Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Móri ügy - A héten jogerős ítélet születhet Kaiser Ede és Hajdú László ügyében

A héten várhatóan jogerős ítélet születik a móri bankrablás miatt korábban jogerősen tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt Kaiser Ede perújítási eljárásában, valamint a bűncselekménnyel ugyancsak megvádolt Hajdú Lászlóval szembeni megismételt eljárásban.

A Fővárosi Ítélőtábla kedden Kaiser Ede, csütörtökön Hajdú László ügyében hirdet ítéletet.

A 2002. május 9-én elkövetett, nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás ügyében 2004. decemberében még Kaiser Edét mondta ki bűnösnek a Fővárosi Bíróság, Hajdú Lászlót azonban a móri vádpont miatt nem, csak más fegyveres rablások miatt ítélte 15 év szabadságvesztésre.

A Fővárosi Ítélőtábla ítéletével 2005-ben Kaiser Ede tényleges életfogytig tartó szabadságvesztése jogerőre emelkedett, Hajdú László esetében azonban új eljárást írt elő a táblabíróság.

A megismételt eljárásban, 2008 októberében nem jogerősen 17 év fegyházbüntetésre ítélte a Fővárosi Bíróság Hajdú Lászlót, Kaiser Edével közösen elkövetett rablások és más bűncselekmények miatt, a móri vádpontban azonban - az ügyész vádmódosítása révén - nem mondta ki bűnösnek.

Kaiser Ede két és fél éve töltötte a móri bankrablás miatt jogerősen kiszabott szabadságvesztését, amikor ügyében 2008 áprilisában perújítást rendeltek el.

Az újabb bizonyítékok szerint mégsem ő követte el a móri bűncselekményt, hanem Weiszdorn Róbert és az előzetes letartóztatása során 2007 júliusában öngyilkosságot elkövető társa, Nagy László.

Kaiser Ede tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésének végrehajtását a Fővárosi Bíróság felfüggesztette, perújítási eljárása 2008 őszén kezdődött meg, majd tavaly novemberben a bíróság kimondta: nem ő az egyik móri gyilkos.

Tavaly decemberben a Fővárosi Ítélőtábla a móri bankrablás miatt jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a rablásban való részvétele miatt Weiszdorn Róbertet; a férfi 40 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.

Olvasóink írták

  • 1. Csetneky 2011. január 17. 16:11
    „A rendőrség az ügyészség és főként a bíróság továbbra is büszke lehet erre az ügyre.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megbírságolta a PSZÁF az Allianz nyugdíjpénztár egykori tagszervezőjét

Megbírságolta a PSZÁF az Allianz Hungária Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár egykori tagszervezőjét;… Tovább olvasom