnap az MSZP programbemutató nagygyűlésén Budapesten. A miniszterelnök azt mondta: az elmúlt másfél évtizedben sokszor, sokan el akarták hitetni, hogy Magyarországon a baloldal a múlt. „Mára kiderült, (...) nemcsak a baloldaliak számára, Magyarország számára is, hogy a magyar baloldal többé nem a múlt. A magyar baloldal a jövő, a magyar baloldal az ország felemelkedésének zálogát jelentő program tulajdonosa.”

Fidesz: „Készen állunk a kormányzásra”

„Készen állunk a kormányzásra” – jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke tegnap a Polgári kormányzás 2006 munkacsoport zárókonferenciáján, egyben hangsúlyozva azt is, hogy olyan kormányt kell választani, amely a magyar emberek szemével nézi a világot és a magyar érdekek megvédését tartja a legfontosabbnak. Orbán Viktor úgy fogalmazott: „Ma kellő visszafogottsággal, szerényen, de jókedvűen kijelenthetjük, hogy készen állunk a kormányzásra.”

SZDSZ: egykulcsos adót

Az egykulcsos adó az egyetlen olyan markáns adópolitikai eszköz, amely a versenyképességet érdemben növeli – közölte a gazdasági miniszter vasárnap Budapesten. Ez az adórendszer ad esélyt a vállalkozóknak és az adófizetőknek arra, hogy növekedhessen a gazdaság, bővüljön a foglalkoztatottság – hangsúlyozta Kóka János a liberális párt Tessék választani! sorozatának keretében az SZDSZ elnökével közösen tartott sajtótájékoztatón. Kuncze Gábor pártelnök azt mondta: ebben a témában eltér a liberálisok véleménye a szocialista és a konzervatív állásponttól.

Az MDF oktatási programja

Az alsó tagozatos pedagógusok döntési hatáskörének visszaadását és a kétszintű érettségi rendszer átalakítását javasolja egyebek között az MDF oktatási programja. Az MDF szerint lehetővé kell tenni, hogy a pedagógusok osztályozhassanak, értékelhessenek és nevelhessenek. Ennek érdekében a közoktatási törvényt a párt úgy módosítaná, hogy újra lehetővé váljon a buktatás és az értékelés az alsó tagozaton. – Az évfolyamismétlés újrabevezetésének célja az, hogy felső tagozatra csak megfelelő írási és olvasási képességgel kerülhessenek a gyerekek – jelentette ki a párt alelnöke a programismertető tájékoztatón. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A plakát mindenkinek szóló üzenet

Áruvá lett a pártpolitika, amit – autókhoz, mobiltelefonokhoz és más fogyasztási cikkekhez… Tovább olvasom