Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Mosonyi György távozik a Mol éléről

Távozik Mosonyi György 2011. április 30-án a Mol Nyrt. vezérigazgatói pozíciójáról, lemond igazgatósági tisztségéről, és a vállalat operatív irányításában nem vesz részt a jövőben - közölte az olajvállalat pénteken a tőzsde honlapján.

A Mol új vezérigazgatója május 1-jétől Molnár József jelenlegi pénzügyi vezérigazgató-helyettes lesz.

A Mol felügyelőbizottságának elnöke, Kupa Mihály szintén lemondott tagságáról április 30-i hatállyal. Új felügyelőbizottsági tagnak Mosonyi Györgyöt javasolja az igazgatóság, az igazgatóság új tagjának pedig Világi Oszkárt, aki a Slovnaft vezérigazgatója és igazgatóságának elnöke, továbbá a Mol ügyvezető testületének tagja. Az új tagokat a Mol április 28-ra összehívott közgyűlése választja meg. A Mol további szervezeti változásokat is bejelentett. E szerint május 1-jétől az új pénzügyi vezérigazgató-helyettes Simola József, aki 2006 óta tagja a Mol ügyvezető testületének.

A downstream üzletágat, amely magába foglalja a termék-előállítás és -kereskedelem, a kiskereskedelem és a petrolkémia üzletágat, Horváth Ferenc vezeti. A kutatás és termelés üzletágat továbbra is Áldott Zoltán vezeti, aki egyben az INA Igazgatóságának non-executive elnöke. A stratégia üzletágat összevonják az üzletfejlesztési divízióval, és Galácz Ábel vezetése alá kerül.

Olvasóink írták

  • 2. bela001 2011. március 25. 23:31
    „Addig próbálják meg elhagyni a süllyedő hajót, amíg lehet.
    Egyébként ez a Slovnaft-Mol összefonódás elég érdekes.”
  • 1. janika 2011. március 25. 19:28
    „No és hány évet fog kapni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Végleg elhárult a spanyol légiközlekedési sztrájk veszélye

A spanyol légiközlekedési dolgozók végleg lefújták a húsvéti időszakra és a nyári idegenforgalmi főidényre tervezett, összesen 22 napos sztrájkjukat. Tovább olvasom