Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Módosítaná a kabinet a költségvetési és az államháztartási törvényt

Már hétfőn a parlament elé kerülhet a költségvetési és az államháztartási törvény módosítása a 250 milliárd forintos stabilitási alappal összefüggésben - az erről szóló előterjesztést a kormány pénteki ülésén tárgyalta, amelyen javarészt a reformprogramokról volt szó. Döntött a kabinet arról is, hogy a négy ponton változó médiatörvény módosítását a jövő héten az Országgyűlés elé terjeszti.

Nagy Anna kormányszóvivő a tanácskozás után az MTI-nek elmondta: a költségvetési törvény módosításában a kormány arra tesz javaslatot, hogy az Országgyűléshez tartozó fejezetek is vegyenek részt a stabilizálásban, az államháztartási törvény változtatásával pedig egyrészt nagyobb teret adnának idén a fejezeten belüli átcsoportosításoknak, másrészt módosítanák a maradványelszámolást úgy, hogy a le nem kötött maradványt át lehessen csoportosítani a "legégetőbb problémákra".
A szóvivő emlékeztetett, a stabilitási tartalék - amelyről múlt hét pénteki, siófoki ülésén döntött a kormány - az évközi, előre nem látható, kedvezőtlen hatású események biztosítására szolgál.
A kabinet pénteki ülésén leginkább a reformprogramokról volt szó, amelyeket első olvasatban meghallgattak, döntés azonban még nem született - közölte Nagy Anna, aki a reformokkal kapcsolatban részleteket egyelőre nem ismertetett.
A tanácskozáson téma volt a médiatörvény is: a kormány - a napokban tett bejelentéseknek megfelelően - négy kérdésben tartja indokoltnak a jogszabály módosítását. A változtatásról szóló indítványt a jövő héten terjesztik az Országgyűlés elé - mondta a kormányszóvivő. (Az Európai Bizottság és a magyar kormány között a héten született megállapodás értelmében a médiatörvény módosítása összesen négy kérdést érint: a kiegyensúlyozottságot, a származási ország elvét, a lekérhető szolgáltatások és sajtótermékek regisztrációját, valamint a csoportok megsértését.)
Nagy Anna tájékoztatott arról is, hogy a kormány jóváhagyta a felsőoktatás problématérképéről és az ágazat átalakításának alapelveiről szóló jelentést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a 17 éves fiú gyilkosát?

Elfogtak a rendőrök egy férfit, aki megalapozottan gyanúsítható az egyik kőbányai lakóházban megtalált 17 éves fiú megölésével. Tovább olvasom