Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Morricone a győri filharmonikusokkal

A Volt egyszer egy vadnyugat mellett még számos világhírű film zeneszerzője, Ennio Morricone áprilisban Budapesten koncertezik. A mester a győri filharmonikusokat választotta közreműködőnek. A zenekar természetesen igent mondott a felkérésre, a próbák Győrben lesznek.
Ennio Morricone
Ennio Morricone április 25-én a Budapest Sportarénában ad koncertet. A Volt egyszer egy vadnyugat, a Misszió, a Maléna és a most készülő Sorstalanság című filmek világhírű zeneszerzője a Győri Filharmonikus Zenekart kérte fel közreműködőnek. A koncerten neves szólistákkal – Gilda Buttá zongoraművésszel és Susanna Rigacci énekessel – mutatják be az ismert műveket, s az est szenzációjaként a Kertész-regényből készülő film Morricone által írt zenerészleteit is. A világon először csendülnek fel ezek a szólamok.

Derült égből villámcsapás

„ Természetesen igent mondtunk a felkérésre – erősítette meg a hírt Baross Gábor, a filharmonikusok igazgatója. – Nem mindennapi produkció lesz ez, s nem mindennapi felkészülés vár ránk. Már maga a felkérés is szokatlan volt, a világon mindenhol ugyanis általában egy évre előre terveznek a zenekarok és a koncertszervező ügynökségek. Ehhez képest mi körülbelül egy hónappal ezelőtt értesültünk a koncertről, s arról, hogy komoly esélyünk van Morriconéval játszani. Egy római ügynökség ajánlott bennünket a komponistának, ezt követően lemezeket küldtünk, amelyek ezek szerint tetszettek a mesternek."

Nem adja ki a kottáit

Ennio Morricone különös (vagy inkább óvatos) szokása, hogy kottáit soha nem adja ki a kezéből, ezért a zenekarok sem tudnak előre készülni. Ebben az esetben is csak akkor gyakorolhatnak, amikor a mester Magyarországra érkezik és magával hozza a saját példányait. A filharmonikusoknak tehát három napjuk van megtanulni a darabokat, s külön érdekesség, hogy a próbák április 20-tól 22-ig Győrben lesznek.
„ Ekkora lehetőségnél ez nem számít – mondta Baross Gábor.

– Sokezres nézőközönségünk még soha nem volt. Rómában játszottunk már ezerötszáz embernek, Webber Requiemjét pedig kétezer zenekedvelőnek mutattuk be Budapesten, a Margit-szigeten. A szervezők elmondása szerint gigantikus méretű hangverseny lesz a mostani, ahol a színpadkép és látványterv is különleges színvonalú előadást ígér."

A Morricone-koncert jegyárai

A Budapest Sportarénában szervezett koncertre négy kategóriában árulnak jegyeket. A legolcsóbb 5900 forint, ezenkívül 7900, 8900 és 11.900 forintért árulnak belépőket. Érdeklődni a Ticketpro Jegypénztárnál lehet: Budapest Sportaréna, tel.: 06-1/422-2682.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Rangos versenyt, vetélkedőt nyert… Tovább olvasom