Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Móri ügy - Nem élt az utolsó szó jogával Kaiser Ede

Nem kívánt élni az utolsó szó jogával Kaiser Ede, akinek perújítási eljárásában még kedden délelőtt jogerős ítéletet hirdethet a Fővárosi Ítélőtábla.

A 2002. május 9-én elkövetett, nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás ügyében 2004 decemberében még Kaiser Edét mondta ki bűnösnek a Fővárosi Bíróság. A Fővárosi Ítélőtábla ítéletével 2005-ben Kaiser Ede tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés büntetése jogerőre emelkedett.

Kaiser Ede két és fél éve töltötte a kiszabott büntetést, amikor ügyében 2008 áprilisában perújítást rendeltek el. Az újabb bizonyítékok szerint mégsem ő követte el a móri bűncselekményt, hanem Weiszdorn Róbert és az előzetes letartóztatásban 2007 júliusában öngyilkosságot elkövető társa, Nagy László.

Kaiser Ede perújítási eljárása 2008 őszén kezdődött meg, s tavaly novemberben a bíróság kimondta: nem ő az egyik móri gyilkos.

A perben másodfokon a fellebbviteli főügyészség képviselője - arra hivatkozva, hogy a Kaiser Ede által elkövetett más bűncselekmények kiemelten nagy tárgyi súlyúak és azt mutatják, a férfi a társadalomra kiemelten veszélyes - hosszú időtartamú szabadságvesztést kért.

A védő ugyanakkor olyan igazságos döntést kért, amely alkalmas arra, hogy a bűnös elnyerje méltó büntetését, egyúttal az ítélet méltó legyen a magyar igazságszolgáltatás egészéhez.

Olvasóink írták

  • 2. janika 2011. január 19. 09:57
    „Tudta, hogy felesleges itt a nyálverés, hisz a nyolc emberi élet csupán két évet ér, se több se kevesebb!”
  • 1. Goldmund 2011. január 18. 10:48
    „Attól, hogy a móri ügyben ártatlan, a többiért felelnie kell, csupán az eddig leült éveit beszámítják a büntetésbe. Ez így van rendjén!
    Jó helyen van ő a börtönben, nem kell őt visszaengedni még néhány évtizedig a lakosság közé!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamionok ütköztek össze az M0-áson - két súlyos sérült, teljes útzár

Két kamion ütközött össze az M0 autóúton Szigetszentmiklósnál kedden kora reggel, a balesetben egy… Tovább olvasom