Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 30°C Még több cikk.

Mozaik

Oross-emléktorna. A hagyományoknak megfelelően május 1-jén lesz Győrben a Magvassy-sportcsarnokban a nemzetközi férfi serdülő kézilabdatorna, mellyel a szervezők a Rába ETO egykori kiváló kapusára, Oross Tiborra emlékeznek. A Győri ETO KC mellett a Tatabánya, a Mezőkövesd és a szlovák Hlohovec gárdája vesz részt a 9 órakor kezdődő viadalon.

Cselgáncs. A Győri Dózsa sportolói nemrég Lábatlanon vettek részt meghívásos gyermek- és serdülőversenyen. Boros Benjámin, Pallagh Christopher, Hárfás Erik, Palej Tibor és Pirka Roland első, Máté Attila és Veszeli Máté második, Fülöp Gergely, Németh Máté és Bedőcs Barnabás pedig harmadik lett. A Győri Vitál versenyzője, Lajer Tamás az első helyen végzett.
Birkózás. A Szigetváron rendezett serdülő területi diákolimpián a Győri Dózsa versenyzője, Hollósi Attila Botond a tavalyi magyar bajnok mögött a második lett.
Íjászat. A Mosonmagyaróvári Íjász Egyesület idénynyitó, terep jellegű versenyén a győri Bercsényi DSE íjászai közül a történelmi kategóriában a női ifjúsági korosztályban Simoncsics Lilla, Pethő Kitti és Király Lilla lett a sorrend. A fiúknál Pánczél Csaba második, Kollár Artúr harmadik lett. A felnőtt nőknél Albert Erika a második, míg Rónaszéki Krisztina a harmadik helyet szerezte meg. A felnőtt férfi történelmi kategóriát Virág István nyerte, a bronzérmes pedig Horváth Dori György lett. A hosszú íjasoknál Bognár Géza harmadik helyezést ért el.
Utazások. A győri Bayern-klub utazást szervez a labdarúgó U17-es Európa-bajnokság május 8-i Magyarország–Spanyolország mérkőzésére. Ugyancsak a helyszínen tekinthető meg a május 11-i Inter–Roma olasz kupatalálkozó, a május 14-i Milan–Roma és Bayern–Dortmund összecsapás, valamint a május 17-i Bajnokok Ligája-finálé. Érdeklődni a 20/923-6520-as telefonszámon lehet.
Tollaslabda. A Pápán rendezett tollaslabda-diákolimpia országos döntőjében a vitnyédi versenyzők közül Szabó Bence ötödik lett, Németh Tímea, Németh Dávid és Németh Dániel a középmezőnyben végzett. A sportolók felkészítő edzője Szabó Csaba.
Röplabda. A győri Petz Lajos Egészségügyi Középiskola és Kollégium adott otthont nemrég az iskoláról elnevezett tornának. Első helyen a Kossuth Zsuzsanna Kollégium lánycsapata végzett, megelőzve a Petz-kollégium és a Veres Péter Kollégium együtteseit.
Úszás. Az elmúlt hétvégén Sopronban rendezték meg a 15. Szuperinfó Úszónapot, a 24 órás szupermaratoni váltóversenyt. A 16 csapatot felvonultató viadalon a győri Vízisport SE fiataljai a harmadik helyen végeztek. A legfia-

talabb csapattag a nyolc és fél éves Kövesi Zsombor volt. A 23 gyereknek 7 felnőtt segített. Utóbbiak hajnali két órától reggel fél hétig rótták a hosszokat.
Futóverseny. A Széchenyi-napok keretében rendeztek a közelmúltban püspökerdei futóversenyt Győrött. Az 5600 méteres távot a győri Széchenyi István Egyetem közel 300 hallgatója teljesítette. A hagyományos erőpróbán a város középiskoláinak és a Pannonhalmi Bencés Gimnázium tanulói is részt vettek. A férfiaknál Cseh Ferenc Zoltán (18 perc 14 másodperc), Palotás Bálint (19.06) és Friedrich Ittner (20.14), míg a nőknél Kővári Luca Anna (23.45), Rezsnyai Lilla (24.28) és Kovács Kara (25.21) lett a sorrend.
Duatlon. A győri Széchenyi ESE versenyzője, Major József nemrég Ausztriában, Mürzzuschlagban állt rajthoz, hogy teljesítse a 10 km futásból, 100 km kerékpárból és 20 km futásból álló távot. Végül 4 óra 46 perces pályacsúccsal a dobogó legfelső fokára állhatott fel (2003 és 2004 után harmadik alkalommal). Az ugyanitt rendezett sprinttávú versenyen (2,5 km futás, 22 km kerékpár és 2,5 km futás) Kővári Luca, a SZESE versenyzője nőknél az abszolút győzelmet szerezte meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdő háza a táborban

Erdő háza néven kiállítótermet adtak át a brennbergi völgyben lévő Soproni Gyermek- és Ifjúsági… Tovább olvasom