Kisalföld logö

2017. 04. 25. kedd - Márk 10°C | 21°C Még több cikk.

Molnár Csaba az Orbán beszédről: ˝silány, üres locsogás˝

Molnár Csaba úgy fogalmazott, hogy a kormányfő beszédét "totális zavarodottság, üres locsogás, fájdalmasan silány szellemi teljesítmény" jellemezte.
A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Orbán Viktor miniszterelnök hétfői, napirend előtti felszólalásában nem mondta meg, hogy mi a saját, illetve kabinetje álláspontja az uniós kormányközi megállapodásról. Parlamenti sajtótájékoztatóján a független képviselő Molnár Csaba DK-alelnök úgy fogalmazott, hogy a kormányfő beszédét "totális zavarodottság, üres locsogás, fájdalmasan silány szellemi teljesítmény" jellemezte.

Hangot adott annak a véleményének is, hogy a "gyáva és felkészületlen" magyar miniszterelnök miatt egész Európa Magyarországon nevetett a hétvégén, miután Orbán Viktor a brüsszeli tárgyalásokon még határozott nemet képviselt, másnap reggel már talánról beszélt, hétfőn pedig a külügyminisztere azt mondta, hogy mindig is támogatták a megállapodást.

A miniszterelnök viszonválaszára visszautalva felháborítónak tartotta, hogy a kormányfő - szavai szerint -kalandorsággal, majdnem "hazaárulással" vádolta meg az ellenzéket.

Molnár Csaba egyúttal azt is kijelentette, hogy Orbán Viktor megpróbálja összemosni a politikai megállapodás és egy egyezményhez való csatlakozás közötti különbséget, amikor arról beszél, hogy először a parlamenthez kellett fordulnia az uniós kormányközi megállapodás ügyében. A független képviselő hangsúlyozta, hogy Brüsszelben nem egyezményről, hanem egy politikai nyilatkozatról volt szó, ehhez pedig nem országok, hanem miniszterelnökök és államfők csatlakoztak.

Végül a Demokratikus Koalíció nevében azt kérte, hogy a kormány hozza nyilvánosságra, milyen mandátummal folytatnak tárgyalásokat az IMF-fel. Emellett javasolta, hogy a kabinet írja alá az Euro Plusz szerződést, valamint "viszonyuljon pozitívan" az Európában jelenleg körvonalazódó, a gazdasági-költségvetési fegyelemről szóló megállapodáshoz. Végül arra szólított fel, hogy a kormányfő mutassa be azt a tervet, amelyik biztosítja, hogy Magyarország még a jövő év második negyedévben is fizetőképes lesz.

Olvasóink írták

69 hozzászólás
 • 69. machers 2011. december 13. 20:52
  „68. rommel 2011.12.13. 20:21
  -SOKORÓ
  Na! Mit tudsz Tábornokom? Mi történt SOKORÓpátkán?”
 • 68. rommel 2011. december 13. 20:21
  „józsi
  MILYEN SZOCIALISTA MEGTÉRÜLŐ BERUHÁZÁSRÓL TUDSZ ???
  -PPP BERUHÁZÁS TIZSZERES ÁRON ?
  -SOKORÓ
  -AUTÓPÁLYA PANAMA 1KM/3 MILLIÁRDÉRT
  -HAGYÓ BOTRÁNY PÉNZEI
  -BKV TANÁCSADÓ PÉNZEK
  CSAK NEM A FELVETT ÁLLAMI HITELEKRE GONDOLSZ , AMIT A JÖVŐTÖKBE FEKTETTETEK ???
  ENNYI CSÚSZTATÁS , TISZTÁRA MINT A NÉPSZABADSÁGBAN !!!”
 • 67. gjozsi88 2011. december 13. 16:27
  „sc....
  idegen!
  Ajánlom nézegetni a szocik adatait és a mostani adatokat!
  Szóljatok, ha most láttok javulást!!!!
  Ne ragadjatok ki egyet....tessék adatsorokat, hogy reálisabb legyen a kép!
  A Gyurcsányék adóssága????
  Érdekes azt mindig elfelejtitek, hogy 2004-es uniós csatlakozás miatt a megváltozó számitási mód miatt bizony a fideszes állami garanciák és a MFB bankban bujtatott adósság is előkerült és beszámolták az adósságba!
  Kicsit komikus, hogy a Fidesz sarát is a Gyurcsányra kened!!!!
  Arról nem beszélve, hogy az adósság szerkezetét is érdemes vizsgálni......tudod az uniós pályázati önrészek és ami miatt egy drasztikus fejlődést finansziroztunk!
  Az a nagy különbség, hogy jobboldal a működési költségét sem kitermelő fördőket, múzeumokat épitgetett....addig a szocik a gazdaság számára megtérülő beruházásokat hajtott végre!
  Ezt hogy hasonlitjátok??????”
 • 66. Zoltán,Károly 2011. december 13. 16:18
  „moderálva offtopic”
 • 65. Zoltán,Károly 2011. december 13. 16:10
  „Vajon a Kisalföld miért a válaszásokon még meg sem mérettetett DK-t favorizálja az ellenzéki pártok közül ? Csak nem a régi összefonódásokról van szó ? Emberek emlékezzetek! GY.F-et a győri szocik küldték az országra.”
 • 64. morz 2011. december 13. 11:56
  „Röhelyesen hangzik Orbán szájából, hogy szegényt hátbatámadták, a gaz kalandor ellenzék. Mindjárt sírvafakadok. Ő mit is tett ellenzékben? Mást sem csinált, csak azon mesterkedett, minél jobban lejárassa a mindenkori min.elnököt (függetlenül attól 8 év alatt éppen ki volt az). Brüsszelbe rohangált és valódi hazaáruló módon büntetéseket szorgalmazott a kormány (és egyben az ország) ellen. A minél rosszab annál jobb (neki) alapjján.
  Hát amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten.”
 • 63. dorombolok 2011. december 13. 11:09
  „Az egykulcsos adó disznóság , hiányzik belőle a szolidaritás amit mindig a tehetősebbek tettek a gyengébbek és rászorulók javára!Addig amíg ennek több a kárvallotja mint a nyertese , addig az elesetteket a perifériára szorulókat a tehetősebbeknek kell segíteni! Erről nem szól a mai politika , minden intézkedésnek több a kárvallotja mint nyertese !
  Lásd a legfrissebb KSH jelentés szerinti jövedelmi statisztikákat is!”
 • 62. load 2011. december 13. 10:17
  „58. piroskaésabarkasz
  "Köszönjük Csabi,hogy Kedves Kormányod lenullázta az országot és minimális (nulla)mozgásteret hagyott hátra,..."
  Ne túlozz!
  A mozgástér akkora volt, hogy a Fidesz megengedhette magának a 16%-os egykulcsos adót, ami 500 milliárd kiesést eredményezett a költségvetés bevételi oldalán.
  A mozgástér akkora volt, hogy a nemzeti bank valuta készletei több, mint 32 milliárd eurót tettek ki, ebből a kormánynak jutott még MOL részvény vásárlásra is 500 milliárd forint értékben.
  A mozgásteret tovább tágította a kormány a nyugdíj megtakarítások államosításával. Ez 2.800 milliárd mozgásteret biztosított neki.
  Ha valóban nulla a mozgástér, talán nem kellene 20 milliárdos stadion építkezésekben gondolkodni! Főleg a magyar futball jelenlegi állapotára való tekinettel.
  Amiről te beszélsz (lenullázás), az majd a 2012-es költségvetési évben fog bekövetkezni, de ahhoz Molnár Csabának már nem sok köze lesz.”
 • 61. Lone_wolf.. 2011. december 12. 23:39
  „Hazaárulás azaz egykulcsos adó és egyben halálos ítélet az országra.
  Ez a fickó meg akárki is most kimondta a lényeget.Vicctor teljesen beteg, a nagy arcán kívül semmije sincs.”
 • 60. BLA 2011. december 12. 23:09
  „Hala Istennek, hogy ilyen okos emberek iranyitottak orszagunkat mint ez, meg az elquro. Akkor most nem lenne ez a sok adossag. Mi a fenet csinalnank? Min vitatkoznank?”
 • 59. Túrabakancs 2011. december 12. 22:39
  „Remélem a DK alapítóit a bírósági tárgyalóteremben fogjuk legközelebb
  viszontlátni. A pofátlanságnak is vannak határai! Bankár és multipárti nemzetárulók,
  ezek mind mind ők maguk.”
 • 58. piroskaésabarkasz 2011. december 12. 21:40
  „Köszönjük Csabi,hogy Kedves Kormányod lenullázta az országot és minimális (nulla)mozgásteret hagyott hátra,a Benneteket követő Kormányok számára.Köszönjük!Hogy nem sül le a pofátokról a bőr.”
 • 57. AntiFricc 2011. december 12. 21:09
  „Jéééé a molnárcsacsi!!!!”
 • 56. öszödiböszme 2011. december 12. 19:44
  „54. okostojas007 2011.12.12. 19:28
  Tényleg! Kösz! Modern kori mazochisták, csak az a bibi mi is szívjuk ezekkel!!!”
 • 55. tefegu 2011. december 12. 19:31
  „30. Mimóza 2011.12.12. 18:17
  itt mindeni csak okoskodik.az mszp mit csinált annak idején?semmit.most meg csak kritizálnak.és mit akar Molnár Csaba?igen okosnak tartja magát.

  Akartak tenni, csak nem tudtak, mivel a FIDESZ-KDNP nem volt hajlandó bemenni az ülésekre, vagy mindenre nemet szavaztak, hogy megmutassák, hogy erős az ellenzék...
  Hol is vannak azok az intézkedések, amiket ígértek? Jövedéki adó csökkentés? Jobb élet... Nem lesz megszorítás, mindenki jól fog járni... Soroljam?

  Amúgy mindegy, h ki van hatalmon, mivel egyik kutya, másik eb. 2014-ben kormányváltás lesz (ha nem előbb) és akkor kezdődik megint az, mint eddig. Az elmúlt X év a hibás, mi rendbe akarjuk tenni...
  Csak egy nagyon nagy bajom van viktorral, hogy még mindig nem hajlandó bevallani azt, hogy igenis, megszorítások kellenek...
  Gyurcsány és Bajnai legalább bevallotta...

  Voltak és vannak jó ötletei a FIDESZnek is, csak az a baj, hogy a sok megszorítás mellett ezek eltörpülnek...”
 • 54. okostojas007 2011. december 12. 19:28
  „- Mondd miért jó neked a 27 % - os ÁFA + 400. ft-os benzin + 305.- ft-os EUR......
  nem hallotál még azokról a szerzetesekről akik Jézus kinjait utánozva saját megukat korbácsolják...
  ezek az önsanyargatók........ mai követői...”
 • 53. IV.Béla 2011. december 12. 19:25
  „Molnár az MSZP (ja, már dk) Szijjártó Petikéje. Csákányt a kezükbe, aztán irány a kőfejtő.”
 • 52. cukkini 2011. december 12. 19:23
  „Nem az a lenyeg,hogy hanyszor valtoztatom a velemenyemet az akaratomat,hanem ,az hogy igazam legyen!!!”
 • 51. SC 2011. december 12. 19:22
  „joccci.
  dk vagy mszp?Vagy kettészakadsz vagy meghasonulsz...:-)Jó írogatást!:-)”
 • 50. idegen 2011. december 12. 19:19
  „jozsi! Nem, de te itt bőszen véded a fletó kormányt. Pedig a Medgyessy-Gyurcsány kormányok verték a legnagyobb adósságba az országot.Nézd meg,hogy a Bajnai-Oszkó párost kevésbé birálják.Ők mát tettek valamit az adósság csökkentése érdekében. De ne mááár a Gyurcsány,Molnár.Veress hgyjál már.”
69 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rács mögött az oroszlányi csuklyás gyilkosok

A megtámadott férfit életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, aki később belehalt a… Tovább olvasom