Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Molnár távozása után is a több-biztosítós modellt támogatja

Molnár Lajos közleményben köszönte meg pártjának a támogatást. Cáfolta ugyanakkor, hogy betegsége vagy az SZDSZ új elnöke miatt mondott volna le.
"Köszönettel tartozom a minisztérium munkatársainak, akik emberfeletti munkával dolgoztak azért, hogy az egészségügyi reform elindulhasson. Köszönöm a koalíciós pártoknak, hogy a reformtörvényeket a parlamentben megszavazták. Külön köszönöm az SZDSZ-nek, hogy végig kitartóan támogatott, mert a reform megvalósulásának nélkülözhetetlen feltétele a bizalom" - írta leköszönő, lapunkhoz is eljuttatott közleményében Molnár Lajos.

Hozzátette: az egészségügyi reform nagyon sokat haladt előre, de véleménye szerint a legfontosabb lépés még hátravan. "Mindaz, amit eddig elvégeztünk, hiábavaló, ha nem követi a biztosítás reformja. Az egészségügyi ellátás színvonala csak akkor emelkedik érdemben, ha a biztosítók közötti verseny kényszeríti ki a minőség javulását" - tette le ismét voksát a több-biztosítós modell mellett az egészségügyi miniszter.

Molnár Lajos - aki péntekig tölti még be posztját - két sajtótalálgatást is határozottan cáfolt. "A lemondásomnak nincs semmilyen kapcsolata az én vagy a családom egészségügyi állapotával. A betegségemről szóló találgatások teljesen alaptalanok" - hangsúlyozta a tárcavezető. Hozzátette: "nem felel meg a valóságnak az sem, hogy a lemondásom összefüggésben lenne az SZDSZ-ben történt elnökválasztással. Kóka János ugyanolyan határozottan támogatja az egészségügyi reformot, mint az SZDSZ korábbi vezetése". Közleményében Molnár Lajos kiemelte: az SZDSZ új elnökét teljes támogatásáról biztosította ebben a munkában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

angol klubok fekete fordulója

A Bajnokok Ligája tegnapi játéknapja az angol csapatok fekete napját hozta. A Manchester United… Tovább olvasom