Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 3°C

Most már közel az új Windows

Péntektől elérhető a Windows Vista legutolsó tesztverziója. Az operációs rendszer következő változatával már csak a boltokban találkozunk majd.

Windows Vista Release Candidate 2 (RC2) 5744-es verziója már elérhető a Customer Preview Program (CPP) 100 ezer résztvevője, valamint a TechBeta, a TechNet, a Technology Adoption Program és az MSDN tagjai számára. A Microsoft a frissítéssel ismét számos bug eltűntetését és az alkalmazáskompatibilitás javulását ígéri, valamint a cég jellemzése szerint a Vista immár a befejezettség érzését fogja kelteni minden érdeklődő felhasználó szemében. Az RC1 támogatása továbbra sem szűnik meg.

A korábbi RC1-et összesen mintegy 3 millió felhasználó tesztelte, és a Microsoft szerint a visszajelzések egyértelműen pozititívak voltak, valamint nagy segítséget jelentettek a fejlesztők számára az operációs rendszer álatalános minőségének és teljesítményének javításában. A cég továbbra is tartja a saját maga által felállított ütemtervet, vagyis a vállalati felhasználók már a jövő hónapban hozzájutnak az új OS-hez, mely januárban a boltokban is megjelenik majd. A Microsoft természetesen továbbra is fenntartja magának a minőség és a biztonság elsődlegességének kiskapuját, vagyis ezek a szempontok indokolhatják az esetleges csúszást, ami nem lenne példa nélküli eset.

Rick Sherlund, a Goldman Sachs pénzügyi elemzője szerint azonban az aktuális kibocsátás üteme is azt jelzi, hogy minden a tervek szerint alakul majd, mert a Beta 2 késése és bizonytalanságai után a teljesítmény, a megbízhatóság és a kompatibilitás terén óriásit fejlődött a Vista. A Vista ready, vagyis a Vista futtatására alkalmas számítógépek mellé hamarosan valóban megjelennek az eddig csak a híresztelések szintjén felmerülő kuponok is. Sherlund elmondta, hogy az elemzőket ez a lépés nyugtatná meg igazán az operációs rendszer időben történő kiadásával kapcsolatban.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bajnokság állása

1. Tovább olvasom