Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Moho Sapiens: Angyalbőrben

A nagysikerű TV-sorozat zenéje újradigitalizálva, bónusz dalokkal újra kapható.

Az "Angyalbőrben" a '90-es évek elejének egyik legnépszerűbb sorozata volt, hétről hétre milliók követték nyomon az ifjú katonák sorsát a televízió képernyőjén keresztül. A hatalmas siker miatt a Viasat3 TV ismét műsorára tűzte a sorozatot, és bátran kijelenthetjük, hogy az "idő vasfoga" nem kezdte ki a filmet, ma is ugyanolyan szórakoztató, humoros, mint korábban volt. Azonban nem csak a sorozat, hanem a hozzá kapcsolódó filmzene is óriási siker volt, melyet a Moho Sapiens követett el. A filmzene sikere országos népszerűséget hozott a csapat számára. 

A dalok listája:
1. Angyalbőrben
2. Menetelő 
3. Elszáll a szó  
4. Pipi-tér  
5. Zabálás  
6. Angyalok bőr nélkül  
7. Éjszakai zörejek  
8. Pofon  
9. Gőzmozdony 
10. Feltaláló-dal 
11. Búcsú 

Bónusz dalok:
12. Ha nem vigyázol rám
13. Veronika
14. Drakulák éjjele
15. Némafilm
16. Tiszteletlen dal
17. Február

A Moho Sapiens 1987 február 2-án alakult, majd hét hónap intenzív próba után, 1987 októberében pop kategóriában megnyerték a "Csillag születik" tehetségkutató versenyt, a legjobb előadói díjat, valamint Vinnay Péter a legjobb zeneszerző díját. Ugyanezen a versenyen tűnt fel Ákos és a Sexepil együttes is. 1988-ban a siófoki Interpop fesztiválon döntőbe kerültek, majd a Magyar Rádióban egy sor felvételt készítettek. 1989 januárjában Emerton-díjat kaptak. Ennek díjátadásán találkoztak Szikora Róberttel, aki demó kazettájukat továbbította Gát Györgynek.

A producer azonnal szerződtette az együttest az akkor készülő Angyalbőrben című TV-sorozat zenéjének megírására. A filmeket 1990. szeptember 29-én kezdték vetíteni, karácsonyra megjelent a zenekar lemeze. A korong iránt akkora volt az érdeklődés, hogy a kereskedők sorban álltak a kiadónál, ahol még a főnök is a hanghordozókat csomagolta. Nagyon sokáig hiánycikk volt az album a hazai lemezpiacon, azonban május közepén ismét a boltok polcaira kerül az "Angyalbőrben" című kiadvány.

Az eredeti felvételek digitálisan felújítva kerülnek a lemezre, hogy a mai fül számára is könnyen befogadható legyen. Az újradigitalizálás mellett öt bónusz nóta teszi teljessé a kiadványt. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb fordulat a Jackson-perben?

Egy újabb vallomással a fiatalkorú szexuális zaklatásával vádolt énekes javára billent a mérleg. Tovább olvasom