Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Montecarlo!

Totális csőd, külváros, iskola. Tanárok. Három. Egy romantikus matektanár, egy realista francia-tanárnő és egy idealista igazgató. Mikor minden remény összedől, Makkosi, a kiábrándító helyzetbe beletörődő pedagógus és Annamari, a csinos franciatanárnő, a szentendrei kaszinóban meglepve tapasztalja, hogy Makkosi különös módon előre be tudja mondani a rulett nyerőszámait.
rendező: Fischer Gábor

forgatókönyvíró: Fischer Gábor
operatőr: Márton Balázs
zene: Turcsán András, Novák Péter
vágó: Rumbold László

szereplő(k):
Koltai Róbert (Rónaszegi)
Mucsi Zoltán (Makkosi)
Pikali Gerda (Annamari)
Szakácsi Sándor
Tordai Teri

A film sztorija

Totális csőd, külváros, iskola. Tanárok. Három. Egy romantikus matektanár, egy realista franciatanárnő és egy idealista igazgató. Mikor minden remény összedől, ráadásul a nyelvi labornak is annyi, Makkosi, a kiábrándító helyzetbe beletörődő pedagógus és Annamari, a csinos franciatanárnő, kissé kapatosan a szentendrei kaszinóban kötnek ki, ahol meglepve tapasztalják, hogy Makkosi különös módon sorra előre be tudja mondani a rulett nyerőszámait.

Makkosit nem hagyja nyugodni a dolog. S mikor szerelme is veszni látszik, mindent egy lapra tesz fel: megmenteni az életét, szerelmét, és az iskolát: őrült terve, hogy Monte-Carlóban sokszorozzák meg az iskola kevés pénzét, nem kevés rábeszélés után az igazgatónál elfogadást nyer. Ezután nincs megállás: először saját iskolájukat rabolják ki, aztán egy kölcsönvett csotrogány mikrobusszal nekivágnak a nagy útnak, ahogy az igazgató mondja: „Vagy visszaszerezzük a sulit, vagy elveszünk mind egy szálig!" www.port.hu

Kritikák

Port.hu - Sőregi Melinda

"A történet rémségesen egyszerű, de akár jó film is születhetett volna
belőle. A matektanár és az iskolaigazgató rulettezéssel akarják megmenteni csődközelbe jutott intézményüket. Elmegy tehát a két lúzer a francia tanár kíséretében Montecarlóba, kipróbálják Makkosi tanár úr tuti módszerét. A gyerekek táborozásra beadott pénzéből vakációznak, és el is veszítenek mindent a végére. A kis tanárnő persze feltalálja magát: visszanyeri a pénzt, sőt még sokkal többet is.

Hazafelé egyedül utazik a két jómadár. Nincs pénzük. Csirkét lopnak egy osztrák paraszttól, majd állatként verekszenek a koncért. Később karamboloznak a semmi közepén: minden veszve. Ha van a filmnek értékelhető része, akkor ez a kanossza-járás az. Tíz perc összesen. Mert végül érkezik luxusautóval a kis tanárnő: kész a happy end.

Rendkívül felszínes a film. Kidolgozatlanok, skicceltek a figurák és a szituációk. Sajnos sok energia ment el arra, hogy a támogatók reklámpoénjai bekerüljenek a forgatókönyvbe. A színészek, főként Mucsi Zoltán, a tőlük telhető maximumon teljesítenek."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Növény-egészségügyi változások az uniós csatlakozás után

A csatlakozás után a magyar növény-egészségügyi vizsgálati rendszer átalakul. Egyrészt átvesszük az… Tovább olvasom