Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

MSZP-Fidesz csörte a szegedi közgyűlésben

Azonnali hatállyal leváltották nyolc önkormányzati cég vezetőjét, és azonnal ki is nevezték utódjaikat Szegeden. Az MSZP kivonult a szavazásról.

A szavazásról az MSZP frakció kivonult, mert szerintük vállalhatatlan, hogy olyan embereket neveznek ki önkormányzati cégek élére, akiket sem bizottság, sem a közgyűlés nem ismer, nem hallgatott meg.

A cégek többségénél az év végéig kettős ügyvezetés lesz, egyedüli kivétel az IKV Zrt., ahol szombattól már csak az új vezérigazgató dolgozhat. A szegedi közgyűlés korábban egy ideiglenes bizottságot hozott létre az önkormányzati cégek és a polgármesteri hivatal elmúlt nyolcéves tevékenységének átvilágítására.

A Gyimesi László szegedi Fidesz-elnök vezette testület ahhoz a nyolc céghez rendelt ki jogászokból, közgazdászokból, informatikusokból és könyvvizsgálókból szakértőket, amelyeknek vezetőit a pénteki közgyűlésen leváltották, a döntést azonban szabálytalanságokra hivatkozva Botka László (MSZP) polgármester felfüggesztette.

Bohács Zsolt, a Fidesz-KDNP frakciójának vezetője az MTI-nek elmondta, az önkormányzati cégek élén alaposabb előkészítés előzte volna meg a vezetőváltást, Botka László polgármester azonban ezt lehetetlenné tette azzal, hogy "mondvacsinált indokokkal" akadályozza a vizsgálóbizottság munkáját. A politikus szerint felmerülhet annak a lehetősége, hogy a szocialista polgármester az időt húzza, az új vezetők kinevezése azonban lehetővé teszi, hogy elindulhasson az elmúlt nyolc év működésének átvilágítása.

Kozma József szocialista frakcióvezető szerint a "Fidesz-Jobbik mutyi" eredménye a cégvezetők leváltása. A politikus szerint elfogadhatatlan, hogy úgy neveztek ki új vezetőket a közfeladatokat végző cégek élére, hogy a jelölteket sem a közgyűlés, sem a szakbizottságok nem hallgatták meg.

A polgármesterrel együtt huszonkilenc tagú szegedi közgyűlésben tizennégy fideszes, egy LMP-s és egy jobbikos, valamint tizenkét, az MSZP és az Összefogás Szegedért Egyesület közös listáján bejutott képviselő dolgozik, így a testületben önmagában sem az MSZP-nek, sem a Fidesznek nincs többsége.

Részletek testvérportálunk, a delmagyar.hu oldalán.


Olvasóink írták

 • 18. gjozsi88 2010. december 12. 12:00
  „rick!
  De ugye a jobbiknak nem lehet érdeke, hogy a Fideszes jogász gyerekek kerüljenek zsiros állásba.....kivéve ha érdekelté tették őket!
  Azaz a kérdés, miért szavazott e kérdésben a jobbik a Fidesszel?”
 • 17. molten13 2010. december 12. 10:38
  „A lényeget nem veszi észre senki: "nyolc céghez rendelt ki jogászokból, közgazdászokból, informatikusokból és könyvvizsgálókból szakértőket" Szakértő kirendelése nem jelent mást, mind pénzosztást a jó haveroknak. A szakértői jelentéseket pedig nyugodtan el lehet tüzelni.”
 • 16. rick_ 2010. december 11. 19:13
  „15.

  Te joci. Lehet, hogy azért nem tudod végiggondolni a dolgot, mert iszonyatosan sokat gépelsz szinte egész nap, s csak úgy ontod magadból a kommenteket... de:

  Ha a Fidesz és a Jobbik egy kérdésben együtt szavaz, és többen vannak, mint a szocik, az azt jelenti, hogy a szocik nem igazán nyertek... Vagy esetleg úgy, ha a Jobbik velük szavaz :D :D :D”
 • 15. gjozsi88 2010. december 11. 18:28
  „rick!
  Amikor a választás után a szocik arról beszéltek, hogy szegeden ők nyertek, még arról volt szó, hogy a Fidesz számára nem elfogadható a jobbik....azóta kiderült, hogy ami összetartozik...!
  A baloldali szerveződés az most van kormányon....államosítanak a volt kommunisták...(Szürös, Pozsgai, Schmitt , Kövér, Széles Gábor, ...csak a kormányban 3 volt MSZMP-s!)”
 • 14. rick_ 2010. december 11. 18:09
  „Arról beszélek joci, hogyha Szegeden a szocik nyertek (ahogy ezt bőszen hangoztatták) akkor miért nem az van, amit ők akarnak? :D Túlbonyolítottad...

  Hornnak megvolt a kétharmada, igen. Főleg ennek fényében volt nehezen érthető, hogy miért áll össze a kommunista utódpárt és a liberális rendszerváltó párt... De hát tudjuk, hogy miért álltak össze.

  Viktor pedig nem követi el még egyszer azt a hibát, amit 1998-ban... :D
  Szerintem ez még némi népszerűségvesztést is megér.
  Úgyhogy innen már nem álltok fel, akármennyit kommentelsz...
  Jöhet egy rendes, tisztességes baloldali szerveződés. Ennyi volt.”
 • 13. gjozsi88 2010. december 11. 17:12
  „rick!
  Milyen akaratról beszélsz egy kisebbség esetén, ugyanis a jobbik a Fidesz partnere...a fidesz polgári köreiből jött létre Vona vezetésével az előző ciklusban közös önkormányzati képviselőik voltak (Demeter Hevesben) most mégis azt igérte a Viktor, hogy a jobbik nem kívánatos és nem lesz együttműködés...és ott ahol szükség van rá ott él az együttműködés!
  Egyébbként a Hornnak egymagának meg volt a többsége, sőt az SZDSZ együttműködés kétharmaddal sem élt vissza számtalan intézkedést 4/5 höz kötött saját elhatározásból és tudomásul vette az Alkotmány Bíróság határozatait! Ugye a Fidesznél ezekről az önmérsékletekről nem láthatunk semmit, sőt megvannak győződve, hogy a parlamenti kétharmad az a társadalmi kétharmaddal egyenlő....bár azért a népszavazást nem merik megkockáztatni, sőt a sztrájk jogot is korlátoznák!”
 • 12. rick_ 2010. december 11. 14:31
  „te géjoci

  De ha valaki nyer, az nem azt jelenti, hogy nem lehet keresztülvinni az akarata nélkül semmit? :)
  Egyébként meg a bizonyos kérdésekben egyetértést még nem nevezném összenövésnek, ellentétben azzal, amit a rendszerváltó SZDSZ és az utódpárt MSZP esetén annak idején láttunk...

  De az már szerencsére egy lezárt korszak :D :D :D”
 • 11. gjozsi88 2010. december 11. 13:30
  „Csetneky!
  Csak senki nem tudta bebizonyítani, hogy hazaárulók....!
  Ráadásul a Fidesz azt igérte, hogy nem fog össze a jobbikkal....azaz hazudott!
  Persze az igaz magyarnak írják ki Ausztriában, hogy: "magyar ne lopj!"”
 • 10. Csetneky 2010. december 11. 13:10
  „Józsi barát!

  Nagyon helyes, ha a jobboldal összefog a hazaárulókkal szemben!”
 • 9. gjozsi88 2010. december 11. 12:23
  „rick!
  Ez csak úgy jöhet létre, hogy a Fidesz ahogy korábban a kisgazdákkal soha után, most a jobbikkal soha ellenére összefognak!”
 • 8. rick_ 2010. december 11. 10:40
  „Ha a Fidesz-Jobbik duó ezt simán meg tudja szavazni, akkor miért mondja az MSZP, hogy ők nyerték meg a választásokat Szegeden? :) :)”
 • 7. gjozsi88 2010. december 11. 10:23
  „Muki81!
  Talán feltünhetne, hogy a jobbik legtöbbször a Fidesszel szavaz....!
  Az már 15 a 14-el szemben!
  Igy már meg van a jobboldal többsége, főként, hogy az LMP sem mer politikailag az MSZP oldalán állni...!”
 • 6. Muki81 2010. december 11. 10:08
  „Ez egy érdekes sztori! Pláne ahogy a Kisalföld tálalja. Az MSZP LMP és a Polgármester/Botka szintén MSZP/ simán megakadályozhatták volna a leváltásokat. Nem tette.”
 • 5. westi 2010. december 11. 09:56
  „öcsiböszme, vagy böszme öcsi.

  Vagy mind kettő?”
 • 4. arrabonem 2010. december 11. 08:20
  „Dávid és Góliát reinkarnált története. Csak az eredeti sztoriban volt pozitív hős is...”
 • 3. öszödiböszme 2010. december 11. 07:50
  „moderálva”
 • 2. BLA 2010. december 11. 03:47
  „ertelem. Hmmmmmmm. Nalad nem sok van! Kitakaritani a majdnem 60 eves szemetet maskent nem lehet!!!!
  Gratulalok az orszag ketharmados felenek!!”
 • 1. értelem 2010. december 10. 23:23
  „Sok minden hozzászólni való nincs. Erkölcstelen és jellemtelen alakok mind a FIDESZ-KDNP mind a velük lepaktált JOBBIK-os képviselők. Nem a város érdekeit, hanem a személyes kisstílü bosszújukat élvezik ki így, hogy messze nem a választópolgárok akaratát képviselik. Utólag akarják megnyerni azt a választást amit elvesztettek a rendes időben. Persze ezt tették, teszik a 2.-világháborúval is.Mit lehetne tenni? Türelem. Ezt teszik Esztergomban is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bíróságon elnézést kért a Fidesz rágalmazásáért a szocialista képviselő

Elfogadta a szocialista képviselőjelölt bocsánatkérését, és visszavonta a becsületsértés miatti feljelentést Dér Tamás, a Fidesz kaposvári elnöke. Tovább olvasom