Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Molnár Csaba: olcsón megúsztuk a gázválságot

Magyarország - Az energiaügyi tárca becslései szerint összesen 22 milliárd forintos kár érte az országot a 3 hétig tartó gázvita alatt. Ezzel szemben Szlovákia több mint 300 milliárdos veszteséget könyvelhetett el.
Legalábbis ekkora árbevétel kiesésről számolt be az a 22 vállalat, amelynek teljesen vagy részlegesen le kellett állítani a termelést a gázkorlátozás miatt - közölte a kormányszóvivői sajtótájékoztatón Molnár Csaba energiaügyi miniszter.

A bolgárok és a szlovákok sokkal jobban megszívták

A tárcavezető tájékoztatása szerint a legnagyobb ipari termelőkre vonatkozó, első szintű korlátozást egy hétig kellett fenntartani, a második fokozatot mindössze egy napra kellett bevezetni.

A 22 milliárdos kieséssel gazdasági szinten súlyos kár nem érte az országot, sőt a térségben Magyarország volt az, amelyik a legjobban átvészelte ezt az időszakot - mondta a miniszter.

Emlékeztetőül hozzátette: Bulgária legalább 130-140 milliárd, Szlovákia több mint 300 milliárd forintos veszteséget szenvedett el.

A Nabuccós álomról

Molnár Csaba közölte, az év végéig 500 millióról 1,2 milliád köbméterre növelik a stratégiai tározókban tárolt gázmennyiséget, folytatják a tárgyalásokat a Nabucco gázvezeték kiépítéséért, és kezdeményezni fogják a térség energetikai hálózatának összekapcsolását is.

Több ország volt ugyanis, amely hiába szeretett volna, nem tudott segíteni a többi államnak, hisz azok külön vezetékre voltak kapcsolva - mondta a miniszter.

A tervek szerint Magyarországot a román, a szlovák és a horvát rendszerrel kötik össze a későbbiekben; az első kettő kiépítésére 30 illetve 25 millió eurót már elkülönített az unió - tette hozzá Molnár Csaba.

Csak peres úton lehet kárigényt érvényesíteni

A tárcavezető hangsúlyozta, Magyarország a megújuló energiaforrások arányát is növelni szeretné; a cél az, hogy 2020-ig 15 százalékra emelkedjen ez az arány.

Újságírói kérdésre Molnár Csaba elmondta: a gázvita kapcsán keletkező céges kárigényeket kizárólag polgári peres eljárás keretében lehet érvényesíteni, független bíróság dönt róluk. Amennyiben külföldi vállalatról van szó, a kormány diplomáciai segítséget nyújthat, de ez eddig még senki sem kérte - mondta a tárcavezető.

Olvasóink írták

 • 20. gjozsi88 2009. február 08. 09:09
  „Kami45! Még annyit,az IMF vezérigazgatója,akik a pénzüket kockáztatják,egyetért a kormány tetteivel,törekvéseivel...!Kövér emiatt le is elvtársazta Őt! Ezek mind beszédes tények!!!”
 • 19. gjozsi88 2009. február 08. 08:44
  „kami45!Ezt hol hallottag? A néppárti frakció Fideszes tagjaitól? De azért érdekelne a 17-esből mi nem igaz...szerinted?”
 • 18. Kami45 2009. február 07. 20:49
  „17. hozzászólás gjozsi88
  Akkor az EU-ban miért úgy hívják a hazudós.”
 • 17. gjozsi88 2009. február 07. 18:56
  „Kami45!Csak azok névsora akik tárgyaltak vele Blair angol miniszterelnök,Sárközy francia elnök,Bush amerikai elnök,akik nála is jártak Putyin orosz elnök,Merkelnél család látogatáson járt(pedig néppárti politikus)Ezek nem kis nevek...! Az Orbánt faképnél hagyta a Sárközy,Demszkyhez elöbb ért oda emiatt volt egy kis kellemetlenség.A Hír Tv-be azt mondták megy majd Párizsba,de várjuk azóta is!Amerikába ugy volt,hogy legalább az öreg Bush fogadja,de abból sem lett semmi!(a honlapon csak autóparkolós képek jelentek meg,rezidencia sehol,vagy titkolta?)Az orosz nagykövet diplomáciai körökben nem megszokott módon kétszer is kikérte magának a Viktor oroszokat szapuló szavait!Azért ezek visszakereshető tények....Itthon nem akarjátok megérteni?Ez nem az Ő hibája,ez a közegé...!”
 • 16. Kami45 2009. február 07. 16:40
  „gjozsi88 gjozsi88
  Gyurcsánnyal meg szóba állnak, rajta röhög mindenki!”
 • 15. Fedayn 2009. február 07. 13:08
  „Szerintem se a világgal van a baj,hanem a kommunista-zsidó hatalommal!”
 • 14. gjozsi88 2009. február 07. 11:47
  „nagyondenagyon!Mi az ami nem világos? A Fideszes volt komcsik..?Csak a nagyok:Szürős Mátyás,Széles Gábor,Csintalan Sándor...Orbán egy alapszervezetbe volt a Gyurcsánnyal!Van a FIDESZ-nek programja?Valamikor régen feltettek a honlapjukra egy erös magyarország programot,ami egy kivánságkosár,eszközök nélkül!Még a váltság miatt sem kellett módosítani,mert nincs benn semmi adat!A fusztráltság,annak kivetítése pedagógiai tananyag!Az,hogy kinek volt párt könyve,korom miatt emlékszem rá,most az első sorban ülnek a templomba és komcsiznak!A kettős állampolgárság és a gáz segítség összehasonlítása talán ésszerü, eredmény és fontosság szempontjából!Hogy népszavazni kellett,2/3-os törvények nem lettek átengedve,ezek tények!Hogy mit szeretne a Fidesz az talány! Most tegnap a Hír Tv-be mit hallok? Ha a 4-es metrót nem építenénk,akkor az uniós pénzből maradna 250 milliárd,amit másra lehetne költeni!Te nem várnád el,hogy ne nézzenek hülyének?Az uniós pénzek célzott támogatások,vagy a metróra,vagy vissza Brüszelbe! De ezt nektek el lehet adni és rázzátok a lábatokat,közbe az Orbán kint azt a reformot kéri számon a kormányon,amit lenépszavaztatott és megakadályozott!Egy út van,amin most próbálunk menni,alternativát lebegtetni felelőtlenség!A saját hatalmi törekvésének egyik eszköze,nem véletlen senki nem áll szóba vele!”
 • 13. elemér 2009. február 07. 11:42
  „Ti csak azt tudjátok amit angolbol leforditanak nektek. EU piac az ma monopolium és ettöl akarnak megszabadulni. Korlátozni a hosszutávu gáz szerzödéseket és könnyiteni a versenyt, meg jobb tájékozódást hogy mi van. Nagyob tárolást és folyékony gázt. Németek és franciák kukacoskodnak.

  http://www.euractiv.com/en/energy/liberalisation-eu-gas-sector/article-171067

  ápril, 2006-ban az EU. igy tervezte elösször 4 részre osztani a piacot és majd késöb azt egyesiteni.

  North West Belgium, France, United Kingdom, Ireland, Netherlands Netherlands

  North Denmark, Germany, Netherlands, Sweden Germany

  South Spain, Portugal, Southern France Spain

  South - South East Italy, Austria, Greece, Slovakia, Hungary, Slovenia, Poland, Czech Republic Italy and Austria (co-chairs)”
 • 12. nagyondenagyon 2009. február 07. 08:39
  „gjozsi88!
  nagyon gyenge az érv rendszered, esetleg tudnál a írás tartalmáról is valamit össze hazudni?”
 • 11. gjozsi88 2009. február 06. 18:25
  „kdt! Ki az a Vámos György? Ez az összes érvrendszere?Ő egy megkeseredett ember,aki semmi mást nem tud,mint komcsizni! Pedagógiai alaptétel: Azok komcsiznak a leghangosabban,akik a mult rendszerbe a saját meggyöződésük ellenére kiszolgálták a szocializmust és most a saját fusztrációjukat vetítik ki! Körül néztem a leg véres szájubb Fidesz-es ismerőseim közt és azt láttam,ha visszajönne a szoci,nekik csak a padlásról kell lehozni a Lenin képet,nekem vennem kellene,mégis én vagyok a komcsi,mert a baloldalnak látok végrehajtható programot,mely müködhetne is,ha nem népszavaztatnánk le és a 2/3-os törvények átmennének!”
 • 10. gjozsi88 2009. február 06. 18:13
  „5454!Szánalmas mennyire rossz neked,pedig nem a világgal van baj,hanem te vagy alkalmatlan az életre!Az eszedbe sem jut,hogy eus tagországként kérést,utasítást teljesítettünk,de ha nem igy van,normális emberek szerint,ez inkább szolgálja a határon kivüli magyarok érdekeit,mint a kettős állampolgárság!(egyrészt nem fáznak,másrészt ha érdeket akarsz védeni tárgyalási pozicióba kell kerülni,ez arra is jó volt!Nem úgy ahogy a Fidesz megpróbálta az emberi jogok bizottság ülésén,ahol a szlovákok hazamentek...!)Te ehhez olyan egyszerű vagy,államok közti elszámolás,külömböző estleges bartel üzletek...ezzel az IQ-val ,nehéz lehet neked!Békülj ki a világgal,érdemes!”
 • 9. Poltergeist 2009. február 06. 13:38
  „Fletó apánk imádott jobb keze,hogy merevedne meg mindkettőnek a könyöke amikor a sörért nyúl.
  Elhúzhatnának mind a ketten a barátaikkal az Alpokba kecskét őrizni aztán azoknak csinálhatnának reformot agyi kapacitásuk úgy is egy szinvonalon van a kecskékkel:D”
 • 8. Fedayn 2009. február 06. 12:15
  „Hamar átvette főnöke stílusát ez a csornai fiú!Ők ketten a hazuggal lehet,hogy olcsón megúszták, csak a ,,nép" szenvedett!Az istenadta nép,akit a miniszterelnök oly gyakran a hazug szájára vesz,akit oly előszeretettel sanyargat, és lök a legmélyebb szakadék felé!Pedig értelmesnek tűnt elsőre a fiatal elvtárs,de aztán a vörös maffiagépezet bedarálta!”
 • 7. kupec 2009. február 06. 11:07
  „Molnár úr gyorsan beilleszkedett a "nagyok" közé. 22 milliárd már nem oszt, nem szoroz.”
 • 6. kdt 2009. február 06. 11:06
  „Vámos György, újságíró, műsorvezető:
  A leesett gatya
  Tisztelt balosok! Nektek írok, akik nem veszitek kezetekbe a jobboldali lapokat, és nem nézitek a jobboldali tévéket. Pedig tudom, az ágy alatt olvassátok az újságokat, és kapcsolgattok is, persze csak "véletlenül"...

  Gyertek ki az ágy alól, mindennek vége, főnökötök megbukott, kormányostul, MSZP-stül, SZDSZ-estül. Higgyetek nekem, már nem segít semmi a Böszmén! Túlhazudta magát. Szomorú dolog, hogy egyáltalán eddig tartott. Nosztalgiából többször visszaszavaztátok a bolsi múltat, de ez a krumplileves már nem az a krumplileves. Azt hittétek, ha egy pufajkás janicsár őrködik felettetek, örökké lesz kőbányai sör és virsli. Helyette a Bokros-csomagot kaptátok, persze ezt érdemeltétek, cserébe a taxisblokádért.

  2002 után, megkésve ugyan, de megtudta az ország, a D-209-es zsúrfiú a KGB ellen harcolt. Persze ti ezt a mesét is megettétek, csak hogy mentsétek átmosott agyatokban a bukott eszme diadalát! A sok ígéretet - amelyeket tettek nektek a vörösök - be kellett tartani, ezért már akkor kezdték az ország eladósítását, már akkor kihúzták a gatyátokból a madzagot. Mára a gatya leesett, és itt álltok pucér hátsóval, ezt már azonban ennek az ámokfutónak köszönhetitek, aki a magyarokat a saját hazájukban először csak összeveszítette, később össze is verette.

  Tényleg, balosok, miben reménykedtek? Kádár nem jön vissza, feltámadásában még ateista pártotok vallási tagozata sem bízhat. A panellakások lassan összedőlnek, a hétvégi telkeitek helyén multik nőtték ki magukat, adómentesen, ti meg helyettük fizetitek velünk együtt az adót. Hagytátok saját pénzeteken a saját agyatokat átmosatni. Betegesen féltek Orbántól. Ha rajtatok múlik, az idők végezetéig hagyjátok magatokat megvezetni az Őszöditől, aki nektek hazudott csak igazán! Mindent ígért, ha kellett, zsidó volt, ha kellett, cigány, csak hazafi nem, néha a tenyerét a szívére téve lehet, hogy a Himnusz helyett az Internacionálét énekelte magában. Az ő nagy emberszeretetéből csak annyi hasznotok maradt mára, hogy a pártkönyvetekkel begyújthatjátok a sparheltot. Nyugdíjatok semmit sem ér, ezért gürcöltetek egy életen át? Egy rendes pufajkát sem tudtok venni a következő télre.

  Ez nem vicc, tisztelt balosok! Ez a banda mindent eladott a fejetek fölül, még a velünk közös vagyont is, a nemzet vagyonát. Habár ti soha nem akartatok velünk közösködni, a hatvan év számotokra egyetlen dolgot tett egyértelművé: minden jog nektek volt fenntartva a szabad rabláshoz. Be kell látnotok, az időtök lejárt, elhervadt a szegfű, hiába öntöztétek az elmúlt húsz évben. Elvbarátaitok, a szabad madarak egy része már ketrecbe zárta magát. Ne legyetek szomorúak miattuk, ráértek majd akkor könnyezni, amikor főnökeitek követik őket. A nemzet haragja előbb-utóbb mindenkit és mindent elsöpör, rajtatok múlik, hogy az utolsó órában észhez tértek, és nem hallgattok tovább a belőletek és belőlünk milliárdossá vált hazug társulatra és az őket kiszolgáló médiumokra. "Trükkök százait" vetették be ellenetek, és még most sem akartok tanulni. Pedig már a tanulóévek is lejártak. Szociális érzékenységét állandóan hirdető főnökötök mára már annyira elvesztette ítélőképességét, hogy a még nagyobb nyerészkedés reményében a családi pótlékot is megadóztatná, hogy még több pénze legyen őrző-védő seregének fenntartására. Semmi sem elég neki, sem erkölcsileg, sem anyagilag. Ha kell, odáig merészkedik, hogy felhasználva a zsidóság érzékenységét, rendszerességgel kijátssza az antiszemita kártyát. A zsidó adu az egyik legveszedelmesebb fegyver, hiszen evvel nemcsak sebeket lehet feltépni, embereket félelembe hajszolni, hanem az ország nagyobbik felét antiszemitává bélyegezni. Ezt az ocsmány dolgot hatalomra kerülése óta a médiumok segítségével, rendszerességgel játssza ki az az ember - egyelőre még Magyarország helytartója -, aki naponta ki-be járkál egy zsidótól rekvirált villába. A balos médiumok természetesen jó bolsi szokás szerint hallgatnak e tényről, pedig éppen ideje lenne már, hogy az antiszemitizmusra oly érzékeny tollforgatóik véleményt nyilvánítsanak, mi több, felszólítsák, ha erre a kis időre is, amíg még hatalmon marad, költözzön egy másik villába. Ez a korrektség lenne elvárható tőletek balosok, balos mediátorok, de mit várhatunk tőletek? A kudarckormány szinte már a pokolba vezetett benneteket, és ezt akarja tenni mindnyájunkkal, barátkozzatok a gondolattal, többet nem fogtok nyerni, remélem, nem kell várnunk 2010-ig, előbb mozdulunk, ha akartok, jöhettek ti is, nem fog fájni egy kis séta a Kossuth térig, a haza nem küld el benneteket külföldre, mint ahogy megtette főnökötök, hogy elküldte az ország nagyobb részét.

  Igen, merjetek nagyok lenni, balosok. Bukott vezetőitek nélkül. Eljött a cselekvés ideje!”
 • 5. gyugyu1 2009. február 06. 10:59
  „Ti usztátok meg olcsó,nem én! nekem a decemberi gázszámlám 98 ezer volt! Kérem a rám eső részt/pénzt/az eladott gáz árából! Meg az eladott " co kibocsájtási " kvóta árából is kérem a rámjutó részt! És akkor mindjárt nyilatkozni fogok ,hogy nyereséges volt a fűtési szezon ! De igy éhendöglök!!Az a pénz engem illet nem pirosszemű párttársakat!”
 • 4. kupec 2009. február 06. 10:57
  „22 millárd nem minősül súlyos kárnak (ld a cikkben) .Hát akkor minden rendben! Valóban dübörög a gazdaságunk!”
 • 3. 5454 2009. február 06. 10:26
  „Te habzószáju vadbarom! Hát az eladott,vagy kölcsönadott gáz ára hol van???? Kinek a számláját gyarapítja??? Remélem ezt is felírták a tartozásaitok közé!!! Mert egyszer megkérdezik HOL A LÉÉÉÉÉÉ PIROSSZEMÜ PATKÁNYOK!!!!!!!!”
 • 2. Tama 2009. február 06. 10:15
  „Miért kell mindig azt nézni hogy mi van a másik országgal, nekünk ez is sok. Ne keverjük már össze magunkat egy olyan országgal ahol már euro van, mi nem oda tartozunk. Afrika, India, Törökök, ezekhez tartozunk, mi messze vagyunk europához.”
 • 1. 1.László 2009. február 06. 09:36
  „Viszont lehet hogy a szovákok könnyebben kiheverik a 300 milliós veszteséget mint mi a 22 milliósat.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmadannyian állnak a cégbíróság előtt

Győr-Moson-Sopron - Fél éve kötelező a jogi képviselők számára, hogy a cégek szerződési ügyeit… Tovább olvasom