Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Monet barátai

A kétszázezredik látogatót köszöntötte a budapesti Szépművészeti Múzeum Monet és barátai című kiállításán kedden a kulturális miniszter.
Hiller István háromnapos, kétszemélyes párizsi hétvégét ajánlott fel a Mórichidáról érkezett Szabó Vendelnek és feleségének, akik a kétszázezredik látogatói voltak a Szépművészeti Múzeumban látható Monet és barátai tárlatnak.

A kulturális tárca vezetője a repülőjegyek jelképes átadása mellett egy útikönyvet és egy emléklapot adományozott az erdészként dolgozó családfőnek, aki lapunknak elmondta, hogy jó egy éve készültek a nem mindennapi tárlatra.

Kivételes élmény

– Örömmel szakítottunk időt a tárlat megtekintésére – mondta érdeklődésünkre Szabó Vendel. – Az pedig, hogy nekünk jutott ez a megtiszteltetés, rendkívüli öröm. Monet a kedvenceink közé tartozik, a kiállítás pedig valósággal lenyűgözött bennünket. A képek könyvben egészen más hatást nyújtanak, mint élőben. A művészetek, így a festészet terén meglehetősen elfogult vagyok, mert régi barátság fűz dr. Bőcs Gábor orvoshoz, festőhöz.

A család öröme

 „Társaságban nálunk mindig téma a festészet. A nejem szintén nagyon örült, részben, hogy eljöttünk, részben pedig, hogy Párizzsal meghosszabbítjuk ezt a rendkívüli élményt."
Szabó Vendel
Az erdészként dolgozó Szabó Vendel nevét a kétszázezredik látogatóként jegyezték tegnap a Szépművészeti Múzeumban. Az intézmény a Szabóék előtt és után érkezett vendéget belépőjeggyel, valamint egy-egy Monet-könyvcsomaggal ajándékozta meg. Hiller István az ünnepségen kiemelte, hogy a Monet és barátai című tárlat „megtörte a jeget", 25 éve nem volt ilyen sikeres és eredményes kiállítás a fővárosban.
Lapunktól  tudta meg

A fiú, ifjabb Szabó Vendel tegnap délben a Kisalföldtől értesült szülei párizsi utazásáról. Boldogan fogadta a jó hírt, remélve, hogy apjáéknak esti hazaérkezésük után személyesen is gratulálhat.
Harcsás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaszi fesztival

Kitűnővé egy szerencsés perc által is válhatunk, hasznos emberré a fáradságos évek tesznek - írta… Tovább olvasom