Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Mondanivalója bőven akad...

A Volt Fesztivál utolsó napján sokak örömére megtörte a csendet maga körül a Kimnowak együttes. A koncerten felcsendültek a jól ismert slágerek, melyeket az ismert zenész-színész-műsorvezető, Novák Péter reprezentált a voltosoknak. Péter a fellépés után csuromvizesen, pihegve, de jókedvűen beszélt lapunknak az együttesről, terveiről és a műsorvezetéssel kapcsolatos tapasztalatairól.

– Most mi a helyzet a Kimnowakkal ? Van, vagy csak volt ?
– Ez valóban érdekes kérdés. Néha van, néha nincs. Hol feltűnünk, hol eltűnünk. Tudod, mi csak akkor szólunk, ha valóban van mondanivalónk. Nekünk a zenélés nem folyamatos slágergyártás, hanem az önkifejezés egyik eszköze. Tényleg csend volt mostanában az együttes körül, de a Voltra nagyon szívesen jöttünk, és jól is esett a koncert. Ez szerintem látszott is.
– Lesz mostanában új mondanivalótok ?
– Igen, úgy néz ki, megtörjük a csendet. Készülünk új lemezzel. Valószínűleg szeptemberre fejezzük be, és talán októberben már a boltokban lesz. Próbálunk valami újat létrehozni. Az internet segítségével igyekszünk kívülállókat is bevonni a munkába. Kicsit nehéz elmondani, de valahogy úgy képzeljétek el, hogy a lemez egy interaktív ház, melynek szobáit azok az emberek rendezhetik be, akiknek vannak olyan gondolataik, amiket meg szeretnének osztani másokkal is. Ezekben a szobákban tehát nem bútorok lesznek, hanem érzések, gondolatok. Ha sok pénzem lenne, megvalósítanám ezt a házat kőből, vasból, üvegből... De erre sajnos nincs lehetőségem.
– Az éneklés mellett más utakon is jársz. A leggyakrabban egy reggeli tévés műsorban láthatunk. Szereted ezt a műfajt is ?
– Kissé naivan igent mondtam erre a felkérésre. Teljesen másképp képzeltem ezt a munkát; sajnos csalódnom kellett. 
Azt hittem, hogy ebben a műfajban is rengeteg lehetőségem lesz az önkifejezésre, de eddigi tapasztalataim alapján ez nem a legkreatívabb ága a televíziózásnak. Ezen is szeretnék változtatni, amint lehet.
– Már vannak konkrét terveid, vagy ez egyelőre csak egy elhatározás ?
– Szeretnék egy olyan médiumot, ahol az önmegvalósításon van a hangsúly. Ez nem csak egy elhatározás. Konkrétan egy csatornát szeretnék csinálni. Többet erről nem szeretnék és talán nem is tudok beszélni. A lényeg, hogy valami új lesz, valami sokkal kreatívabb, és remélem, ebből adódóan valami érdekesebb, értékesebb és mindenképp őszintébb, mint azt megszokhattuk.
– A régió lakói nevében mondhatom, hogy szeretettel várjuk. Apropó, régió! Kapcsolódik Sopronhoz valamilyen érdekes élményed ?
– A régebbi Voltok nagyon tetszettek. Azok még nem is igazán fesztiválok voltak, hanem inkább lokális ünnepelgetések. Ezeknek sajátos ízük volt, és a közönség akkor még inkább csak soproniakból állt. Természetesen mi is mindig velük buliztunk. Egyik ilyen alkalommal hallottuk, hogy muszáj betérnünk a Fő téri Gyógygödörbe, mert ott jókat lehet enni-inni. Így is tettünk, és nagyon jól szórakoztunk két emberen, akiknek húsz percbe telt kérni két fröccsöt. Most sajnos nem tudunk Sopronban maradni, pedig érdekes változás a fesztivál életében, ahogy kinőtte magát. Itt, a kempingben teljesen más érzés lehet bulizni.
– Tavaly egy teljesen más szerepkörben láthattunk. Te voltál a Bár elnevezésű műsor házigazdája. Milyen tapasztalatokkal gazdagodtál ?
– Tanulságos volt számomra a Bárban töltött idő, mivel a műsor maga egy furcsa pszichológiai helyzet volt. Ha durván fogalmaznék, azt mondanám, hogy egy embereken végzett kísérlet. A játékosok hatalmas nyomás alá kerültek azáltal, hogy minden lépésüket egy ország követte. A résztvevőknek együtt kellett élniük, dolgozniuk. Eleinte még tudtak kameraképesen viselkedni, de ahogy közeledett a játék vége, és nőtt a feszültség, egyre gyakrabban elszabadultak az indulatok. Főleg Zoli és Tibi voltak azok, akik mit sem törődve a kamerákkal, a stábbal, nyilvános vitákat folytattak. A végén már a taktikázást is alattomos módon csinálták. Mindezek ellenére csodáltam a játékosokat, bár időközben kiderült, hogy ők sem igazán ilyesmire számítottak.
– Most is indul pár, a Bárhoz hasonló show. Láthatunk valamelyikben ?
– Az egyik show készítői megkerestek. Én elmondtam az általam leszűrt tanulságokat; pozitív és negatív tapasztalataimat. Szereplésemet bizonyos változtatásokhoz kötöttem, amikre a készítők nem voltak vevők. Így ez most kimarad az életemből.

Azért ne csüggedjenek a Novák Péter-szimpatizánsok, hiszen láthatják őt még eleget, ezt garantálja. A kérdés már csak az, hogy melyik szerepben. A táncszínházban színészként, vagy koncerteken rockzenészként, vagy a televízióban műsorvezetőként; de a terveit hallgatva várhatunk tőle mást is... Valami újat, kreatívat, amolyan novákosat, hisz mondanivalója még bőven van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gladiátor 2. Crow nélkül

Az Oscar-nyertes Gladiátor producerei bejelentették, hogy a nagysikerű film folytatását tervezik -… Tovább olvasom