Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Módosulnak

a behajtási

engedélyek

Mondják meg nekem, a belvárosi parkolási engedélyem meddig lesz még érvényes? Tudom, hogy van változás, de a dátumot nem tudom.

Április 1-jétől módosulnak a behajtási engedélyek szabályai a város közgyűlése február 23-i döntése alapján. Minden korábbi – érvényben lévő és 2005. december 31-én lejárt – engedély 2006. március 31-i határidővel érvényességét veszti, ezeket az engedélyeket a győri útkezelő szervezet visszavonja. Nem módosul a gyalogoszónán belül lakókra, garázstulajdonosokra, illetve bérlőkre vonatkozó szabályozás.
A legnagyobb változás az üzletekhez kapcsolódó áruszállítói, valamint a banki ügyfelek készpénzszállítói szabályozásában lesz: kizárólag üzletek tulajdonosai igényelhetik az akár rendszámhoz nem kötött engedélyt, üzletenként csak egyet.
A behajtás időpontját hétfőtől péntekig 8–11 és 15.30–18.30 óra között határozták meg a korábbi szigorúbb idősáv-meghatározással szemben.
Az új rendelet értelmében nem a banki ügyfél igényelheti a behajtási engedélyt, ugyanis pénzintézetenként 4 darab, rendszámhoz nem kötött engedélyt biztosítanak, melyet az ügyfelek vehetnek igénybe. Behajtásra hétfőtől péntekig 8–17 óra között lesz lehetőség.
Az új engedélyek igényléséről, az elbíráláshoz szükséges mellékletekről, a korábbi engedély visszavonásáról és egyéb teendőkről minden ügyfelet írásban tájékoztat az útkezelő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

5 éves uniós útiterv a nemek közötti egyenlőtlenség ellen

Az EU a nemek közötti egyenlőség központjának felállításával és egy ötéves „útiterv"… Tovább olvasom