Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

Mobilitás: 38 millió ifjúsági szervezeteknek

Pályázati díjakat adtak át és az idei lehetőségekről tartott sajtótájékoztatót kedden Győrött a Mobilitás. A tavaly meghirdetett pályázati feltételeknek nem mindenki tett eleget, aki vállalta, így a szigorú ellenőrzések következményeként visszavontak 2,7 millió forintot.
Ezt az összeget decemberben újabb pályázók nyerhették el, elsősorban az adventi ünnepkörhöz tartozó vagy hagyományos ifjúsági rendezvényeikhez – hangzott el a Mobilitás Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda kedd délutáni győri sajtótájékoztatóján. Ugyanezen az eseményen adták át (utófinanszírozásként) a nyertes pályázóknak az elnyert összeget. Az összesen 27 pályázó közül 14 megyénkbeli, s ebből 9 győri szervezet.
Az Ifjúsági és Sportminisztérium az idei pályázatokra országosan 335 millió forintot biztosít, a Mobilitás nyugat-dunántúli irodája 38,2 millió forint felett rendelkezhet. A pályázatokat rövidesen konkrétan kiírják – négy kategóriában.
Elhangzott a sajtótájékoztatón: a Mobilitás támogatni kívánja a fiatalokat az európai uniós csatlakozásra való felkészülésben, ezért a pályázatok részben ehhez is kötődnek majd. Ugyancsak figyelemmel kívánják kísérni a határokon túl élő magyar fiatalok helyzetét, ezért például a regionális ifjúsági tanács kihelyezett ülések keretében is szeretne jobban megismerkedni velük. A hétvégén Dobogókőn az Agóra-irodahálózattal együtt a Régiók Európája munkacsoport keretében Szlovákiából, Romániából, Horvátországból és Ukrajnából érkezett irodavezetőkkel segítőprojektet dolgoztak ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre kevesebb külföldi vesz ingatlant

A külföldiek harmadannyi ingatlant vettek tavaly a megyében, mint a rendszerváltást követő… Tovább olvasom