Kisalföld logö

2018. 09. 18. kedd - Diána 16°C | 26°C Még több cikk.

MSZP-kongresszus - A választmány megválasztotta a tisztújító kongresszus bizottságait

Megválasztotta a júliusi, tisztújító kongresszus bizottságait vasárnapi ülésén az MSZP választmánya.
Simon Gábor, a választmány elnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy megalakult a kongresszusi előkészítő bizottság, amelynek elnöke ő lett, tagjai pedig: Simon Gábor (Miskolc), Tukacs István, Brecskáné Nagy Mária, Puch László, Katona Béla, Lendvai Ildikó és Szűcs Gábor.

A jelölést előkészítő bizottság elnöke Katona Béla, az ügyrendi bizottságé Szűcs Erika, a dokumentumszerkesztő bizottságé Lendvai Ildikó, a szavazatszámlálóé Szűcs Gábor, a szervezéstechnikai bizottságé pedig Puch László lett. Simon Gábor közölte azt is, hogy a megválasztott bizottságok megkezdték munkájukat.

Olvasóink írták

 • 6. Reális 2010. június 07. 13:28
  „mszpé.19%!De ha így folytatják,lesz még 9% is!”
 • 5. Eva- 2010. június 07. 10:17
  „ennek viszont örülsz /örültök nem?!

  www.mr1-kossuth.hu/hirek/tolgyessy-a-penzpiac-nemet-mondott-az-uj-kormanynak.html
  A könnyű gazdasági megoldás logikája

  A Fidesz az elmúlt nyolc esztendőben minden megszorító lépést hevesen ellenzett. Orbán Viktor nem kis részben a régi reformközgazdász látásmód teljes tagadásával, és új, növekedésközpontú közgazdasági doktrína meghirdetésével nyerte meg a választásokat. Kétharmados diadala után sem őszödi beszédére készült, hanem arra, hogy egyetlen csapással átvágja a reformok és megszorítások a nagy olajválság óta megoldatlan gordiuszi csomóját. A Fidesz valahogy úgy képzelhette, hogy a hátra maradt ,,csontvázakra" hivatkozva 2010-ben felszaladna az államháztartási hiány 6-7 százalékra, majd évenként fél-egy százalékkal csökkentve csak a ciklus vége felé esne 3 százalék alá. Így már az indulásnál nyerne magának legalább egy ötszáz-hatszázmilliárd forintos mozgásteret. Ezt a lehetőséget kívánta tovább bővíteni a gyors jegybanki kamatcsökkentéssel. Mindezekkel azonban szükségképpen kitolta volna az euró bevezetését, és számolnia kellett a forint gyengülésével is. Ám ennek a választókra veszélyes hatásait a külföldi fizetőeszközökben jegyzett lakossági adósságok forintadóssággá való átváltásával remélte enyhíteni. Ebben a logikában a hitelből indított adócsökkentés kiszélesítését később már a remélt növekedés finanszírozná, és - ami egy politikus számára a legfontosabb -, nem lenne szükség újabb megszorításokra, az emberek életét felforgató reformkísérletekre, hanem lassabb, biztonságos változás következne. Az ország lényegében a saját hajánál fogva emelkedne ki régi bajaiból.

  A pénzpiacok válasza: így biztosan nem lehet

  Megannyi célozgatás után a debreceni polgármester nyilatkozata is a hétvégi ,,csontvázjelentés" állításaira készítette volna fel a közvéleményt. Csakhogy hamar kiderült: a Fidesz a világot nem terelgetheti úgy, ahogy idehaza ellenfeleit szokta. Az EU vezető tisztségviselőinek figyelmeztetései ellenére a kormány régebbi kommunikációs tervei szerint haladt előre. Ám a miniszterelnök szóvivőjének megszólalása után a világ pénzpiacai már egyértelművé tették: nincs tovább. Magyarország hitelezői nem finanszírozzák az új gazdaságpolitikát. A kormány, találkozva a valósággal, ezután már nem tehetett mást, mint bejelentette: tartja magát a Bajnai-kabinet hiányadatához. Ezzel valószínűleg megállította a forint és a hazai tőzsde zuhanását. Ám átgondolatlan kísérletével nem tágította, inkább tovább szűkítette a maga mozgásterét”
 • 4. AHA 2010. június 06. 14:57
  „Mi az az mszp?”
 • 3. háté 2010. június 06. 13:30
  „dokumentumszerkesztő bizottságé Lendvai Ildikó---ez a múmia, nem engedi ki a kezéből, hogy mit írjanak a maszop-ról!-- elgondolkoztató, mennyi embert juttatott koldusbotra ez a komcsi-kufárnő.

  Ha meglesz ez a bűnbanda találkozó, el sem hiszem.”
 • 2. Reális 2010. június 06. 13:23
  „Az mszpé nem képes megújulni!ugyanazok a nevek mindig és mindenütt,akik a mélységbe taszították a pártot(nem beszélve az országról)!Pedig,ha elhúznának az szavazók százezreit jelentenék!Dehát ugye a lendvai ildi féle bagázs ezt nem látja be!”
 • 1. Joel 2010. június 06. 13:21
  „Gyűléseznek az antimagyarok !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélyhelyzet nyolc megyében

Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Fejér területén van érvényben a kormány által kihirdetett veszélyhelyzet. Tovább olvasom