Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Motoröntvények Győrből Kínába

Csütörtökön útnak indították az első motorblokkszállítmányt Győrből Kína első magánautógyárába.

A norvég érdekeltségű Hydro Alumínium Győr Kft. Magyarország legjelentősebb kínai exportőre lett.

Kína budapesti nagykövete, Zhu Zoshou és Herbert Smetan, a Hydro Alumínium Automotiv elnöke jelenlétében csütörtökön ünnepélyes külsőségek között indították útnak a norvég érdekeltségű Hydro Alumínium Győr Kft.-ből az első motorblokkokat, amelyek egy hároméves nagyszabású üzlet részei. A győri gyár 110 ezer hengerfejet és motorblokkot szállít a kínai Shenyangba, Kína első magánautógyárába, a Brilliance Jinbei Automobile Holdings számára.

A győri öntvényeket középkategóriás autókba építik majd. A nagyszabású üzlet teljesítéséhez a győri cég mintegy százzal növeli munkatársai számát, továbbá másfél millió euró értékű fejlesztést valósít meg a szállítás teljesítéséhez.

A Hydro Alumínium Győr Kft. 100 százalékban a norvég Norsk-Hydro leányvállalata. A céget tizenegy éve alapították, s a győri üzem hét éve kezdte meg a termelését. Ötszáz munkatársának tavalyi forgalma megközelítette az 59 millió eurót. A gyártósorai évente 1 millió egység gyártását teszik lehetővé.
Az üzemátadás óta, három éve 20 millió eurós fejlesztéssel 8 ezer négyzetméteres új gyártócsarnok épült az eredeti 9 ezer négyzetméteres termelőüzem mellé.

A győri cég beszállítója egyebek között az Audinak és a General Motorsnak, termékei ma már nyolc országba jutnak el.
A csütörtöki ünnepségen Kína budapesti nagykövete nagyra értékelte az üzletkötést. Az eseményen jelen lévő dr. Huszty András kormánymegbízott elmondta, hogy Magyarország kínai kivitele az esztendő első felében megkétszereződött és a távoli országbeli exportunkban a mostani üzlettel a győri cég a legnagyobb exportőr.
Az eseményen Balogh József polgármester sok sikert kívánt a három évre szóló üzlethez.

A Kisalföld a kínai szállítások fontosságáról Herbert Smetant kérdezte. A világcég elnöke lapunknak elmondta, annak idején azért jöttek Magyarországra, mert nálunk alacsonyak voltak a bérköltségek. Mára bebizonyította az ország, hogy a rendkívül igényes termelésre is képes. Bebizonyosodott, hogy Magyarország képes felvenni a versenyt a világon bárkivel.
Ami a cégtulajdonost illeti, az oslói központú Norsk-Hydro a világ vezető olaj- és földgáztermelője, Európa legnagyobb és a világ harmadik legfontosabb alumíniumipari vállalata, mely 36 ezer munkatársat foglalkoztat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elvis a legjobban kereső halott

Negyvenmillió dolláros éves jövedelemmel Elvis Presley a legjobban kereső halott - jelentette a BBC.… Tovább olvasom