Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Modellből topmodell lesz?

Diákként a győri Révai-gimnázium padjait, modellként a „Topmodell" műsor kifutóját koptatja a cseszneki Matykó Xénia.

Diákként a győri Révai-gimnázium padjait, modellként a „Topmodell" tehetségkutató műsor kifutóját koptatja a cseszneki Matykó Xénia, aki tizennyolcadik születésnapját ünnepelte meg azzal, hogy beküldte önéletrajzát a műsorba.

A sors kegyeltjének tartja magát Xénia, hiszen már azelőtt sok lehetőséget kapott, hogy bekerült volna a tévéműsorba kiválasztott szerencsés tizenhárom lány közé. Pedig először csak önbizalom-növelésként készíttetett magáról néhány képet az egyik győri stúdióban, ott fedezte fel az egyik győri modellügynökség, nem sokkal később pedig már az Igen-Igen esküvői magazin címlapján szerepelt. Aztán jött a Topmodell...

– Egy barátnőmmel mentem a válogatásra, akinek sokkal nagyobb sikert jósoltam, mégis én kerültem be. Ahogy elnéztem, milyen gyönyörű lányok estek ki, nem gondoltam volna – meséli Xénia, aki nyolcszáz lány közül került a döntőbe. Pedig a megpróbáltatások csak ekkor kezdődtek...

A lányok sosem tudták, mikor és milyen feladat vár rájuk, mikor kell legközelebb bizonyítaniuk rátermettségüket, kisugárzásukat, így aztán állandó „készültségben" voltak a külvilágtól elzárt lakásban, ahol még tévé és rádió sem volt.

– Nehéz volt elszakadni a családtól, az otthonomtól – még hazatelefonálni sem lehetett –, s persze a páromtól is, akivel éppen a műsor kezdete előtt nem sokkal fordult komolyra a kapcsolatunk – mondja a fiatal modell, aki a fáradtság ellen folytatta a legnagyobb harcot a forgatás alatt. A hajnali kelés, a lányokat fizikailag és lelkileg egyaránt próbára tévő feladatok mindenkit kimerítettek, s persze nem volt könnyű megbirkózni az összezártsággal sem.

Xénia szerint a fő előnye az lehet a divatvilágban, hogy könnyű vele dolgozni.
– Nem a féltékenység, a rivalizálás volt a gond, mert bár azt hinné az ember, hogy egy ilyen műsorban, ahol egymás ellen küzdünk, ez a legfőbb probléma, de ilyet nem nagyon tapasztaltam. Mindenkinek megvolt a véleménye a többiekről, de veszekedések, beszólások nem voltak. Inkább az volt nehéz, hogy nagyon könnyen barátkozom, túlságosan megbíztam mindenkiben, s ezért több lányban csalódnom kellett.
Hiába modellkedett korábban Xénia, a műsorban teljesen más közegbe került, s a profik világa nem mindig a pozitív oldalát mutatta...

– Nagyon érzékeny vagyok, s azzal szembesültem, hogy állandóan kritizálnak, még ha nem is rosszindulatból. Engem ez nem arra ösztönöz, hogy még többet, jobbat hozzak ki magamból, hanem elveszi az önbizalmamat, ami néha egyébként is kevés.


Sokkal nehezebb volt ebben a feszültségben száz százalékot nyújtani, mint egy olyan közegben, ahol eleve pozitívan, bátorítóan viszonyulnak hozzám – mesél a műsor nehézségeiről a diáklány, majd hozzáteszi: ennek ellenére hihetetlenül élvezte, hogy egy egész profi csapat munkálkodik azon, hogy a legszebb arcát mutathassa. S nemcsak az arcát, hiszen a versenyzőknek már az első napokban szembesülniük kellett a „szinte semmiben" pózolás érzésével, ami bizony Xéniát is próbára tette.

– Nem könnyű egy szál tangában állni és mosolyogni vadidegen emberek előtt, mégis vártam már, hiszen egy teljesen más emberré alakultunk át. A műsor összes fotózása ezért volt különleges és ezért élveztem: nemcsak ruhákat mutattunk be, hanem új személyiségek lettünk: hol fegyveres gerillalányként kellett megjelennem, hol csábító démonként egy idegen férfi oldalán.

A műsor az élményen kívül sok mindent adott Xéniának: testi-lelki önfegyelmet, tűrőképességet, s ma már könnyebben veszi az akadályokat is. Amiből bizonyára lesz még bőven, hiszen saját bevallása szerint most kezdődik számára az igazi élet: nyakán az érettségi, a felvételi, s talán nagy álma, a színpad, a tánc, az éneklés is megvalósul. Egyik legfőbb tulajdonsága, a maximalizmus mindenesetre jól jön majd – kifutón innen és túl.

Szerződés és autó a tét

A Topmodell leszek! című műsorban, melynek eredeti, amerikai változatát Tyra Banks, a világhírű szupermodell vezeti, 13 lány küzd hétről hétre azért, hogy lehetőségekhez, modellszerződéshez jusson a divatvilágban. A lányoknak a 12 epizódban különleges feladatokat kell teljesíteniük, miközben megismerkednek a divatvilág buktatóival és nehézségeivel, s elsajátítják a szakma fortélyait. A szakmai zsűri nemcsak a szépséget értékeli, hanem azt is, mennyire kreatív, munkabíró, kitartó és egyedi egy-egy versenyző. A tét nem kicsi: a győztes hároméves szerződést kap a párizsi Metropolitan modellügynökségnél, egyéves szerződést a Max Factortól, 2007-ben ő lesz a Jana ásványvíz reklámarca, sőt, egy vadonatúj Lancia Ypsilon boldog tulajdonosa is. Xéniáért és a többiekért hétfőn esténként szoríthatunk a Viasat 3 műsorán.

 

 

 

 

 


 

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kié legyen a Kossuth tér az ünnepen?

Tovább olvasom