Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Molnár Lajos döntsön az ágyszámokról

Folytatás az 1. oldalról.

A RET tegnapi ülésén az ágyszámokról érdemben nem is tárgyaltak. – Szakmailag annyira megalapozatlannak tartjuk a miniszter döntését, hogy a kérdést visszautaltuk Molnár Lajos hatáskörébe azzal, hogy a kórházak aktív ágyainak elosztása előtt részletezze a döntés szakmai alapjait – tette hozzá az elnök. Borsos József kijelentette: Molnár Lajos hozza nyilvánosságra azokat az elképzeléseket, melyek érintik az egészségügy finanszírozását, a járóbeteg-szakellátó rendszer kapacitásait, a mentők és az alapellátás jövőjét, majd ezek ismeretében olyan tervezetet tudnak benyújtani a minisztériumnak, amely szakmailag megalapozott a régió zökkenőmentes egészségügyi ellátása érdekében.
– Ha a miniszter nem hajlandó felülvizsgálni a kórházak átalakításának jelenlegi tervezetét, az a szakminiszter és a kormány felelőssége is egyben – mondta Borsos József. Hozzátette: a miniszter válaszáig elkezdik kidolgozni a régió szakmai koncepcióját.
– A RET ülésén előre várható döntés született – kommentálta a kapuvári tanácskozás eredményét a város polgármestere, Hámori György. Hangsúlyozta: az elosztható száztizenkilenc ágy annyira kevés, hogy arról érdemben nem is volt érdemes tárgyalni. Így szerinte a keretszámok visszautasítása az egyetlen felelős döntés volt a RET részéről. Pk továbbra is dolgoznak a helyi kórház aktív ágyainak megmentéséért. Így az ennek érdekében összegyűlt több mint hatezer aláírást elküldik Molnár Lajosnak, ezzel is alátámasztandó szakmai érveiket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi kistigris az országos kilencedik

Tízezer magyar kis- és középvállalkozást hasonlított össze egy hitelminősítő cég. Három szegedi… Tovább olvasom