Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Molotov-koktélt dobtak a budapesti szlovák nagykövetségre

Molotov-koktélokat dobtak ismeretlenek szerda hajnalban a szlovák nagykövetség budapesti, Stefánia úti épületére.

A palackok nem gyulladtak meg, anyagi kár nem keletkezett. A Budapest Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletes (BRFK) az MTI-nek szerda délelőtt azt mondta: a külképviseletre dobott gyújtópalackok nem gyulladtak meg, anyagi kár nem keletkezett, a rendőrség rongálás miatt indított eljárást.

Papp Péter tájékoztatása szerint a rendőrség őrzi az épületet, és nagy erőkel megkezdte a gyanúsítottak felderítését. Az MTI helyszínen tartózkodó munkatársa az látta, hogy a Stefánia úti épület előtt fémkordonokat állított fel a rendőrség, és négy rendőrautó áll a külképviselet előtt.

Bűnügyi technikusok nyomokat rögzítettek a kerítésen belül, és 8-10 civil ruhás nyomozó is a helyszínen van.

Olvasóink írták

42 hozzászólás
 • 42. pancser 2009. augusztus 27. 18:52
  „44! Aki ilyet mond az nincs tudatában annak mit beszél!”
 • 41. Reális 2009. augusztus 27. 17:47
  „Megérdemelték!”
 • 40. kolombela 2009. augusztus 27. 16:37
  „26. Eva- 2009.08.26. 15:48
  Tőled nem is várható más, mint az ilyen nemzetellenes megnyilvánulás. Még a végén kimutatod, hogy trianonnal csak jót tettek a magyaroknak és köszönettel tartozunk nekik.”
 • 39. fortuna54 2009. augusztus 27. 09:29
  „41-es.Talán megmondanád mit tegyen az unió,az állandóan kakaskodó álamokkal? Minden országnak megvan a
  saját problémája.Aki ezt nem tudja orvosolni,forduljon nemzetközi birósághoz.Az uniónak az a hibája,hogy nem gondolja jol meg,kit vesz fel tagálamnak.”
 • 38. TancsKaszabell 2009. augusztus 27. 08:26
  „Én is a nyugtalanságomat fejezem ki mint békés állampolgár ! Aggódom magunkért,persze nem a "háború" miatt !
  Miért is ?
  Hát azért, mert úgy tűnik itt mindenki hibát hibára halmoz.Tessék csak végiggondolni az eddigi ilyen eseteket, van belőlük bőven,tehát lett volna miből tanulnunk !
  Szerintem pedig mindez előre látható volt.
  Nincsen szakemberek ebben az országban,hát ugyan mire használjuk azokat a szakembereket akiket erre képeztek ki ?
  Hol hangolják össze az egymásra hatással lévő szervezetek munkáját ?
  Nincs sehol egy biztonságpolitikai elemző akinek szavára adnak egy ici-picit,valahol ahol az a feladat hogy az ország biztonságát megvédjék és döntési kompetenciájuk van ?Nem a "nagy és szakértő nyilatkozó dumásokra" gondolok,a szakemberekre gondolok !
  Mindenki össze vissza nyilatkozik,locsog,háborút,tankokat indítana stb.,egyre mélyebbre süllyedünk ebben az előre megtervezett mocsárba,amibe idegen érdekekből beleestünk.

  Ki tartja kézben a sajtóorgánumokat egy ilyen kényes államérdeket jelentő esetben.Kellene !
  Ha hiszik ha nem, nem sérülhet ilyen esetekben az úgynevezett,ezerszer tisztességtelenül lejáratott erkölcsi korlátokat szaggató "magyar sajtószabadság".Lihegnek is rendesen !

  Sajnálatosnak tartom,hogy az Unió mint közösség nem képes kezelni az ilyen és hasonló eseteket.
  Ez ma már látható ! Nincsenek saját tapasztalataik.Felkészületlennek és "kívülállónak" tűnnek nyilatkozataik alapján,pedig érintettek lehetnek illetve lesznek.

  Egyértelmű,hogy kinek fűződik ehhez érdeke.
  Nincsenek kétségeim,hogy ennek a provokációnak az eszkalációja,-és ez már is látható-, folytatódni
  fog.
  Miért ? Mert sakkozni sem tudnak azok akik .........................”
 • 37. pancser 2009. augusztus 26. 21:35
  „37! Itt vagyok aki l.....a Trianont. Elég volt már belőle, nagyon. Nem akarok flusztrálva élni, de nem ám. Sisapista ha olyan nagy a harci kedved, Turócszentmártonban heveskedj a magad kontójára! 9 millióan vagyunk aki nem akarnak semmilyen konfliktust, akkor sem ha politikailag analfabéta elnökünk van!”
 • 36. fortuna54 2009. augusztus 26. 17:58
  „Hát,én ugy olvastam,hogy harcolni akarsz a fiad mellett,de ha meggondoltad ugy is jo.Igazad van,tüntetni
  nem is olyan veszéjes,csak azt mond meg,mi ellen ?”
 • 35. Sisapista 2009. augusztus 26. 17:38
  „fortuna54 : ..... de azért azt tudd, hogy már nem vagyunk kevesen. Sőt több tízezren vagyunk és egyre többen gyűlünk magyar testvérek akik nem fogják végignézni, ahogy lepusztítják a hazánk. Felemeljük a szavunk, kimegyünk tüntetni és kivárjuk még azt a kis időt ami már nem is olyan sok. Diliház ? Ez a te véleményed ami szembenáll tizezrekével és azthiszem ezzel még kevset is mondtam. <moderálva durva>”
 • 34. fortuna54 2009. augusztus 26. 17:24
  „4-es a.h.a. Te mért nem álsz be a bátor emberek soraiba.Ugye könnyebb anonim szitkozódni,uszitani?”
 • 33. Sahin 2009. augusztus 26. 17:16
  „"Aki ezt nem akarja az áruló !"

  Azért ez erős túlzás, el se hiszem, hogy vannak emberek, akiknél még mindig a háború jelenti a megoldást mindenre, azt hiszed, hogy szlovákok csak vízipisztollyal lövöldöznének? Nem beszélve arról, hogy, ha vége lenne az ütközetek sorozatának, akkor se oldódna meg semmi, sőt, talán még nagyobb gyűlölet lenne a két nép között. Belegondolni is szörnyű milyen lehet egy teherautóban ülni az édesapámmal vagy fiammal a halálra várva; vagy az az érzés, hogy lehet csak egyikőnk tér haza.”
 • 32. fortuna54 2009. augusztus 26. 17:15
  „27-es.Hol akarsz te harcolni a kedves fiaddal? <moderálva sértő> Orditozol,közben várjátok az unió segitségét.Talán több társaddal együt a saját nevetek leirásával,probálnátok hössöké kikiáltani a gyilkosokat.Talán nem dolgozol,hogy annyira háboruzni akarsz?”
 • 31. pancser 2009. augusztus 26. 17:14
  „"Sisapista"! Felvidékre menj harcolni te az őshonos liptói szlovákok ellen. Milyen ember az akinek az összes szomszédja ellenség? Megmondom, nem jó ember!”
 • 30. Sisapista 2009. augusztus 26. 16:53
  „Osztrákok - a szlovákok után a leggyűlöltebb nép akik nyomorba döntötték a magyarokat. Ők döntöttek mindenről. Az Osztrák - Magyar Monarchia nem egyenlő a magyarokkal sőt a magyar szabadság legnagyobb ellensége (lásd : Rákóczi szabadságharc stb......) A magyarokat sajnos ellenségek veszik körbe akikkel nem barátkozni kellene, hanemminimum visszaálítani a sorkatonaságot !”
 • 29. Sisapista 2009. augusztus 26. 16:14
  „Trianon az akkori szdsz megfelelőjének a "nemmagyar" származású politikusoknak köszönhető. Ez történelmi tény mint ahogy az is, hogy egy isten van és egy Magyarország amit megcsonkítottak. Ez a sérelem igaz magyar emberben nem gyógyulhat be !”
 • 28. Sisapista 2009. augusztus 26. 16:04
  „Az első világháborút nem Magyarország kezdte, de a felvidéknek nem csak az északi Tátra környéki része, hanem a 18. századig az egész mai szlovákia 80%-án színmagyar emberek éltek akiket erőszakkal teherautókon telepítették szét 1920 után !!! Pozsony vármegye 105.000 lakosából 100.000 színmagyar volt, nézz utána drága. Eva te legyél csak áruló az én családom és velem együtt több 10.000 magyar már egy csapatban van és mi fogunk győzni. Ennyi.....”
 • 27. f.varga 2009. augusztus 26. 15:57
  „Legalább lesz alkalom és ok arra, hogy újra bocsánatot kérjen a hivatalos magyar kormány! Most viszont legalább csendben van a jobboldal, pedig ez csak a főpróba volt! Majd akkor lesz iszonyú nagy csend, ha előhuzzuk a rasszista, fasiszta, soviniszta, nacionalista, irredenta kártya után a főadut : az antiszemita Jolly Joker-t! már nem kell sokáig várni, ugy március elején lesz aktuális!”
 • 26. Sisapista 2009. augusztus 26. 15:55
  „moderálva durva”
 • 25. Eva- 2009. augusztus 26. 15:48
  „1919-ben a román csapatok elfoglalták Győrt.
  Leszerelték az akkori gyárakat.
  Csak a trianoni szerződésnek köszönhető, hogy nem maradtak itt.
  az első világháborút nem Szlovákia indította!

  Ugyhogy ki és mit foglalt el és hogyan azok rögzített tények!

  de

  <moderálva>
  Harcolni menj csak egyedül őseid jussaért a nyitott határokon át!

  Persze az se baj, ha előtte megkérdezed az ott élőket akarnak-e felszabadulni általad??!”
 • 24. Sisapista 2009. augusztus 26. 14:55
  „Pancser ne legyél pancser. Már miért ne fajulhatnának el ? Félsz ? Én gratulálok az elkövetőknek, ha rajtam múlna egy egész hadsereggel mennék a FELVIDÉKRE őseim birtokaira amit elvettek ... ! Minden felvidéki magyarnak szabadság kell, fel kell szabadítanunk őket. <moderálva durva...>”
 • 23. pancser 2009. augusztus 26. 14:29
  „Ezután most a szlovákok dobnak a magyarra , mi meg még nagyobbat rájuk és így tovább! Ne hagyjuk elfajulni a dolgokat mert ennek nem lesz jó vége, én minden esetre aggódom. Sólyom diplomácai kétbalkezessége ide vezetett!”
42 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MKP is elítéli a szlovák nagykövetség elleni támadást

A szlovákiai Magyar Koalíció Pártja (MKP) is elítélte a budapesti szlovák nagykövetség elleni… Tovább olvasom